Feilretting: Feilsøking av feil 0x8e5e0247

Noen ganger er det noe som ikke fungerer på datamaskinen din, og du henvender deg til Windows innebygde feilsøkingsprogrammer for å få hjelp. Feilsøkere kan finne og løse mange vanlige problemer for deg, men problemet med "feilsøkingsfeil" kan oppstå uventet. I dette innlegget gir Techquack nyttige løsninger på dette feilsøkingsproblemet.

Windows Troubleshooter er et integrert verktøy som du kan bruke til å feilsøke årsakene til ulike feil og problemer. Men hva skjer hvis denne funksjonen genererer feilmeldinger under feilsøking? I dag i dette innlegget skal vi diskutere denne feiltypen 0x8e5e0247 som ikke lar diagnoseverktøyet starte. Å ha de samme to Intel-driverne, deaktiverte kryptografiske tjenester og feilkonfigurerte systeminnstillinger fører til 0x8e5e0247-feil ved diagnostisering av Windows 10.

For å feilsøke problemet må du avinstallere begge driverne, dvs. Intel Fast Storage Technology og Intel Raster Memory. Hvis dette ikke løser problemet, aktiverer du de deaktiverte tjenestene og endrer statusnøkkelinnstillingene enten gjennom registerpolicy eller gruppepolicy. Hvis feilmeldingen vedvarer, kan problemet skyldes nylige oppdateringer. Bruk derfor systemgjenopprettingspunktet du opprettet tidligere for å gjenopprette PC-en til den forrige tilstanden der den fungerte perfekt.

Det oppstod en feil under feilsøking av Windows 10/8/7

Feilsøking av PC-en kan være en skremmende oppgave. Men Windows 10/8/7 har innebygde diagnoseverktøy som kan hjelpe deg med å automatisk løse de vanligste Windows-problemene med bare noen få klikk.

Hvis du for eksempel ikke kan legge til ny maskinvare eller har problemer som uventet tastaturoppførsel, problemer med programvarekompatibilitet, problemer med søk og indeksering, problemer med Windows-oppdateringer osv.

Feilsøkere fungerer imidlertid ikke alltid bra.
Noen ganger, når du prøver å fikse datamaskinproblemer, vises en "Feilsøkingsfeil oppstod" feilmelding på Windows 10/8/7-datamaskinskjermen, etterfulgt av en tilleggsmelding.

Tilleggsmeldingen kan leses som følger:

  • Problemet er at feilsøkeren ikke starter.
  • En uventet feil har oppstått. Feilsøkingsprogrammet kan ikke fortsette.

Vanligvis har grensesnittet "Feil oppstod" en tilfeldig feilkode, for eksempel 0x80070057, 0x8000FFF, 0x80070005, 0x80070490, 0x80070002, 0x8e5e0247, 0x80, 0x80, etc.

Det er irriterende når Windows-diagnostikk ikke fungerer, spesielt når du fikser et problem som har plaget deg en stund. Hvordan feilsøke problemet? Følg løsningene nedenfor for å finne ut hvordan du løser problemet.

Hva er årsaken til feilen 0x8e5e0247

Noen Windows-brukere har nylig rapportert at de har lagt merke til et problem som oppstår hver gang de prøver å diagnostisere det. Følgende melding vil vises:

Det har oppstått en feil under feilsøking. Problemet er at feilsøkeren ikke starter.

Dette problemet oppstår i nesten alle versjoner av Windows. Det skjer vanligvis når du prøver å kjøre den innebygde feilsøkeren eller det offisielle Microsoft Fix It-verktøyet.

Så når du kjører feilsøkingsprogrammet, får du feilmeldingen ovenfor.

Når du klikker "Vis feilinformasjon" får du tilfeldige feilkoder, som kan variere fra datamaskin til datamaskin.
Det er noen løsninger på dette problemet, som du finner i denne artikkelen.

Hvordan fikse feilkode 0x8e5e0247 i Windows 10

Intel Rapid Storage Technology Update

Hvis du får denne feilmeldingen etter å ha oppgradert PC-konfigurasjonen til en ny harddisk eller SDD, kan problemet være relatert til en gammel Intel Rapid Storage Technology-driver som ikke vet hvordan den skal håndtere gjeldende stasjonsstørrelse.

Hvis dette scenariet gjelder, kan du kanskje løse problemet ved å oppdatere Intel Rapid Storage Technology-driveren til den nyeste versjonen via offisielle kanaler. Lignende brukere som sliter med den samme feilmeldingen har rapportert at de var i stand til å løse problemet permanent ved å følge instruksjonene nedenfor.

Her er hva du må gjøre for å oppdatere Intel Rapid Storage Technology-driveren:

1.) Last ned den nyeste versjonen av Intel Rapid Storage Technology (Intel RST)-driveren.
2.) Når du kommer til neste skjermbilde, se i venstre rute på skjermen og last ned den kjørbare SetupRST.
3.) Godta deretter TdS og vent til nedlastingen er fullført.
4.) Når den kjørbare SetupRST-filen er lastet ned, dobbeltklikker du på den og følger instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen av den nyeste Intel RST-driveren.
5.) Etter at installasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt manuelt hvis du ikke blir bedt om det.
6.) Etter at neste oppstartssekvens er fullført, gjentar du handlingen som tidligere forårsaket feilkode 0x8e5e0247 og kontrollerer at problemet er løst.

Hvis det samme problemet vedvarer, fortsett til neste metode.

Installerer Intel Matrix Storage på nytt

Hvis du bruker Intel Matrix Storage, men også har Intel Fast Storage-driveren (eller AMD-ekvivalent) installert, er det mulig at feilkoden 0x8e5e0247 oppstår på grunn av en konflikt mellom de to driverne som i hovedsak gjør det samme.

I dette tilfellet kan du løse problemet ved å bruke Programs and Features-verktøyet til å avinstallere Intel Matrix Storage-verktøyet. Flere brukere som opplever det samme problemet har rapportert at feilkoden sluttet å oppstå etter at de fulgte instruksjonene nedenfor og startet datamaskinen på nytt.

Slik bør du gå frem:

1.) Trykk på Windows + R-tastene for å åpne "Kjør"-dialogboksen. Skriv deretter "appwiz.cpl" og trykk Enter-tasten for å åpne "Programmer og funksjoner"-verktøyet.
2.) En gang i "Programmer og funksjoner"-vinduet, bla gjennom listen over installerte applikasjoner og finn Intel Matrix Storage. Høyreklikk og velg Avinstaller fra hurtigmenyen.
3.) Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre avinstalleringen og start deretter datamaskinen på nytt.
4.) I neste oppstartssekvens, sørg for at problemet er løst ved å gjenta handlingen som tidligere utløste feilen.

Hvis du fortsatt ser feilkoden 0x8e5e0247, fortsett til neste metode.

SFC- og DISM-skanninger

Et annet mulig scenario som kan utløse feilkode 0x8e5e0247 er en ødelagt systemfil som forstyrrer Windows Update eller Windows Feilsøking. Hvis en slik situasjon oppstår, bør du kunne løse problemet ved å fikse korrupsjonen ved å bruke verktøy som DISM (Deployment Image Servicing and Management) eller SFC (System File Checker).

Begge verktøyene reparerer ødelagte systemfiler, men de gjør det på forskjellige måter.
SFC bruker en lokal cache for å erstatte ødelagte filer med rene alternativer, mens DISM bruker Windows Update for å laste ned nye kopier.

Hvis du mistenker at en ødelagt systemfil forårsaker problemet, anbefaler vi å bruke begge verktøyene i rekkefølgen vist nedenfor. Følgende avsnitt beskriver hvordan du utfører en SFC- og DISM-skanning:

1.) Trykk på Windows + R-tastene for å åpne et kjøretidsvindu. Skriv deretter "cmd" og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne den utvidede ledeteksten. Når du ser UAC (User Account Control), klikker du på "Ja" for å gi administratortilgang.
2.) Etter å ha åpnet den utvidede kommandolinjen, skriv inn følgende kommando og trykk Enter for å starte en SFC-skanning: sfc /scannow

Merk: Å stoppe denne skanningen i midten kan føre til ytterligere skade på systemfiler. Derfor må du ikke lukke CMD-vinduet eller slå av PC-en plutselig før skanningen er fullført. Merk at dette kan ta flere timer, avhengig av PC-ens spesifikasjoner og minne.

3.) Etter at SFC-analysen er fullført, start PC-en på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.
4.) Hvis feilkoden 0x8e5e0247 fortsatt oppstår, kjør et nytt trinn 1 for å åpne en annen utvidet CMD-kommando, men denne gangen skriv inn følgende kommando for å kjøre DISM-skanningen: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth.

Merk: Husk at DISM trenger en pålitelig internettforbindelse for å laste ned rene kopier av ødelagte filer, så sørg for at du bruker en stabil internettforbindelse.

5.) Etter at prosessen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst neste gang du starter systemet.

Hvis feilkoden 0x8e5e0247 fortsatt er til stede, gå til den siste metoden nedenfor.

Gjør en reparasjonsinstallasjon

Hvis du ikke klarte å fikse feilkode 0x8e5e0247 ved å bruke de to innebygde verktøyene ovenfor, er det sannsynlig at systemet ditt opplever alvorlig skade (som kan påvirke noen viktige operativsystemfiler).

Hvis dette scenariet gjelder, kan du kanskje løse problemet og unngå reinstallering ved å utføre en gjenopprettingsinstallasjon i stedet. Denne prosedyren tilbakestiller alle Windows-komponenter, inkludert oppstartsdataene. Fordelen med denne metoden er imidlertid at alle dine personlige filer forblir urørt - dette betyr at applikasjonene, brukerinnstillingene og lagringsmediene (bilder, videoer, dokumenter) ikke vil bli slettet.

Oftest stilte spørsmål

  1. Velg Start -> Innstillinger -> Oppdatering og sikkerhet -> Feilsøking.
  2. Velg type feilsøking, og velg deretter Kjør feilsøking.
  3. Kjør feilsøkingsprogrammet og svar på alle spørsmålene på skjermen.

Intel RST-driveren er utdatert - den vanligste årsaken til dette problemet er en utdatert hurtiglagringsdriver som ikke kan håndtere mengden minne som er tilstede i systemkonfigurasjonen. Skadet systemfil - en annen mulig årsak for feil 0x8e5e0247 er en ødelagt systemfil.

Noen ganger forstyrrer ondsinnede programmer store Windows 10-komponenter og kan vise feilmeldingen "Feilsøking har sluttet å virke". Hvis du ser denne meldingen, sørg for at du kjører en detaljert skanning av systemet med et antivirusverktøy.

Hvis du ser en feilmelding på datamaskinen din som sier: "Beklager, noe gikk galt. En uventet feil. Det indikerer vanligvis at informasjon som er lagret i nettleseren din, må oppdateres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up