Få tilgang til PC-er og se delte mapper på andre datamaskiner

Index
 1. 1) Del mapper riktig på nettverket
  1. Vi setter PC-en inn i et privat nettverk
  2. La oss forberede PC-en til å se delte mapper
  3. La oss opprette en delingsbruker
  4. La oss legge til brukeren i den offentlige mappen
 2. 2) Del mapper og filer på nettverket
 3. 3) Se mapper på nettverket
  1. Konklusjoner

Programmer og metoder for ekstern tilgang til andre PC-er på nettverket og åpne mapper som deles av datamaskiner i nærheten av oss

Det er lett å komme over dette på et bedriftsnettverk i delte mapper på PC-er, brukes til å utveksle filer mellom de ulike stasjonene uten å måtte bruke USB-pinner. Faktisk er det mulig å gå inn på PC-er og se de delte mappene til andre datamaskiner mens du sitter komfortabelt foran datamaskinen vår.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan dele mapper over nettverket, hva som trengs for å unngå autentiserings- og tillatelsesfeil og hva vi må gjøre for å se de delte mappene på andre datamaskiner. Denne veiledningen er nyttig både hvis vi trenger å sette opp delte mapper på et bedriftsnettverk og for de som ønsker å lage et hjemmenettverk der alle datamaskiner kan få tilgang til delte mapper raskt og enkelt.

LES OGSÅ -> Opprett et datamaskin-LAN hjemme eller på kontoret

1) Del mapper riktig på nettverket

Når vi deler mapper over nettverket vi kan støte på noen delingsproblemer i stand til å sette enhver uerfaren bruker i vanskeligheter. De vanligste problemene er:

 • Vi har ikke tillatelse til å få tilgang til delte mapper
 • Vi ser ikke delte mapper på nettverket
 • Den delte mappen er tom, selv om vi har delt mappene

Disse problemene er generert av noen enkle feil med i Tillatelser for mappedelingsom er svært forskjellige fra tillatelsene vi bruker for å få tilgang til PC-en.

Alle PC-er som ønsker å dele mapper på nettverket, må følge prosedyren beskrevet i følgende veiledning, for å unngå at det oppstår feil.

Vi setter PC-en inn i et privat nettverk

Det første problemet gjelder plasseringen av PC-en i nettverket den er koblet til: nettverket må identifiseres som privat for å få tilgang til mappene til andre PC-er.

For å gjøre denne kontrollen umiddelbart, trykk WIN+I på tastaturet og åpne menyen Nettverk og Internetttrykker vi på menyen Eiendom ved siden av nettverksnavnet og velg Privat nettverk. For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan sette opp privat nettverk hjemme i Windows 10 og 11.

La oss forberede PC-en til å se delte mapper

Etter å ha plassert datamaskinen på det private nettverket, sørg for at PC-en kan se de delte mappene på nettverket ved å trykke WIN+I på tastaturet, og ta oss til banen Nettverk og Internett -> Avanserte nettverksinnstillinger -> Avanserte delingsinnstillinger og aktivere stemmene Nettverksoppdagelse, Konfigurer automatisk enheter koblet til nettverket Og Fil- og skriverdeling.

På Windows 10 kan vi gjøre disse endringene ved å åpne Start-menyen og søke Administrer avanserte delingsinnstillingeråpne menyen med samme navn, og tar oss til delen Privat og krysse av for oppføringene Aktiver nettverksoppdagelse, Aktiver automatisk konfigurasjon av enheter koblet til nettverket Og Slå på fil- og skriverdeling.

La oss opprette en delingsbruker

Nå som PC-en er klar må vi opprette en delingsbrukernødvendig for å unngå å måtte gi brukere på samme nettverk personlig påloggingsinformasjon (eller Microsoft-passord) for å få tilgang til delte mapper.

Denne brukeren kan opprettes på alle datamaskiner som alltid trenger tilgang til delte ressurser: hvis vi gjør denne endringen først, vil alt være mye enklere.

Alternativt kan vi unngå å opprette brukeren på alle PC-er, men ved første tilgang til den delte ressursen, må vi manuelt legge inn brukerlegitimasjonen for deling (husk å sjekke Lagre legitimasjon).

For å fortsette med brukeroppretting på datamaskiner med Windows 11 la oss trykke VINN+I på tastaturet, la oss gå til menyen Kontoerla oss komme inn i menyen Andre brukere (Familie og andre brukere på Windows 10) og trykk til slutt på Legg til konto eller (Legg til en annen bruker til denne PC-en på Windows 10).

I den nye skjermen trykker vi på Jeg har ikke påloggingsinformasjon for denne personentrykker vi på Legg til en bruker uten Microsoft-konto og velg et enkelt brukernavn (som Delt bruker) og et enkelt å huske, men robust passord, og pass på å angi sikkerhetsspørsmålene (for passordgjenoppretting).

La oss legge til brukeren i den offentlige mappen

Den nye brukeren må legges til de som er autorisert for å få tilgang til den delte offentlige mappen, ellers vil ikke mappene i den være synlige.

For å fortsette, la oss gå til følgende bane fra filutforsker:

C:\Users

Vi høyreklikker på mappen publisereklikker vi på Eiendomla oss gå inn på fanen Delingtrykker vi på knappen Deleskriv inn navnet på delingsbrukeren (eller bruk pilspissen for å finne den umiddelbart), trykk på Legg tilgir vi lesetillatelser og bekrefter til slutt Dele; hvis andre vinduer vises bekrefter vi endringene i undermappene uten problemer.
For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan administrere tillatelser for delte mapper i Windows.

2) Del mapper og filer på nettverket

For å starte en fildeling anbefaler vi at du opprette de nye mappene i følgende bane:

C:\Users\Public

Mappene som er opprettet her vil umiddelbart ha de riktige tilgangstillatelsene, og alle delte filer vil umiddelbart være synlige og kjørbare. De mer erfarne kan også dele andre PC-mappermen de må først sette inn den delte brukeren blant eierbrukerne, som vist i veiledningen ovenfor hvordan endre tillatelser på filer og mapper.

Tildeler kun lesetillatelser til delte mapper vi vil forhindre at noen ved et uhell sletter delte filer fra en PC som ikke er deresnoe som gjør alt veldig enkelt å administrere på nettverksnivå.

3) Se mapper på nettverket

Hvis vi har opprettet delingsbrukeren på alle PC-er, er det bare å åpne Filutforskerta oss til menyen Netttrykk på PC-en vi vil ha tilgang til, trykk på Brukere og åpne til slutt mappen publisere (eller åpne mappen direkte publisere hvis bare det vises).

Men hvis PC-en er ny på nettverket eller ikke har en delingsbruker, kan den fortsatt få tilgang til de delte ressursene ved å gå til banen Filutforsker -> Nettverkved å trykke på navnet på PC-en for å få tilgang til og angi tilgangslegitimasjonen til delingsbrukeren, pass på å merke av i boksen Lagre legitimasjon for å unngå å måtte skrive inn passordet hver gang.

Konklusjoner

Opprett delte mapper på Windows har alltid vært en bugaboo for de som nærmer seg nettverksverdenen, gitt at det nesten alltid dukker opp en delingsfeil eller tillatelsesfeil som vi raskt gir opp. Til slutt er alt du trenger å gjøre å opprette en delt bruker, sette PC-ene på et privat nettverk og autorisere fildeling for å gå inn på PC-ene og se de delte mappene til andre datamaskiner.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan løse tilkoblingsproblemer mellom PC og fildeling på LAN kom igjen hvordan fjerne nettverksmappedeling på Windows.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up