Fjern "Organisasjonsadministrerte innstillinger" på Windows

Hvis du får advarselen "Noen innstillinger administreres av organisasjonen din", hvordan endrer du låste innstillinger på Windows

På noen datamaskiner kan det plutselig dukke opp advarselen «Noen innstillinger administreres av organisasjonen», en forstyrrende melding som ikke forsvinner selv etter en omstart av PC-en og som ser ut til å indikere en feil som kan kompromittere riktig funksjon av Windows.

Med utgangspunkt i antakelsen om at denne advarselen ofte er ufarlig (vi kan lett ignorere den), vil vi i den følgende guiden vise deg Slik blir du kvitt meldingen "noen innstillinger administreres av organisasjonen din" på Windows 11 og Windows 10ved å bruke både de enkleste og mest harmløse prosedyrene og noen avanserte prosedyrer (reservert for eksperter).

1) Identifiser aktive gruppepolicyer

Det første rådet vi anbefaler at du følger er å sjekke om det er aktive gruppepolicyer på Windows-arbeidsstasjonen. Denne verifiseringen kan utføres på to måter: fra et grafisk grensesnitt eller fra en HTML-fil.

Alt vi trenger å gjøre for å få det grafiske grensesnittet er å trykke WIN+R på tastaturet, skriv rsop.msc og vent noen minutter: vi vil se det modifiserte kriterieredigeringsvinduet vises, der det er mulig å umiddelbart få alle oppføringene som avviker fra standard Windows-innstillinger.

Alternativt kan vi utføre denne kontrollen ved å åpne Start-menyen og søke cmd; etter å ha identifisert Ledeteksten la oss høyreklikke på den, trykk på Kjør som administrator og kjør følgende kommando:

whoami

Vi vil dermed få brukernavnet som skal brukes i neste kommando, det vil si:

gpresult /user nome_utente /h %userprofile%\policies.html /f && start %userprofile%\policies.html

I stedet for brukernavn bruker vi navnet hentet fra whoami-kommandoen; ledeteksten vil generere en HTML-side som åpnes med standardnettleseren din, der du kan finne alle retningslinjene som er aktive på datamaskinen din akkurat i det øyeblikket (under delen Innstillinger -> Retningslinjer -> Administrative maler).

Nå som vi vet hvilke endringer som brukes på datamaskinen, kan vi godt trykke VINN+R på tastaturet, skriv gpedit.msc og iRedaktør for lokal gruppepolicyta oss til banen angitt av forrige fil og avbryt endringene.

Vi minner deg om at redigeringsprogrammet for gruppepolicy er tilgjengelig på Pro- og Enterprise-versjonene av Windows 11 og Windows 10; Dette kapittelet kan ikke brukes på Windows 10 og 11 Home. For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan sjekke hvilken Windows-versjon vi bruker.

2) Tøm gruppepolicyer på Windows

Hvis den forrige metoden ikke hadde ønsket effekt og advarselen "Noen innstillinger administreres av organisasjonen" fortsatt vises på PC-en vår, kan vi fortsette å slette policyene som er aktive i det øyeblikket ved å åpne ledeteksten igjen med tillatelser administrator og kjører følgende kommando:

RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers" && RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicy

Denne kommandoen vil slette de to mappene der gruppepolicyene er til stede; for å lage nye rene kriterier skriver vi kommandoen i ledeteksten:

gpupdate.exe /force

Nå trenger du bare å starte PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft. Vi kan lese guiden vår om Windows-policyadministrasjon på hvordan du sletter gruppepolicyer på Windows.

3) Gjenopprett registeroppføring på Windows Home

Hvis meldingen "Noen innstillinger administreres av organisasjonen din" vises på Windows 11 Home eller Windows 10 Home i de aller fleste tilfeller vi vil se det vises på søkeskjermen for Windows Update (Windows Update).

I dette tilfellet kan vi prøve å løse problemet ved å installere Group Policy Editor (vanskeligere bane) eller prøv å tilbakestille Windows-oppdateringsserveren fra systemregisteret.

For å følge den andre veien trykker vi VINN+R på tastaturet skriver vi regedit og når registerredigeringsprogrammet er åpent, la oss gå til følgende bane:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate

På denne veien identifiserer vi nøkkelen Wuservervi høyreklikker på den, trykk på Slett og start PC-en på nytt umiddelbart etter sletting. Når du sjekker Windows Update-menyen nå, skal meldingen ha forsvunnet.

Fortsatt om emnet systemregisteret kan vi lese guidene våre om hvordan sikkerhetskopiere registeret i Windows og på hvilke Bruk programmer til å redigere Windows-registernøkler lettere.

4) Tilbakestill Windows

Hvis ingen av triksene ovenfor fungerte Den eneste måten å bli kvitt "Noen innstillinger administreres av organisasjonen"-vinduet er å tilbakestille Windowsprøver å holde personlige filer intakte.

For raskt å gjenopprette Windows, trykk WIN+I, ta oss til menyen System -> Gjenoppretting (eller Oppdateringer og sikkerhet -> Gjenoppretting på Windows 10), trykker vi Tilbakestill PC-en, velger å beholde dine personlige filer og bruker skyen til å laste ned den nye kopien av Windows; etter noen minutter vil vi endelig kunne bruke Windows igjen uten det hatefulle advarselsvinduet.

Om emnet Windows-gjenoppretting kan vi også lese artiklene våre om hvordan du får datamaskinen til å se ut som ny igjen uten å installere Windows på nytt kom igjen hvordan tilbakestille Windows 11 uten å miste data.

Konklusjoner

Som allerede nevnt i begynnelsen av veiledningen, indikerer utseendet til feilen "Noen innstillinger administreres av organisasjonen" ikke alltid problemer eller feil; denne meldingen vises ofte på bedriftens datamaskiner beskyttet av gruppepolicyer eller etter lansering av et verktøy for eliminere Windows-sporingselementersom uunngåelig bruker endringer på systemnivå, og endrer også tillatelsene som er tildelt enkelte funksjoner eller innstillinger.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan løse Windows-problemer kom igjen hvordan fikse Windows-systemfeil.

Index
  1. 1) Identifiser aktive gruppepolicyer
  2. 2) Tøm gruppepolicyer på Windows
  3. 3) Gjenopprett registeroppføring på Windows Home
  4. 4) Tilbakestill Windows
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up