Fiks Ghosting på skjermen

La oss se nærmere på hva Ghosting-effekten på skjermer er og hva vi kan gjøre for å unngå det når vi ser på en film eller spiller online.

Blant de mest irriterende effektene når vi spiller på PC eller ser en film finner vi absolutt den overvåke spøkelse: Denne effekten er synlig når vi ser et etterbilde på noen brøkdeler av et sekund vises på skjermenspesielt når veldig raske scener utføres.

Til tross for hastigheten som dette fenomenet genereres med øyet vårt oppfatter demnoe som forverrer kvaliteten på innholdet vi så på skjermen.

I den følgende guiden vil vi vise deg hva som får ghosting til å vises på skjermer og hva vi kan gjøre for å redusere effekteneanbefaler noen enkle triks som kan brukes på hvilken som helst skjerm og anbefaler de beste spillmonitorene som ikke lider av denne effekten.

1) Hva er årsakene til spøkelse

Det er ulike årsaker som kan forårsake vedvarende bilder på skjermenselv på avanserte skjermer som ikke er optimalisert for dette fenomenet:

 • Langsomme piksler i displayet: Skjermen vår har piksler som endrer farge og lysstyrke for sakte, noe som forårsaker spøkelser i livlige bilder. Det mest alvorlige og umulige å løse problemet.
 • Bildefiltre: Aktivering av for mange bildefiltre i skjerminnstillingene vil redusere bildegenereringen, noe som forårsaker høy spøkelse.
 • Gamle videokabler: Bruk av gamle videokabler kan redusere bildegenereringen, noe som forårsaker en nedbremsingseffekt som ligner mye på spøkelse.
 • Spillmodus deaktivert: Spillmodusen til skjermene lar deg fremskynde bildegenerering ved å deaktivere alle unødvendige effekter.
 • HDR-modus aktiv: HDR-modus kan generere veldig vakre bilder, men ved høye hastigheter kan de lide av spøkelser.

Dette er hovedårsakene til spøkelser på dagens spillmonitorer. Noen av disse problemene kan enkelt løses ved å endre noen innstillinger (som vi skal se senere), mens for noen er det ikke mye som kan gjøres (for eksempel de langsomme piksler på skjermen).

2) Hvordan teste for ghosting

Vet du ikke om skjermen vår lider av spøkelser? For å finne ut, bare åpne siden UFO Test Ghosting.

Ved å åpne denne siden vi vil se UFOer som ruller over skjermen i høy hastighet (kan tilpasses av brukeren): hvis vi legger merke til at noen UFO-er vedvarer på skjermen eller den irriterende sporeffekten som er typisk for spøkelse, har vi identifisert problemet og kan fortsette med å lese veiledningen.

Denne siden kan være veldig nyttig når vi kjøper en bruktmonitor eller kjøper en ny spillmonitor på et nettsted som Amazon: hvis vi legger merke til utseendet til ghosting med en gang, er det best å returnere det og velge en ny skjerm der ghosting-effekten ikke er tilstede.

3) Triks for å redusere spøkelse

Til minimer virkningen av spøkelser på skjermen vår vi kan bruke noen enkle råd på det:

 • Deaktiver HDR: mens vi spiller, er det best å deaktivere HDR, da det legger stress på skjermkomponentene, og reduserer genereringen av gjenværende bilde.
 • Aktiver spillmodus: hvis skjermen vi bruker har en spillmodus er det best å aktivere den umiddelbart for å redusere spøkelseseffekten.
 • Slå av alle filtre: Hvis monitoren praktisk talt bruker filtre på bildet, er det best å deaktivere dem i monitorinnstillingene, for å øke hastigheten på genereringen av bildet.
 • Bruk kvalitetskabler: Å bruke HDMI- og DisplayPort-kabler av høy kvalitet er alltid verdt det, ikke bare når vi lider av spøkelser på skjermen. DE beste HDMI-kabler Hei beste DisplayPort-kabler de kan sees på Amazon, og sørg for å velge kun de nyeste modellene.

La oss følge alle rådene som er foreslått og sjekke om det faktisk fungerer skjermens spøkelseseffekt avtar eller forsvinner heltog gjentar også tekstene fra forrige kapittel.

4) Spillskjerm uten ghosting

Forfølger spøkelseseffekten oss selv etter å ha prøvd alle optimaliseringene som er anbefalt tidligere? Alt som gjenstår å gjøre er å bytte ut skjermen med en ny spillmonitor uten ghostingsom de vi vil se nedenfor.

Sammenlignet med tradisjonelle spillmonitorer har monitorene som presenteres nedenfor en verdi på svært lave bilderesponstider (lik 1ms)for å effektivt motvirke utseendet til spøkelseseffekten.

BenQ MOBIUZ EX240N-skjerm

Den billigste ghosting-frie skjermen vi kan kjøpe er BenQ MOBIUZ EX240N-skjermutstyrt med en 23,8-tommers skjerm av typen VA, 1920 x 1080 pikslers oppløsning, støtte for HDR-modus, 1ms responstid, 165Hz oppdateringsfrekvens, 144Hz frekvenskompatibilitet, 2 HDMI-innganger, en DisplayPort-inngang og støtte for AMD FreeSync Premium.

MSI G2712 spillskjerm

En annen gyldig skjerm uten spøkelseseffekt erMSI G2712 spillskjermutstyrt med en 27-tommers skjerm med IPS-panel, 1920 x 1080 pikslers oppløsning, 170Hz oppdateringsfrekvens, 1ms responstid, støtte for AMD FreeSync Premium-teknologi og blåttlysfilter.

LG 32GQ850 UltraGear spillskjerm

De som bruker både PC og konsoll til å spille kan vurdereLG 32GQ850 UltraGear spillskjermen utmerket skjerm utstyrt med en 32-tommers QuadHD NanoIPS-skjerm, 2560x1440 pikslers oppløsning, 1ms responstid, HDR 600-støtte, støtte for NVIDIA G-Sync og AMD FreeSync Premium Pro-teknologi, 260Hz UltraFast Refresh Rate-teknologi, HDMI 2.1-inngang VRR ( HDCP 2.2) og Flicker Safe-system.

Gigabyte Gaming Monitor M32U

Blant de kraftigste og dyreste skyggefrie skjermene vi kan kjøpe, er Gigabyte Gaming Monitor M32Uen komplett skjerm som kan skilte med en 32-tommers skjerm, 3840 x 2160 pikslers oppløsning, 144Hz oppdateringsfrekvens, bredt dynamisk område, innebygde høyttalere, USB Hub-system, adaptiv og intelligent synkronisering, 1ms responstid og høydejustering.

Konklusjoner

Ghosting er en ekkel feil som kan dukke opp selv på dyrere skjermer som ikke er optimalisert for høyhastighetsbilder: i dette tilfellet vil vi se en ekkel sporeffekt vises i raskere scener som kan kompromittere en utmerket spillseksjon.

Å løse det er ikke lett siden mye avhenger av maskinvaren som er inkludert i skjermen: vi kan prøve ett av tipsene i veiledningen (som kan minimere spøkelseseffekten) eller velg en spillmonitor uten ghosting med en gang.

Ghosting skal ikke forveksles med riving, bildeskjæringseffekten er allerede sett i vår guide til løsninger på hovedproblemene til PC-spill: Glitches, nettverk, bildefrekvens, krasjer.

For å lære mer kan vi lese våre guider til ny dataskjerm, hvilke funksjoner den må ha kom igjen hvordan få skarpere bilder på skjermen ved å øke oppdateringsfrekvensen.

Index
 1. 1) Hva er årsakene til spøkelse
 2. 2) Hvordan teste for ghosting
 3. 3) Triks for å redusere spøkelse
 4. 4) Spillskjerm uten ghosting
  1. BenQ MOBIUZ EX240N-skjerm
  2. MSI G2712 spillskjerm
  3. LG 32GQ850 UltraGear spillskjerm
  4. Gigabyte Gaming Monitor M32U
  5. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up