Finn dupliserte filer og sammenlign forskjeller mellom bilder og tekster

Beste Windows-verktøy for å skanne, sammenligne filer og finne duplikater å slette for å frigjøre plass

Hvis vi har mange filer å slette kan det være lurt å starte fra Dupliserte eller dupliserte filerfor å eliminere det overflødige og gjenopprette mye plass på datamaskinens disk.

Mange Windows-verktøy lar deg søke etter musikkfiler og sammenligne bilder og tekster, slik at du kan sjekke forskjellene og slette bare den eldste (foreldede) filen.

I den følgende guiden vil vi vise deg i detalj programmer for å finne dupliserte filer og sammenligne forskjeller. Vi vil vise deg både gratisverktøyene som kan lastes ned på alle versjoner av Windows og metodene som er tilgjengelige på operativsystemet, for raskt å søke etter duplikater uten programmer.

LES OGSÅ -> Slett data på iPhone og rengjør minnet

1) CCleaner

Blant de beste programmene for å finne dupliserte filer finner vi CCleanerallerede kjent for gratis rengjøring av PC-en fra midlertidige filer, men også utstyrt med spesielle funksjoner for å søke etter ubrukelige filer på datamaskinen.

For å finne dupliserte filer med CCleaner åpner vi programmet på vår PC, trykk på menyen Instrumenterklikk på elementet Finn duplikater og konfigurer parametrene i vinduet, slik at vi kan søke etter treff for navn, størrelser, endringsdato og innhold i filene (nyttig for å sammenligne forskjellene mellom bilder og tekster).

Fra samme skjerm kan vi ekskludere visse typer filer eller spesifisere mappen eller disken hvor vi skal søke. Etter konfigurasjonen, trykk ganske enkelt på Søk-knappen for å finne dupliserte filer på PC-en.

På dette programmet kan vi lese vår guide om hvordan Forbedre CCleaner for å slette eventuelle spor fra PC-en.

2) Auslogics Duplicate File Finder

En annen mulighet for å finne duplikater på disken er Auslogic Duplicate Finder som presenterer ulike kriterier for å identifisere duplikater av bilder, tekster, dokumenter, musikk, videoer, zip- og rar-arkiver og mye mer.

Dette gyldige programmet fjerner dupliserte filer på systemet ved hjelp av en enkel veiviser, ideell for de som vil ha noe effektivt og umiddelbart.

Auslogics Duplicate File Finder lar deg forhåndsvise dupliserte elementer funnet på systemet ditt, slik at du kan velge om du vil slette dem eller beholde dem på PC-en. Effektiviteten er garantert av en intelligent algoritme som sammenligner navnene på filene, størrelsen og datoen for opprettelse eller endring av de samme, i tillegg til å kunne sammenligne innholdet.

3) CloneSpy

Et veldig kraftig og effektivt program for å finne dupliserte filer og sammenligne forskjeller mellom bilder og tekster CloneSpytilgjengelig gratis for alle versjoner av Windows.

Dette programmet lar deg finne alle dupliserte filer ved å analysere elementer med det samme innholdet, men utføre dyptgående søk etter filer med samme navn eller med andre egenskaper til felles (som det samme innholdet, samme dato for opprettelse eller endring eller samme CRC-hash).

I skrivende stund er det uten skygge av tvil det kraftigste programmet for å finne dupliserte filermen det krever definitivt litt øvelse for å lære å bruke det.

4) Duplicate Cleaner

Et annet gyldig program for å finne dupliserte filer er Duplicate Cleaner.

Duplicate Cleaner identifiserer hver enkelt duplikatfil og returnerer en liste med en liste over filene. Du kan legge til flere mapper for å overvåke; du kan også søke kun etter bildefiler eller lydfiler for å finne musikk som er til stede to ganger på datamaskinen.

Verifiseringen er ikke bare i navnet på filen, men også i størrelsen, i datoen for opprettelse og endring og i den interne analysen av "MD5 Hash AlgoritmeProgramvaren kommer med sitt eget filforhåndsvisningsverktøy, slik at du også kan se bilder direkte i Duplicate Cleaner for å sjekke om de virkelig er duplikater eller ikke.

Det fine er at alle duplikater som er funnet kan fjernes, flyttes til en annen mappe eller, du kan opprette en harddisk slik at duplikatet slettes, men ikonet forblir hvor det var før.

5) DoubleKiller

Med DoubleKiller vi kan søke etter alle duplikater og kopier av alle filtyper ved å bruke hvilken som helst kombinasjon av navn, størrelse, endringsdato og innholdsdata.

Resultatene vises på slutten av skanningen og her kan du manuelt eller automatisk velge filene som skal slettes.

Det frittstående programmet presenterer seg selv som en gratisversjon, men det finnes også en mer sofistikert betalt versjon. Merk følgende: sletting av dupliserte filer kan være risikabelt og anbefales ikke når de er involvert systemfiler og filer som ligger i Windows-mappen. DoubleKiller bør aldri involvere disse filene i søket, men jeg anbefaler å være oppmerksom uansett.

Andre programmer

Hvis programmene sett så langt ikke er nok for Finn effektivt dupliserte filer på PC vi kan ta en titt på de anbefalte applikasjonene nedenfor:

1) Dup speidere skanner datamaskinen og finner alle dupliserte filer på disken, og deler dem inn i kategorier og typer.

2) AllDup er et program med åtte forskjellige søkemuligheter som kan kombineres for å finne alle dupliserte filer på din PC. Det er mulig å søke etter navn og filtype, størrelse, innhold (byte for byte), forfatter, dato for endring av filen og dato for opprettelse eller lenke. Hvis du velger å søke etter filinnhold, kan du velge å ignorere ID3- og exif-data. I søkealternativene kan du også aktivere skanning av innholdet i ZIP- og RAR-filer og ekskludere filer som er større eller mindre enn en viss definert størrelse. Filtre lar deg ekskludere filer og mapper fra skanning.

3) For å sammenligne mapper og sjekke filene i dem kan du også bruke DiffDir som lar deg sjekke filer i to mapper for å finne likheter og duplikater.

4) Duplikatfil viskelær er en gratis programvare som lar deg søke i mapper og underkataloger, inkludert skjulte filer og systemfiler for å finne dupliserte filer, ved hjelp av filsammenligningsalgoritmer.

5) Programmet WinMerge lar deg sammenligne to versjoner av et tekstdokument, til og med Word, ved å plassere dem ved siden av hverandre på skjermen og automatisk bruke forskjellige farger på de forskjellige delene for å fremheve forskjellene. Du kan dra avsnitt fra ett dokument til et annet, blande dem og bruke automatiserte filtre.

6) To lister vises Den har et grensesnitt med to paneler, som lar deg sammenligne lister eller annet tekstinnhold. Gratisprogrammet støtter kun ren tekst, .TXT-dokumenter.

7) dupeGuru er et av de beste programmene for å finne dupliserte filer med regler, filtre, muligheter for fjerning av tomme mapper og smart søk etter musikk og bilder. Av alle duplikatfinnerne vi har prøvd, er dupeFinder den enkleste, så vel som den beste.

Konklusjoner

Ved å bruke ett eller flere programmer rapportert i veiledningen vil vi kunne finne dupliserte filer og sammenligne forskjeller mellom bilder og teksterfor å slette ubrukelige dupliserte filer og også sammenligne dokumenter og bilder basert på innholdet, og slette bare foreldede filer (selv om de er helt identiske med de nyeste filene).

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan Sammenlign to like Word- eller PDF-tekster for å se forskjeller og hvordan frigjør plass på OneDrive.

Index
  1. 1) CCleaner
  2. 2) Auslogics Duplicate File Finder
  3. 3) CloneSpy
  4. 4) Duplicate Cleaner
  5. 5) DoubleKiller
  6. Andre programmer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up