Flytt Desktop-mappen ut av OneDrive på Windows

Har skrivebordsmappen din fylt opp med filer og mapper, og er de synkronisert med OneDrive? La oss se hvordan du løser dette problemet.

Mange velger skrivebordet som mappen der de lagrer filer lastet ned fra Internett, og grupperer alle arbeidsdokumentene og filene til skjermen er fylt med ikoner og snarveier! Skrivebordet er for all del en brukermappe, og i Windows 11 og Windows 10 er det synkronisert på OneDrive-skyen, og opptar derfor den gjenværende plassen.

Hvis vi vil unngå å mette hele plassen i den følgende guiden vil vi vise deg triksene for flytte Desktop-mappen ut av OneDrive på Windowsunngå automatisk synkronisering av mappen i skyen eller flytte plasseringen av skrivebordsmappen til en annen bane eller (enda bedre) til en annen disk, slik at du kan gjenopprette filer selv når skrivebordet er låst.

1) Slå av OneDrive-skrivebordssynkronisering

Det enkleste trikset for å forhindre at Windows-skrivebordet tetter plassen på OneDrive innebærer å deaktivere synkroniseringen av Desktop-mappen, uten å helt slå av den dyrebare synkroniseringen som tilbys av Microsoft-skyen.

For å fortsette, åpne Start-menyen og se etter mappen OneDrivetrykk øverst til høyre på elementet OneDriveklikk på tannhjulikonet og trykk på knappen Administrer sikkerhetskopiering og i vinduet som åpnes, deaktiverer vi bryteren ved siden av elementet Stasjonære datamaskiner.

Selvfølgelig vil filer som allerede er synkronisert til skyen forbli på plass, men eventuelle nye filer og mapper som legges til skrivebordet vil ikke lenger bli synkronisert til OneDrive. For å slette disse filene bare gå til OneDrive-nettsiden og fortsett med å slette skrivebordsmappen (etter å ha kontrollert nøye at det ikke er noen viktig fil eller mappe å lagre).

Fortsatt om emnet filer som skal slettes på OneDrive-skyen vi kan lese guiden vår om hvordan fjerne filer på OneDrive uten å slette dem.

2) Flytt snarveier på skrivebordet til den offentlige mappen

Hvis de synkroniserte tilkoblingene på OneDrive plager oss mest, kan vi fortsette med en periodisk "rensing" av tilkoblingene, ved å bruke den offentlige skrivebordsmappen i Windows og flytte alle koblingene dit: de vil være synlige for alle brukere på PC-en og vil ikke bli synkronisert fra OneDrive.

For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen og trykk på Terminal (admin) eller opp Windows PowerShell (administrator) og kjør følgende kommando:

cd OneDrive\Desktop

vi vil dermed flytte fokuset til terminalen til Desktop-mappen som er synkronisert på OneDrive; nå kjører vi følgende kommando:

move *.lnk c:\Users\Public\Desktop

Til flytte alle koblingene på det synkroniserte skrivebordet til den offentlige skrivebordsmappen. Vi vil merke at, til tross for flyttingen, vil skrivebordslenkene forbli på plass, uten å gjennomgå noen bevegelse (faktisk har vi bare flyttet koblingene fra en privat ressurs til en offentlig ressurs).

Hvis vi vil forhindre at noen ser denne offentlige mappen når de får tilgang til det samme lokale LAN-nettverket med en PC, foreslår vi at du leser vår veiledning på Hvordan se delte mapper på andre datamaskiner trygt.

3) Flytt skrivebordsmappen til en ekstern stasjon

En annen svært effektiv metode for forhindre at Desktop-mappen synkroniseres fra OneDrive innebærer å flytte mappen til et annet sted, helst en ny partisjon, en ny intern disk eller en ekstern USB-disk, med fokus på en veldig stor disk; la oss velge en ekstern USB-disk på minst 1 TBslik at du virkelig kan beholde hvilken som helst fil og mappe på skrivebordet ditt uten bekymringer).

Hvis vi vil følge denne stien, er alt vi trenger å gjøre å åpne Filutforsker fra Start-menyen, trykk på lenken Denne PC-enta oss med på reisen Windows -> Brukere -> brukernavn (med denne siste mappen som endrer navn basert på den aktive brukeren på PC-en) eller bruk den ferdiglagde banen (C:\Brukere\brukernavn), høyreklikk på mappen Stasjonære datamaskiner personlig, trykk på Eiendomgå til fanen Stitrykke på Bevege seg og velg en ny mappe fra ønsket bane på disken eller partisjonen (vi kan også trykke på Ny mappe øverst for raskt å lage den nye mappen som skal fungere som referanse for skrivebordet).

Etter å ha valgt mappen, bekreft flyttingen av alle filer og mapper og start PC-en på nytt for sikkerhets skyld: vi vil nå ha skrivebordet lagret på et annet sted enn i Windows og uten synkronisering med OneDrive (vi foreslår alltid at du sjekker at OneDrive Desktop-bryteren er av, som vist i det første kapittelet i veiledningen).

Om flytting av systemmapper og brukermapper kan vi lese guidene våre om hvordan flytte mapper og dokumenter til en annen disk på Windows kom igjen hvordan flytte Windows-brukerspesielle mapper.

Konklusjoner

Desktop-mappen kan bli så "tung" at den tetter opp hele OneDrivs skyplassog skal kun reserveres for virkelig viktige dokumenter (siden i gratisversjonen er plassen bare 5 GB).

Hvis vi også ønsker å synkronisere Desktop-mappen uten å bekymre oss for plass, foreslår vi at du flytter banen til en annen disk eller partisjon, eller enda bedre, registrere deg for et Microsoft 365-abonnementfor å bringe OneDrive-skyplassen til 1 TB.

Fortsatt på OneDrive og integrasjonen med Windows kan vi lese guiden vår om hvordan du frigjør plass på OneDrive og, for de som ikke bruker det, en god guide på hvordan slå av OneDrive i Windows 11 og 10.

Index
  1. 1) Slå av OneDrive-skrivebordssynkronisering
  2. 2) Flytt snarveier på skrivebordet til den offentlige mappen
  3. 3) Flytt skrivebordsmappen til en ekstern stasjon
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up