Er Android-smarttelefoner like?

Er Android-smarttelefoner like? Hva er de virkelige forskjellene i pris eller produsenter eller merker av forskjellige telefonmodeller?

Mange brukere tror at Android fremstår likt på alle telefoner som bruker samme system: for mange som har brukt Samsung de siste årene kan det være et sjokk å bytte til andre produsenter som har Android, men med et tilpasningsnivå som ikke gjenkjenner det, og finner seg dermed overrasket over den store differensieringen som kan oppnås med et gratis system (faktisk er dette den store fordelen med Android). Nettopp fordi Android er så differensiert det er viktig å kunne forstå forskjelleneslik at vi vet hvilken telefon vi kjøper og hva vi kan forvente i årene etter.

Det kan vi selvsagt ikke forvente en Android-smarttelefon på €200 har samme hastighet og funksjoner som en €1000-telefon, selv om operativsystemet er det samme; det samme kan sies når man analyserer telefoner fra ulike produsenter, som bruker ulike tilpasninger og gjør brukeropplevelsen annerledes hver gang man bytter fra en produsent til en annen.

I denne guiden vil vi vise deg hva de er de viktigste forskjellene mellom Android-smarttelefoner av ulike prisklasser og hva forskjellene er mellom smarttelefoner fra ulike produsenter, for å få et fullstendig bilde av situasjonen og kunne velge en ny telefon uten overraskelser.

1) Forskjeller basert på pris

La oss starte med å snakke om forskjellene mellom telefoner med ulike salgspriser: Prisen er til syvende og sist en av de viktigste parameterne når du skal velge en ny telefon, og selv om mange overbeviser seg selv om det motsatte, en telefon på €200 vil aldri kunne sammenlignes med en telefon på €1000 eller mer fordi de indre delene de er bygget med er dypt forskjellige.

For å forstå forskjellen vil vi se på en telefon på €200 som er like gyldig som Xiaomi Redmi Note 11S.

På denne telefonen finner vi en 6,43 tommers FHD+ AMOLED-skjerm, 90 Hz oppdateringsfrekvens, MediaTek Helio G96-prosessor, 6 GB RAM, 128 GB utvidbart internminne, 108MP profesjonelt bakkamera, 5000 mAh batteri, hurtiglader på 33W og MIUI-operativsystem (basert på Android 12).

Som en premium-telefon (hvor den er godt over €1000) vil vi i stedet undersøke Samsung Galaxy S23 Ultra en telefon med virkelig førsteklasses maskinvare.

Denne smarttelefonen har en 6,8-tommers skjerm med Dynamic AMOLED 2X-teknologi, 120 Hz oppdateringsfrekvens, Snapdragon 8 Gen 2-prosessor, 8 GB RAM, 256 GB internminne, fem 200 MP bakkameraer med kunstig intelligens, internt batteri 5000mAh, Samsung raskt lading, Dual SIM+eSIM-system, støtte for 5G-nettverk, integrert berøringspenn og Android 13 operativsystem.

Begge telefonene har Android som operativsystem men de tekniske egenskapene er desidert forskjellige og i favør av Samsungtil det punktet å kunne si at ved å bruke €1000-telefonen vil vi ha en brukeropplevelse som ikke kan replikeres med €200-smarttelefonen.

Det er åpenbart ingen som sier at €200 telefonen skal kastes, men hvis vi forventer en telefon med en viss kvalitet vi kan ikke forvente å bruke lite og håper å ha samme brukeropplevelse som en €1500 Samsung.

For å gjenskape brukeropplevelsen til en premiumtelefon det er nok å sikte på en komplett telefon som den Xiaomi 13.

Denne smarttelefonen konkurrerer på nivå med Samsung, gitt at den har en 6,36-tommers AMOLED-skjerm, 2400x1800 pikslers oppløsning, 120 Hz oppdateringsfrekvens, Snapdragon 8 gen 2-prosessor (samme som Samsung sett ovenfor), 8 GB RAM, 256 GB internminne, trippelt bakkamera med Leica-teknologi, Bluetooth 5.3-støtte, Wi-Fi 6E-støtte, 4500 mAh-batteri, 67W kablet hurtiglading, 50W trådløs turbolading, 5G-nettverk og systemstøtte for drift av MIUI (basert på Android 13).

Hvis vi i stedet ønsket å fokusere på telefon produsert av Google for mindre enn €1000 vi må få tak i Google Pixel 7.

Google-telefonen har en 6,3-tommers OLED-skjerm, Gorilla Glass Victus forsterket glass, 90 Hz oppdateringsfrekvens, Google Tensor G2-prosessor, 8 GB RAM, 256 GB intern lagring, profesjonelt bakkamera med IOS og kunstig intelligens, USB Type- C 3.2-tilkobling, 5.2-teknologi med A2DP/LE/aptX HD, Wi-Fi 6E-støtte, 4355 mAh batteri, hurtiglading, trådløs lading og Android 13 operativsystem.

For å lære mer om Android-smarttelefoner i de ulike prisklassene kan vi lese vår guide til beste Android-smarttelefoner fra 100 til 1500 euro.

2) Forskjeller etter produsent

Hvis vi ønsker å forstå forskjellene mellom de forskjellige Android-smarttelefonprodusentene, bare les hva de fremtredende egenskapene til hver produsent er i listen nedenfor:

  • Samsung: markedets konge med kraftige, alltid moderne telefoner, utstyrt med alle nye teknologier og et Android-operativsystem med et utmerket tilpasningsnivå. Samsungs problem er den overdrevne tilstedeværelsen av modeller på markedet, noe som uunngåelig fører til at noen telefoner er dårlig oppdatert eller støttet.
  • Xiaomi: produsenten på fremmarsj i Italia takket være raske og komplette telefoner. Denne produsenten presenterer en av de mest tilpassede versjonene av Android, som faktisk gjør den lik iPhone i mange aspekter. Xiaomi tar seg av oppdateringene til smarttelefonene sine veldig tydelig, uten å glemme de rimeligere modellene. Low-end-modellene kalles POCO og er fortsatt veldig raske og raske, til tross for den generelt lave prisen (mindre enn € 500).
  • Huawei: en gang bransjeleder, så mye at den overtok Samsung i salg i en viss periode. I dag lønner det seg imidlertid totalt fravær av Google-tjenester, på grunn av forbudet fra USA; alternativet er Ærebasert på samme teknologi, men uten noe forbud.
  • OnePlus: det er i dag blant de mest pålitelige merkene å fokusere på for en avansert Android-telefon med en overkommelig pris. Operativsystemet fremstår som moderne, personlig nok og veldig raskt i systemoppdateringer.
  • realme: Produsent på fremmarsj takket være kombinasjonen av lav pris, gode tekniske funksjoner og et godt operativsystem.

For å lære mer kan vi lese veiledningen til beste kinesiske smarttelefonmerker.

3) Er Android det samme systemet?

Mens Android-telefoner ikke er like, snakker i stedet for Android-system så ja, Det er alltid det samme selv om versjonen kan variere og selv om noen funksjoner kan ha blitt lagt til av produsenten, også avhengig av smarttelefonens maskinvare. For eksempel vil en smarttelefon med 8 GB RAM kunne ha optimaliseringsfunksjoner for spill som vil ha betydelig bedre ytelse enn en smarttelefon med 4 GB minne.

De som bryr seg om kvaliteten på bildene vil da kunne finne hvor godt kameraet til en 1500 Euro smarttelefon er sammenlignet med det dårligere til en 200 Euro telefon. Selve kameraappen, som fortsatt er laget av samme firma som lager telefonen, vil ha mange flere funksjoner på den dyre telefonen som ikke finnes på den billigere.

Så er det sensorer som kan være tilstede i noen modeller og fraværende i andre, noe som betyr kompatibilitet med en viss type apper som bruker sensorer.

For de spesifikke funksjonene til telefonen er Android alltid den samme på alle telefoner (hvis det er samme versjon), med de samme appene, med de samme innstillingene, med de samme menyene, de samme knappene, den samme startskjermen (husk At Appens startskjerm kan tilpasses og endret i en hvilken som helst Android-smarttelefon med en annen launcher enn standard).

Utover personlig smak angående Android-tilpasninger, er det som utgjør forskjellen i vårt synspunkt hastigheten på oppdateringer, gitt at alle brukere ønsker de siste teknologiske nyvinningene og å ha en sikker smarttelefon som mottar oppdateringer umiddelbart.sikkerhetsoppdateringer utgitt av Google.

I denne forbindelse kan vi lese vår guide til som gir Android-oppdateringer på telefoner raskt.

Konklusjoner

Som det fremgår av denne guiden kan vi finne en Android-smarttelefon for enhver smak: vi går fra telefonen som er i stand til å tilfredsstille behovene til brukeren som alltid vil ha det beste (og derfor kun vil fokusere på de dyreste modellene) til den økonomiske telefon som fortsatt tilbyr nok kraft og funksjoner til å bruke alle hovedappene uten nedgang og uten overraskelser.

Hvis vi virkelig ønsker å ta en parameter for å velge mellom en produsent og en annen velger vi oppdateringsfrekvensen til Android-systemetofte for undervurdert, men viktig i dag til å ha et sikkert system utstyrt med de nyeste funksjonene.

Fortsatt om temaet Android-oppdateringer kan vi lese guidene våre Hvorfor Android ikke oppdaterer og hvordan du gjør det Og Hvordan oppdatere Android (selv uten å installere nye versjoner).

Index
  1. 1) Forskjeller basert på pris
  2. 2) Forskjeller etter produsent
  3. 3) Er Android det samme systemet?
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up