Fjernfeilsøk en Windows 10-PC med Quick Assist

Index
  1. Hvorfor trenger du ekstern tilgang til en PC?
  2. Slik bruker du QuickAssist
  3. Hvordan bruke Remote Desktop

Det er en god sjanse for at hvis du leser dette, er du ganske kunnskapsrik på teknologi. Dette kan være både en velsignelse og en forbannelse. Visst, du kan unngå høye reparasjonskostnader fra såkalte "profesjonelle", men gjør-det-selv-systemet ditt kommer med sin egen prislapp. Dine venner og familie har blitt klar over din tekniske kunnskap og søker råd til enhver tid. Dessverre betyr dette vanligvis at du må gå til Nanas hus for å hjelpe henne med å finne ut hvorfor PC-en hennes ikke fungerer etter at hun klikket på den "nice prince nigerian"-lenken.

Heldigvis har Microsoft inkludert en funksjon i Windows 10 kalt "Quick Assist". Dette verktøyet lar én person fjernstyre en annen persons Windows 10-PC over Internett. Så du kan hjelpe Nana uten å måtte forlate sofaen din. For at Quick Assist skal fungere, må begge parter kjøre Windows 10. Hvis du bruker Windows 7 eller 8, ikke bekymre deg. Du vil fortsatt kunne bruke det gamle Remote Desktop-verktøyet, som også er inkludert i Windows 10.

Hvorfor trenger du ekstern tilgang til en PC?

Bortsett fra vitser, Quick Assist-appen kan være utrolig nyttig. Den lar en person fjernstyre en annen persons datamaskin for å hjelpe til med å løse problemer. I tillegg til feilsøking kan denne personen også endre innstillinger, se etter skadelig programvare, installere programvare eller noe annet.

Quick Assist-appen (og den eldre Remote Desktop-appen) krever at begge parter samtykker til tilkoblingen. Dette betyr at ingen kan fjernkoble til en datamaskin og kapre kontroll når de vil.

I slekt Fjerntilgang til hvilken som helst datamaskin ved hjelp av Chrome-nettleseren

Slik bruker du QuickAssist

Merk Merk: For å bruke hurtigveiviseren må begge parter kjøre Windows 10. Hvis du bruker Windows 7 eller 8, se instruksjonene nedenfor.

For at Quick Assist skal fungere, må begge parter åpne appen. Metoden for å åpne applikasjonen er den samme for begge parter; Det kreves imidlertid flere trinn når applikasjonen kjører. For å åpne Quick Assist-appen, naviger til "Start -> Windows-tilbehør -> Quick Assist." Alternativt kan du skrive "Hurtighjelp" i søkefeltet på oppgavelinjen og velge "Hurtighjelp" fra resultatene. Et nytt vindu åpnes som spør om du vil "Gi assistanse" eller "Be om hjelp".

Den som gir hjelpen velger «Gi hjelp». På dette tidspunktet må denne personen logge på Microsoft-kontoen sin. Når den personen har registrert seg, vil de motta en sikkerhetskode som utløper om ti minutter.

Personen som lar en pålitelig person ta kontroll over PC-en sin eksternt, velger "Be om hjelp". De vil da bli bedt om å skrive inn sikkerhetskoden som støttepersonen genererte tidligere. Personen som søker hjelp vil da se en bekreftelsesmelding som ber om samtykke til å tillate ekstern tilgang. Hvis dette ikke er fullført innen ti minutter, må støttepersonen generere en ny kode ved å gjenta trinnene ovenfor.

Dette vil opprette en tilkobling over Internett. Dette kan ta noen minutter, så vær tålmodig. Når tilkoblingen er etablert, vil personen som gir assistanse se den andre personens skrivebord i et vindu på datamaskinen. På dette tidspunktet vil personen som yter assistanse ha full kontroll over den andre personens datamaskin.

Personen som mottar bistand kan se alt du gjør. Dette lar dem gå videre slik at de (forhåpentligvis) kan fikse et lignende problem i fremtiden. For å avslutte Quick Assist-økten kan begge parter bare lukke programmet.

Hvordan bruke Remote Desktop

Som vi nevnte tidligere, er Quick Assist en eksklusiv applikasjon for Windows 10. Hvis du bruker Windows 7 eller 8, vil du ikke kunne bruke den. Heldigvis finnes det et annet alternativ kjent som fjernhjelp som fungerer med Windows 7, 8 og 10. Fjernhjelp er egentlig en forløper for hurtighjelp. Den oppnår det samme; imidlertid er oppsettet litt mer komplisert.

I slekt Slik beskytter du Remote Desktop med Remote Credential Guard i Windows 10

For å åpne Windows Fjernhjelp i tidligere versjoner av Windows, klikk på Start-knappen og søk etter "Fjernhjelp". Fra listen over resultater velger du "Windows Fjernhjelp." I Windows 10 søk etter "Fjernhjelp". Du bør se et alternativ som sier "Inviter noen til å koble til PC-en din og hjelpe deg, eller tilby å hjelpe noen." Gå videre og klikk på det. Et vindu vil da dukke opp som spør om du vil be om eller tilby hjelp.

Vi starter med å forklare hvordan du inviterer noen til å hjelpe oss. Klikk på "Inviter noen du stoler på til å hjelpe deg". Dette vil gi deg tre forskjellige alternativer for å "lage en invitasjon". Den første er "Lagre denne invitasjonen som en fil." Hvis du gjør det, genereres en fil som du kan sende gjennom et meldingssystem som tillater vedlegg (for eksempel Gmail). Det andre alternativet er "Bruk e-post for å sende invitasjonen". Hvis du har en e-postklient installert direkte på datamaskinen din, kan du bruke dette alternativet. Til slutt kan du "Bruk Easy Connect". Easy Connect fungerer veldig likt Quick Assist. Genererer et passord som må gis til den andre personen for å opprette en tilkobling.

For å yte assistanse åpner du fjernhjelpsprogrammet og klikker på «Hjelp noen som har invitert deg». Deretter velger du tilkoblingsmetoden. Dette vil avhenge av metoden valgt av personen som ber om bistand. Følg instruksjonene på skjermen for den tilsvarende tilkoblingsmetoden. Når tilkoblingen er opprettet, vil støttepersonen se den andre personens skjerm og kan fjernstyre den andres PC.

Har du brukt Windows Quick Assist eller Remote Assistance-appen? Eller bruker du tredjepartsprogramvare for å koble eksternt til en annen PC? Gi oss beskjed i kommentarene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up