Få venner på Facebook og administrere forespørsler: skjulte alternativer og regler

Hvordan sendte og mottatte venneforespørsler fungerer og hva er de skjulte reglene for å administrere venner og forespørsler

Hvordan Facebook fungerer handler om vennskap og forbindelser mellom mennesker; selv om vi i begynnelsen kanskje vil legge til mange mennesker Det anbefales ikke å sende tilfeldige venneforespørslerellers blokkerer systemet brukeren som til og med risikerer å bli utestengt fra Facebook.

Hvis vi aldri har brukt Facebook før eller ikke har utforsket bruken i dybden, vil vi vise deg i den følgende guiden hvordan du får venner og hvordan du administrerer Facebook-forespørsler korrekt, forklarer hvordan du følger en person, hvordan du legger dem til venner, hvordan du begrenser venneforespørsler, hvordan du blokkerer mottak av oppdateringer (mens du fortsatt er venner) og til slutt hvordan du blokkerer en ubehagelig person.

LES OGSÅ -> Hva venner og fremmede ser om meg på Facebook; veiledning til personverninnstillinger

1) Følg profiler selv uten vennskap

I stedet for å legge til alle brukere og VIP-er som venner på Facebook (noe som ikke alltid er mulig med VIP-er) kan vi også ganske enkelt følge dem, bli fans og dermed få statusoppdateringer på profilen vår (hvis brukeren deler innlegg og bilder med personvern satt til Offentlig).

For å aktivere oppdateringer for en bestemt profil, gå til bruker- eller VIP-siden og trykk på knappen Følg; ved å gjøre det vil vi ikke umiddelbart bli venner, men vi vil kunne motta oppdateringer på hovedtidslinjen vår, og dermed holde oss oppdatert på hendelsene til VIP-ene vi ønsker å følge eller personene vi er interessert i.

Om dette emnet kan vi lese vår guide om hvordan Følg venner med statusoppdateringer.

2) Begrens antall venneforespørsler

Facebook lar i utgangspunktet alle legge oss til som venner: bare søk etter vårt navn og etternavn eller annen informasjon om oss og send venneforespørselen. Dette kan være svært risikabelt fra et personvernsynspunkt: det er derfor bedre å "stramme" og vise venneforespørsler kun til venners venner.

For å hindre alle i å legge oss til som venner vi åpner Facebook-siden, trykk på profilbildet øverst til høyre, trykk videre Innstillinger og personvern -> Personvernkontrollvelger vi varen Hvordan folk kan finne deg på Facebookklikker vi på Fortsetter og trykk på ved siden av elementet i vinduet som vises Hvem kan sende deg venneforespørsler og vi setter Venner av venner.

La oss bekrefte Etter deg og vi endrer også andre personvernrelaterte elementer, samt velger hvilke venner som skal legges til profilen vår.

Bortsett fra i den innledende fasen av kontoen for å legge til en person i vennelisten din det er også nødvendig at det er en minimumsforbindelse, det vil si at man har minst én felles venn. Facebook vil bare at du skal legge til personer du kjenner i det virkelige liv, så hvis det er for mange ignorerte og ubesvarte venneforespørsler blir det et problem.

3) Slett ventende venneforespørsler

Nå og da ville det også passe slette ventende forespørsler før de slettes, for ikke å la dem signalisere at vi er fremmede.

Som vist i en annen guide vurdering venter og sendte venneforespørsler det kan også være en måte å unngå problemer eller spam-rapporter.

For å gjøre dette, la oss gå til Facebook-hjemmesiden, trykk på profilbildet øverst til høyre, trykk på navnet på profilen vår, ta oss til skjermen Venner og til slutt trykk på elementet Venneforespørsel.

4) Hvordan avbryte vennen på riktig måte

Nå er det mulig fjerne venner ved å gå til profilen deres, plassere musen på ordet Venner. Ingen varsling vises til personen du ikke blir venn med, så teoretisk sett vil de kanskje ikke engang legge merke til det.

Men med et triks er det mulig se hvem som tar bort vennskapet vårt eller motta varsler hver gang noen blir venner med deg.

Med et annet skjult triks er det endelig mulig fjern spøkelsesprofiler med deaktiverte kontoer fra venner.

Hvis du ikke vil fjerne en venn, men du ikke lenger vil se noe de gjør eller legger ut, minner jeg deg på at det er mulig flytt venner til bekjentskapslisten din på Facebook for å skjule dem i Hjem.

5) Skjul vennelisten din for andre

Fra Facebook kan vi også skjul vennelisten din for andreslik at ingen kan vite hvor mange venner vi har, hvilke venner vi henger med og hvem vi har lagt til på Facebook nylig.

For å fortsette, la oss ta veien Innstillinger og personvern -> Innstillingertrykker vi på menyen Personvern og ved siden av stemmen Hvem kan se vennelisten din?klikk på Rediger-knappen og velg det mest passende alternativet fra rullegardinmenyen (Venner eller Bare megbasert på dine preferanser).

Konklusjoner

Som sett Facebook-vennskap fungerer mer komplisert enn forventet og med mindre du legger til et familiemedlem eller en skolekamerat, må du være oppmerksom og forsiktig ved tilfeldige tillegg og også til personer som ikke har blitt sett på lenge.

Vi minner deg om at selv om det ikke lenger er på moten å legge til mange venner, risikerer vi hvis vi kommer med for mange venneforespørsler. bli utestengt fra Facebook: hvis dette skjer er prosessen irreversibel og fører til sletting av hele profilen og alt delt materiale (inkludert innlegg, videoer og bilder).

For flere tips om hvordan du kan beskytte personvernet ditt på Facebook kan vi lese artiklene våre om hvordan skjule personlig informasjon og hvordan du gjør det privat Facebook-profil.

Index
  1. 1) Følg profiler selv uten vennskap
  2. 2) Begrens antall venneforespørsler
  3. 3) Slett ventende venneforespørsler
  4. 4) Hvordan avbryte vennen på riktig måte
  5. 5) Skjul vennelisten din for andre
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up