Feil ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED rettet i Chrome

ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED er en nettleserelatert feil som oftest påvirker Google Chrome. Ingen nettleser på markedet er immun mot dette problemet, selv om Internet Explorer, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera og andre nettlesere er mindre berørt.

Brukere kan støte på ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED-feilen når de prøver å få tilgang til et nettsted som de vanligvis ikke har problemer med (disse inkluderer de mest populære nettstedene). Samtidig kan andre nettsteder fungere bra. Som et resultat blir brukere ofte frustrerte over at de ikke får tilgang til nettstedet de bare trenger, og begynner å lete etter en løsning på ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED.

Den gode nyheten er at du kan fikse ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED-feilen ved å bruke tipsene våre nedenfor. Vær oppmerksom på at ikke alle metodene vil fungere for alle, så prøv dem én etter én.

ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED-feilen indikerer følgende:

"Denne nettsiden er utilgjengelig: den [edited] nettsiden kan være midlertidig utilgjengelig eller kan ha blitt flyttet til en ny nettadresse permanent." Feilkode: ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED [error code 137]".

Det er flere årsaker til at ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED kan oppstå, for eksempel korrupte DNS-innstillinger, overbelastede nettleserdata, feil Internett-konfigurasjonsinnstillinger, system- eller maskinvarefeil, skadelig programvareinfeksjon osv. Først må du justere innstillingene for Internett-konfigurasjon, oppdatere DNS eller tilbakestille Google Chrome.

Hva forårsaker ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED-feil i Google Chrome?

Som vi vet, vises feilmeldingen når du prøver å få tilgang til et bestemt nettsted, selv om internettforbindelsen din fungerer. Det kan skje av en av følgende årsaker:

Winsock-innstillinger: Den første mulige årsaken kan være systemets Winsock-innstillinger.
Disse innstillingene brukes til å fortelle systemet hvordan det skal samhandle med andre nettverkstjenester.

DNS-konfigurasjon: Nettstedet du prøver å få tilgang til kan bli blokkert av Internett-leverandøren din fordi du bruker standard DNS-konfigurasjon. Dette kan enkelt fikses.

Google Chrome-innstillinger: Noen ganger kan nettleserinnstillingene dine også forårsake problemer som hindrer deg i å besøke visse nettsteder. I dette tilfellet må du tilbakestille konfigurasjonen til fabrikkinnstillingene.

For å løse problemet, følg de oppførte løsningene for å sikre at problemet løses raskt.

Hvordan fikser jeg ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED-feilen?

Slett navigasjonsdata

Hvis du støter på ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED-feilen i Chrome, er det første du må gjøre å slette navigasjonsdataene dine i Chrome. Lagrede data (som cache, informasjonskapsler, passord osv.) kan redusere nettleseren din og til og med hindre deg i å åpne et nettsted.

1.) I Chrome klikker du på det trespissede ikonet.
2.) Hold musepekeren over "Andre verktøy" og velg "Slett nettleserdata."
Tips: Du kan også trykke Ctrl + Shift + Del for å gå direkte til "Slett nettleserdata.
3.) Velg All Time Range og aktiver alle alternativer. Klikk deretter Slett data.
Tips: Ytterligere dataalternativer finner du i fanen Avansert. Om nødvendig kan du gå til Avansert-fanen, aktivere noen alternativer og klikke Slett data.

Du kan nå åpne det defekte nettstedet på nytt for å se om feilen er rettet. Hvis ikke, prøv følgende løsning.

Tilbakestiller Google Chrome

Noen Chrome-brukere har fikset feilen "navneoppløsningsfeil mislyktes" ved å tilbakestille Google Chrome. Bare skriv inn chrome://flags/ i adressefeltet og trykk Enter. Klikk deretter på alternativet Tilbakestill alle til standard på høyre side av vinduet.

Endre DNS-adressen din

Google DNS gir en raskere og sikrere tilkobling. Hvis du får en ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED-feil, kan du prøve å fikse den ved å bytte til Google DNS.

1.) Trykk Win + I for å åpne innstillingene. Gå deretter til Nettverk og Internett.
2.) Velg Status i venstre rute, og klikk deretter Nettverks- og delingssenter i høyre rute.
3.) På venstre side av vinduet velger du Endre adapterinnstillinger. Høyreklikk deretter Internett-tilkoblingen du bruker, og velg Egenskaper.
4.) Velg Internet Protocol versjon 4 (TCP/IPv4) og klikk på Egenskaper.
Tips: Du kan også dobbeltklikke på Internet Protocol versjon 4 (TCP/IPv4) for å åpne egenskapene.
5.) Velg Bruk følgende DNS-serveradresser. Skriv deretter inn følgende informasjon:
Foretrukket DNS-server: 8.8.8.8
Alternativ DNS-server: 8.8.4.4
6.) Klikk OK for å lagre endringene.

Nå kan du sjekke om Chrome fungerer som den skal.

Nesh Winsock tilbakestilling.

Winsock Reset er også en effektiv måte å fikse navneoppløsningsfeil på. For å gjøre dette, må du bruke det bestilte hintet. Du kan utføre følgende trinn.

1.) Trykk Win + R for å åpne Run-vinduet. Skriv deretter cmd i boksen og trykk Shift + Ctrl + Enter for å kjøre kommandolinjen som administrator.
Tips: Et vindu kan dukke opp som spør om du vil tillate denne applikasjonen å gjøre endringer. Bare klikk Ja for å fortsette.
2.) I kommandoprompt-vinduet skriver du inn følgende kommandoer én etter én. Husk å trykke Enter etter hver kommando.

 • ipconfig /release
 • ipconfig /all
 • ipconfig /flushdns
 • ipconfig /renew
 • netsh int ip sett dns
 • netsh winsock tilbakestilling

Da kan du bruke Chrome og se om feilen forsvinner.

Hvis du ikke kan fikse navneoppløsningsfeilen med løsningene ovenfor, er her noen andre forslag som kan være nyttige:

 • Start ruteren eller modemet på nytt. Denne feilen oppstår når du mister Internett-tilkoblingen. Prøv å starte ruteren eller modemet på nytt og se om problemet er løst.
 • Sjekk antivirusinnstillingene dine. Noen antivirusprogramvare kan hindre nettleseren din fra å koble seg til Internett. Du kan midlertidig deaktivere antivirusprogrammet for å løse problemet.
 • Avinstaller problematiske programmer eller applikasjoner.
  Hvis feilen oppstår etter at du har installert visse programmer eller enhetsdrivere, bør du avinstallere dem og deretter sjekke om problemet er løst.

Oftest stilte spørsmål

Err_Name_Resolution_Failed er en Google Chrome-nettleserfeil, hovedårsaken som vises på skjermen er mangel på Internett-tilkobling, en dårlig Internett-konfigurasjon eller muligens et problem med serveren til nettstedet du ønsket å åpne.

 1. Bruk Googles DNS. Åpne Nettverks- og delingssenter og velg Endre adapterinnstillinger.
 2. Sjekk antivirus-/brannmuren din. Pass på at antivirus-/brannmuren din ikke forstyrrer Steam.
 3. Kjør kommandoen ipconfig /flushdns.
 1. Endre DNS-protokollinnstillingene.
 2. Tilbakestill TCP/IP.
 3. Deaktiver DNS-prediksjonstjenester.
 4. Start DNS-klienten på nytt.
 5. Deaktiver antivirus.
 6. Fjern Chrome Extender eller prøv Incognito.

DNS Probe Finished No Internet eller også kjent som Dns_Probe_Finished_No_Internet er en vanlig feil i Google Chrome. Denne feilen er vanligvis forårsaket av et problem med standard DNS-serveren som brukes av datamaskinen eller enheten din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up