Er WiFi farlig for oss og for barn eller babyer?

Er det noen farer for helsen vår og barna våre ved å holde en Wifi-tilkobling alltid aktiv hjemme (på grunn av stråling)?

Wi-Fi har blitt en del av vårt daglige liv: praktisk talt overalt er det en Wi-Fi-tilkobling tilgjengelig for å koble til trådløst internett.

Når du takler noe du ikke ser som det er, kan frykt genereres og mange kan lure på, selv med rette, Er ikke disse radiobølgene skadelige eller forårsaker svulster hos mennesker, barn eller nyfødte?

I den følgende artikkelen vil vi vise deg fordi Wi-Fi ikke kan anses som farlig alene (spesielt sammenlignet med andre elektromagnetiske enheter), men hva kan forverre en elektromagnetisk forurensningssituasjon allerede til stede i hjemmet vårt eller på stedet der vi bor.

Nettopp derfor vil vi også vise deg hvordan forbedre den elektromagnetiske forurensningen som genereres av alle trådløse enheterså ikke bare de som bruker Wi-Fi til å surfe på Internett.

https://www.teknisketriks.com/2014/02/puo-essere-pericoloso-il-wifi-per-noi.html

LES OGSÅ -> Er et Wi-Fi-nettverk eller Ethernet-kabler bedre? som er raskere?

1) Er Wi-Fi-stråling dårlig for deg?

Stråling kan deles inn i to kategorier: ioniserende stråling og ikke-ioniserende stråling. De ioniserende de er stråling som er i stand til å "bryte" atomene som utgjør ting og de er veldig farlige for mennesker.

Eksempler på ioniserende stråling er ultrafiolette stråler og kjernefysisk stråling som ikke bare genererer varme, men også endrer sammensetningen av atomer i kroppen vår og kan endre DNA til cellene og forårsake kreft. Stråling fra solens UV-stråler er også ansvarlig for solbrenthet på grunn av lang ubeskyttet eksponering for solen som skader hudcellenes DNA.

Ikke-ioniserende stråling (som den som sendes ut av Wi-Fi) i stedet passerer de gjennom gjenstander og kan konvertere energien de bærer til varme når de treffer en gjenstand (som i tilfellet med mikrobølgeovnen). Som vi har lært tidligere, blant måtene å forbedre mottak av trådløst nettverk modemer, rutere og rekkeviddeforlengere bør holdes unna mikrobølgeovner fordi de kan skape interferens.

Dette fordi Wi-Fi-nettverk fungerer på samme frekvens som mikrobølgeovnen din og, som sistnevnte, bruker de ikke-ioniserende stråling. Det som åpenbart endrer seg er effekten som er involvert: For å varme opp melk i mikrobølgeovnen brukes mikrobølger med en effekt på 800 watt eller mer, mens Wi-Fi-antenner sender ut mikrobølger på 0,1 Watt (eller litt mer).

2) Genererer Wi-Fi varme?

Ikke-ioniserende stråling blir skadelig og kan varme opp atomer til høye temperaturer bare hvis effekten er veldig høy: av denne grunn bruker mikrobølgeovnen en Faraday bur rundt kroppen og i glasset (og dette forklarer hvorfor glasset i mikrobølgeovnen er mørkt og det ser ut til å være et nett inni).

Wi-Fi har svært lav overføringseffekt (godt under 1 watt) og som avtar jo lenger vi beveger oss bort fra modemet, ruteren eller enheten som sender ut stråling. Dette betyr ikke at Wi-Fi-bølger ikke varmes opp, men de gjør det kunne føle varmen fra Wi-Fi vi må plassere oss mindre enn 50 centimeter fra overføringsantennen, forbli utsatt i mange timer.

Etter denne eksponeringen vil vi legge merke til et varmere område av huden vår, men ingenting er virkelig bekymrende for folks helse. Men som en forholdsregel er det tilrådelig hold deg mer enn 50 centimeter unna modemet eller Wi-Fi-bølgesenderenspesielt hvis vi har medisinsk utstyr på kroppen (pacemakere og lignende).

3) Wi-Fi er sikrere enn mobiltårn

I de to første kapitlene forsto vi at risikoen knyttet til Wi-Fi er praktisk talt ikke-eksisterende med kreftene på spill, til det punktet at vi kan si at enhver mobiltelefon er mye farligere enn å ha to eller tre Wi-Fi-sender i huset.

Mobiltelefoner kobles til transceiver-antenner som bruker svært lave frekvenser (for å kunne dekke en større avstand) og høy effekt (til og med opptil 3000 Watt per antenne). Å bo i nærheten av en mobiltelefonantenne kan føre til langsiktige problemersamt alltid å ha telefonen i hånden konstant koblet til 4G eller 5G for å laste ned data.

Hvis du virkelig må bekymre deg for helsen til mennesker, et barn eller en nyfødt det er best å ikke stå for nær telefonene under en samtale eller mens vi ser på en film i streaming, gitt at i disse scenariene når de trådløse bølgene til mobildatanettverket sin maksimale intensitet.

For å forstå hvilken telefon som avgir mest stråling kan vi også lese vår guide om Cellulær stråling og SAR; Er smarttelefonen din dårlig for helsen?

For å konkludere, kan vi ikke glemme å nevne den påståtte sykdommen kalt elektrosensitivitet (ES) eller elektrohypersensitivitet (EHS). Sekund Wikipedia dette er en ukjent sykdom, kanskje på grunn av stress eller psykiatriske problemer hos de som er redde for elektromagnetiske felt.

4) Hvordan redusere elektromagnetisk forurensning

Gitt at Wi-Fi ikke er farlig for menneskers helse, må vi likevel analysere det større bildet: Wi-Fi det legger imidlertid til de mange typene elektromagnetiske bølger som finnes rundt ossfra mobiltelefoner til alarmsystemer, inkludert parabolantenner, TV-signaler, fjernkontroller for automatiske porter og fjernkontroller for biler.

For å redusere elektrosmog i hjemmet (spesielt hvis vi er veldig følsomme på emnet) kan vi følge enkle oppførselsregler, lett anvendelige for ethvert scenario:

Med disse enkle tipsene vil vi sove bedre om natten og unngå overeksponering for stråling for barn og nyfødte.

Konklusjoner

Det er ingen bevis som viser at Wi-Fi er farlig for mennesker generelt, inkludert barn og spedbarn. Noen mennesker kan imidlertid oppleve bivirkninger som hodepine eller tretthet hvis de utsettes for intense elektromagnetiske felt i en lengre periode. I alle fall er det alltid tilrådelig å unngå overdreven eksponering for enhver kilde til elektromagnetisk stråling, inkludert Wi-Fi. Åpenbart, i tilfelle tvil eller bekymringer, er det alltid tilrådelig å snakke med en lege.

For å lære mer kan vi lese veiledningene til forskjeller mellom mobil- og 5G-frekvensbånd og kl forskjeller mellom 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi-nettverk.

Index
  1. 1) Er Wi-Fi-stråling dårlig for deg?
  2. 2) Genererer Wi-Fi varme?
  3. 3) Wi-Fi er sikrere enn mobiltårn
  4. 4) Hvordan redusere elektromagnetisk forurensning
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up