Finn tittelen på en sang ved å synge den høyt på PC

Index
  1. 1) Ta opp sangen din på MP3-filer
  2. 2) AudioTag.info
  3. 3) Shazam
  4. 4) AHA-musikk
  5. 5) Midomi
  6. 6) Bruk Android-apper på PC
    1. Konklusjoner

Programmer og programmer for å gjenkjenne tittelen på en sang ved å synge eller nynne inn i PC-mikrofonen

I tillegg til app for å gjenkjenne en sang fra telefonen vi kan også bruke apper eller nettsteder på PC-en til å gjenkjenne sanger uten å bruke telefonen, men ved å bruke mikrofonen som følger med den bærbare datamaskinen, en USB-mikrofon eller mikrofonen som følger med webkameraet.

Hvis vi har en sang i tankene, men ikke kjenner tittelen, er det bare å synge den (til og med omtrentlig) i en av appene eller nettstedene nedenfor, for å finn tittelen på en sang ved å synge den høyt bruke PC-en direkte til formålet.

LES OGSÅ -> Hvis PC-mikrofonen ikke virker, høres den ekko eller med lavt volum

1) Ta opp sangen din på MP3-filer

Mange av metodene som vi vil peke på i veiledningen fungerer bedre hvis vi personlig spiller inn sangen for å bli gjenkjent. For å spille inn sangen som skal gjenkjennes (ved å bruke ordene i teksten som vi husker eller etterligne lydene til backing-sporet), åpner du bare VLC-spiller på vår PC, trykk på øverst Gjennomsnittklikk på Konverter / Lagre og klikk på fanen Anskaffelsesenhet.

I den nye fanen setter vi Ingen som Navn på videoenhetsetter vi PC-mikrofonen til stemme Lydenhet og trykk ned på Konverter / Lagre; i den nye skjermen sjekker vi varen Konverterevi setter Lyd - MP3 i rullegardinlisten ved siden av elementet Profiltrykker vi på knappen Bla gjennom nederst velger vi et navn og en destinasjon for opptaket og trykker til slutt på Start for å starte opptaket.

Vi tar opp sangen ved hjelp av PC-mikrofonen; på slutten av opptaket trykker vi på knappen Stoppe å stoppe det.

For å lære mer kan vi lese våre flyguider programmer for å ta opp lyd og lyder på PC kom igjen hvordan ta opp med Audacity fra PC, mikrofon eller eksternt.

2) AudioTag.info

Det første nettstedet vi kan bruke for å finne sangtittelen er AudioTag.info.

Etter å ha åpnet siden, trykk ganske enkelt på knappen Last opp filer, last inn MP3-sangen som er spilt inn tidligere med VLC og vent til søkemotoren finner ønsket sang. Som indikert av selve nettstedet, oppnås de beste resultatene med et opptak på mellom 15 og 45 sekunder; hvis vi har problemer med å gjenkjenne en sunget sang, er det best å umiddelbart lage en fin 45-sekunders MP3-fil, og synge så mange vers og refrenger som mulig av sangen som skal identifiseres.

3) Shazam

En annen svært effektiv metode for å finne tittelen på en sang ved å synge den høyt på PC involverer bruk av Shazam som en nettleserutvidelse Google Chrome.

For å bruke Shazam installerer vi utvidelsen på Google Chrome-nettleseren, åpner en tom nettleserfane og drar MP3-filen vi opprettet i det første kapittelet inn i; spilleren som er integrert i nettleseren vil da starte, og ved å klikke på Shazam-ikonet øverst til høyre (hvis skjult, trykk på det puslespillformede ikonet), vil vi kunne gjenkjenne sangen nynnet veldig enkelt.

Shazam fungerer bedre med sanger som spilles på nettsteder: hvis vi befinner oss foran en sang som spilles av et nettsted (som bakgrunnsmusikk), trykker du bare på Shazam-utvidelsesikonet for å starte gjenkjenningen og finne tittelen på sangen.

4) AHA-musikk

En annen gyldig utvidelse som vi kan bruke på Google Chrome for å finne tittelen på en sang er AHA musikk.

Operasjonen er helt lik den for Shazam-utvidelsen som ble sett tidligere: etter å ha installert AHA Music-utvidelsen drar vi MP3-filen til sangen inn i en tom Chrome-fane og trykker på utvidelsesikonet for å starte gjenkjenningen av sangen.

Alternativt kan vi alltid bruke AHA Music-utvidelsen til å gjenkjenne sangene som spilles på et nettsted eller en online video, slik at vi alltid har en metode tilgjengelig for å gjenkjenne bakgrunnsmusikken til en film, en TV-serie eller en hvilken som helst video.

5) Midomi

Den beste siden for å finne tittelen på en sang ved å synge den vokalt på PC er definitivt Midomi.

Denne siden Det krever ingen MP3-opptaksfiler: bare åpne det angitte nettstedet, trykk på ikonet i midten, gi tillatelser til å få tilgang til mikrofonen på PC-en og nynne på sangen for å bli gjenkjent.

Siden nettstedet bruker SoundHound-gjenkjenningsmotoren nivået av presisjon er svært høyt: faktisk er det ikke nødvendig å være i harmoni for å kunne gjenkjenne sangene, det vil være nok å huske refrenget eller en del av verset til sangen for å oppnå effektiv gjenkjennelse.

6) Bruk Android-apper på PC

Hvis metodene som er sett så langt ikke tilfredsstiller oss og vi ser etter bekvemmeligheten som er sett på smarttelefonapper, kan vi alltid installer en Android-emulator på PC og last ned favorittappene dine for musikkgjenkjenning.

De beste emulatorene vi kan prøve på PC er NoxPlayer Og BlueStackssom begge kommer med tilgang til apper fra Google Play Store, inkludert de fleste kjente apper for å finne tittelen på en sang:

Etter å ha åpnet favorittemulatoren din, last ned favorittsanggjenkjenningsappen og legg til et ikon på PC-skrivebordet ditt, slik at du kan Bruk sanggjenkjenning når som helst åpne appen og autorisere tilgang til datamaskinens mikrofon.

For å lære mer kan vi lese våre flyguider Topp 10 Android-emulatorer for Windows og hvordan installer Android-apper i Windows 11.

Konklusjoner

Som det fremgår av veiledningen har vi ulike metoder for finn tittelen på en sang ved å synge den høyt på PC. Den tradisjonelle metoden innebærer å spille inn sangen for å bli gjenkjent med VLC eller andre innspillingsprogrammer og bruke utvidelser eller nettsteder for sanggjenkjenning.

De som har det travelt eller vil ha noe mer umiddelbart kan bruke Midomi-siden (den beste i kategorien, gitt at du også har tilgang til PC-ens mikrofon) eller last ned Android-apper for musikkgjenkjenning, og dra nytte av de beste Android-emulatorene for datamaskiner for anledningen.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan søk etter en musikktittel ved å spille notene på en pianola og hvordan du bruker beste karaokeprogrammer og -tjenester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up