Er Windows Defender bra nok i 2019?

Når det gjelder antivirusprogramvare, er Windows Defender det naturlige valget. Faktisk er det ikke så mye et alternativ som det er standard tilstand, siden det kommer ferdigpakket med Windows 10. (I tidligere iterasjoner av Windows ble det kjent som Microsoft Security Essentials.) Så det er fristende å la det stå som det er og fortelle deg fortelle deg selv at ting vil trolig bli bra, ikke sant?

Men er Windows sitt innebygde verktøy nok, eller må vi fortsatt stole på antivirusprogramvarens store kanoner for å holde oss trygge på nettet? Les videre for å finne ut sannheten.

Merk : Denne anmeldelsen er basert på testing i desember 2018. Resultatene vil uunngåelig variere over tid, men vi skal gjøre vårt beste for å holde oss på toppen.

Hvordan sammenligner Windows Defender?

Å snakke om Windows Defender isolert vil bringe oss ingen vei. Det vi trenger å vite er hvordan det henger sammen med de største antivirusprogrammene du sannsynligvis har lastet ned eller til og med betalt for gjennom årene: McAfees, AVGs og Bitdefenders i verden.

Heldigvis er det flere nettsteder dedikert til å sammenligne antivirusprogramvare på månedlig basis.

VA test

AV Test hjelper brukere med å ta informerte beslutninger om hvilken type antivirus de skal bruke. De vurderer hvert antivirus på tre faktorer, med en skala fra 0 til 6, hvor 6 er best. De tre elementene de tester er beskyttelse, ytelse og brukervennlighet. Hvordan gikk det med Windows Defender?

fint vel ser det ut til.

I april 2018 scoret Windows Defender 5,5 på tvers av alle tre kategoriene, men testing i desember 2018 viste faktisk en forbedring i beskyttelsen, og ga den fulle karakterer. Dette gir teknisk den samme "Beskyttelse" og "Ytelse"-vurderinger som antivirusgiganter som Avast, Avira og AVG.

I reelle termer, ifølge AV Test, tilbyr Windows Defender for øyeblikket 99,6 % beskyttelse mot null-dagers malware-angrep. Av 1,5 millioner prøver oppdaget Defender syv legitime programvarebiter som skadelig programvare i november, noe som var litt dårligere enn bransjegjennomsnittet på fem.

Så Windows Defender er i stand til å forveksle det med de store gutta, noe som kan overraske de som visste det for flere år siden som en litt rudimentær løsning.

AV-sammenligninger

Det er imidlertid lite representativt å se på bare ett nettsted, da testmetodene og AV-testkriteriene avviker litt fra hverandre. På det notatet er et annet populært nettsted for antivirustesting AV sammenligninger. Kan Windows Defender bringe sin imponerende form til dette nettstedet?

Hvis vi ser på beskyttelsestester i den virkelige verden, er resultatene ganske gode. AV Comparatives utførte sine tester ved å bruke en blanding av ondsinnede URL-er, drive-by-nedlastinger og URL-er som omdirigerer brukere til skadelig programvare. Windows Defender hadde en kompromissrate på 0 %, som var bedre enn 0,5 %-frekvensen med Avast og AVG, og der oppe med upåklagelige resultater fra Avira, Bitdefender og McAfee.

Sammenlignet med tidligere år har Windows Defender forbedret seg dramatisk i å blokkere "brukeravhengig" skadelig programvare, det vil si skadevare der Windows advarer brukeren, men likevel gir dem muligheten til å kjøre den. I april 2018 var andelen brukeravhengig skadelig programvare 3,6 %. I juli og november 2018 falt dette til et gjennomsnitt på 0,8 %

.

Der Windows Defender har sklidd ganske dårlig er i falsk positiv deteksjon, hvor den nå har den desidert høyeste frekvensen av alle de store antivirusprogrammene der ute. Mellom juli og november 2018 ble det registrert 106 falske positiver, mer enn det dobbelte av den nest verste VA i denne forbindelse.

Disse to trendene kan være korrelert, med en økning i falske positiver og mye bedre blokkering av brukeravhengig skadelig programvare som et resultat av strammere sikkerhetstiltak gjennom Windows Defender. Selvfølgelig viser andre programmer at du kan score godt i disse to kategoriene, så dette er hva Microsoft bør sikte på videre: redusere falske positiver samtidig som du opprettholder høy sikkerhet.

Mye bedre enn det pleide å være

Bortsett fra mindre hikke, viser historiske data fra AV Test og AV Comparatives en merkbar forbedring i Windows Defender-ytelsen gjennom årene.

I oktober 2015 mottok Windows Defender den laveste beskyttelsesvurderingen (3,5/6), og representerte bare 95 % beskyttelse mot 0-dagers malware-angrep. Bransjegjennomsnittet på den tiden var 97,2 %, så Windows Defender var desidert bak.

Hos AV Comparatives hadde Windows Defender i mellomtiden en kompromissrate på 3 % fra juli til november 2016. Dette har blitt nesten direkte erstattet av muligheten for «brukeravhengige» sikkerhetskompromisser i 2018, som fortsatt ikke er perfekt, men en stor forbedring.

Dommen: Et robust forsvar

For bare noen år siden ville du blitt ledd av å ha antydet at det var nok for deg å lene deg tilbake, ikke installere noen tredjeparts AV-programvare, og la Windows ta seg av å forsvare PC-en din. Selv om vi ikke ønsker å oppmuntre til selvtilfredshet, har Windows Defender vist seg å være et levedyktig antivirusalternativ alene.

Men hvis du ønsker å feile på siden av forsiktighet, legger jeg gjerne til et ekstra lag med beskyttelse på toppen av Windows Defender, bare for å eliminere den minste sjansen for at noe skal skli gjennom nettverket.

Men trenger du å bekymre deg hvis alt du har er Windows Defender? Nei, ikke mer. Skadevarelandskapet er imidlertid alltid i endring, og vi vil holde øye med utviklingen som tyder på noe annet.

Denne artikkelen ble først publisert i februar 2017 og ble oppdatert i februar 2019.

Index
  1. Hvordan sammenligner Windows Defender?
    1. VA test
    2. AV-sammenligninger
  2. Mye bedre enn det pleide å være
  3. Dommen: Et robust forsvar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up