For å fjerne en USB-pinne uten feil selv om den er blokkert

Slik fjerner du en USB-pinne uten feil selv om den er i bruk og umulig å deaktivere

Når vi kobler en USB-pinne til PC-en, er den første regelen å følge aldri å koble den "varm", dvs. mens vi fortsatt overfører data til og fra PC-en.

Grunnen til denne instruksjonen er at ved å plutselig fjerne den du risikerer å skade data som er lagret inne i flash-stasjonensamt fysisk skade på flash-stasjonen (som får et plutselig strømbrudd).

Av denne grunn brukes den ikonet Trygg fjerning av maskinvare plassert nederst til høyre (ofte skjult i menyen med ikke-synlige ikoner): trykk på navnet på flash-stasjonen og den slås av, slik at du kan fjerne den uten feil.

Men til dette kommer det ikke ubetydelige problemet: fjerningssystemet mislykkes ofte i sin hensikt, og viser feilmeldingen "Enheten er for øyeblikket i bruk" og effektivt gjør det umulig å trygt fjerne flash-stasjonen.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan fjerne en USB-pinne uten feil selv om den er blokkertfor å kunne bevare dataene på pinnen og forhindre skade på filsystemet eller de elektriske kontaktene inne.

LES OGSÅ -> Forholdsregler for bruk av USB-penner og disker på PC uten å miste data

1) Fjern trygt fra Innstillinger

Hvis systemet for sikker fjerning ikke fungerte riktig, kan vi prøve å fjerne den blokkerte USB-pinnen ved å høyreklikke på Start-menyen, trykke på Innstillingerved å klikke på Bluetooth og enhetervelge menyen Enheterved å trykke på de tre prikkene ved siden av navnet på tasten og trykke på elementet Fjerne.

Denne metoden kan også låse opp nøkler som er blokkert og ikke tilgjengelig via den klassiske banen, selv om mye avhenger av typen prosess som holder nøkkelen låst.

2) Fjern trygt fra Diskbehandling

En annen veldig nyttig prosedyre for å fjerne en fast USB-pinne er å bruke Diskbehandlingdiskbehandlingssystemet integrert i Windows.

For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen og trykk opp Diskbehandlingidentifiser disken i listen over enheter som vises, høyreklikk og trykk på Endre stasjonsbokstav og bane.

I den nye skjermen trykker vi på den tildelte bokstaven og klikker nederst Fjerne og OK for å fjerne den tildelte bokstaven og låse opp nøkkelen, som nå kan fjernes uten problemer.

3) Fjern trygt fra ledeteksten

Kommandoprompten lar deg også trygt fjerne USB-pinnen selv om den er blokkert. For å fortsette åpner vi Start-menyen, søk Ledetekstenhøyreklikk på den, velg Kjør som administrator og start følgende kommandoer:

diskpart
list volume

I listen som vises sjekker vi volumnummeret som er tildelt pinnen, og start deretter følgende kommando (modifiserer X-en med nummeret som vises i listen):

select volume X
remove all dismount
exit

Med disse kommandoene vil diskpart fjerne bokstaven som er tildelt pinnen, og vil demontere og ta volumet offline, noe som tilsvarer en sikker fjerning av USB-pinnen. Det eneste du bør være oppmerksom på er volumnummeret: la oss sørge for å "demontere" pinnen og ikke berøre noen disk eller partisjon på PC-en!

4) IObit Unlocker

Hvis alle metodene integrert i Windows ikke har fungert, kan vi bruke et gratis program for å fjerne en USB-pinne uten feil selv om den er blokkert.

Det beste programmet er definitivt det IObit Unlockerbasert på det gamle programmet kjent siden Windows XP-dagene og i stand til å låse opp alt som er låst i Windows, inkludert USB-pinner.

Etter å ha installert dette programmet, åpner du det og når USB-pinnen er blokkert, trykker du på knappen Legg tilvelg den blokkerte USB-pinnen, trykk OK og trykk til slutt på Låse opp for å låse opp enhver prosess som blokkerer sikker fjerning av nøkkelen.

Alternativt kan vi låse opp nøkkelen som sitter fast ved å åpne Filutforskerhøyreklikk på flash-stasjonen og trykk opp IObit Unlocker og klikker på Låse opp; på Windows 11 må du åpne menyen Vis flere alternativer (etter å høyreklikke på tasten) for å få tilgang til denne nyttige funksjonen.

5) USB Disk Ejector

USB-diskutkaster det er det første gyldige alternativet til Unlocker, siden det lukker alle kjørende programmer på en gitt stasjon eller mappe og Prøv deretter å fjerne den eksterne maskinvaren.

Tilleggsfunksjonene sammenlignet med det vanlige Windows-verktøyet gjelder eliminering av hurtigbufferen av filer i minnet på datamaskinen, lukking av hver mappe og Windows Utforsker, eliminering av eventuelle registeroppføringer og referanser til nylige dokumenter på den spesifiserte stasjonen.

Før du tar ut nøkkelen Derfor, bare trykk på Eject USBlegg merke til at USB-vinduet forsvinner og vent til bekreftelsesmeldingen for fjerning vises.

6) USB-visning

Et annet gyldig program for å løse ut blokkerte USB-enheter er USBDeview.

Med dette verktøyet kan vi se detaljert informasjon om USB-enhetene som er koblet til PC-en og fjerne nøklene på en sikker måte. For å fortsette, åpne programmet, høyreklikk på den låste USB-pinnen og trykk opp Koble fra valgte enheter; du kan nå fjerne nøkkelen trygt.

Alternativt kan vi også bruke stemmen Deaktivert valgt enhet for å deaktivere en låst dongle og tvinge fjerning fra systemet.

Konklusjoner

En blokkert USB-pinne gir ofte få ledetråder om hvorfor den er i denne situasjonen: hvis vi ikke kan identifisere programmet eller filen som blokkerer sikker fjerning, kan vi bruke en av metodene eller applikasjonene ovenfor for å fjern en USB-pinne uten feil selv om den er blokkert.

For mer informasjon kan vi lese våre guider løsninger på feil på USB-porter og flash-stasjoner som ikke gjenkjennes eller ikke kan brukes og hvordan bedre løsninger når USB-pinner eller eksterne stasjoner ikke oppdages.

Index
  1. 1) Fjern trygt fra Innstillinger
  2. 2) Fjern trygt fra Diskbehandling
  3. 3) Fjern trygt fra ledeteksten
  4. 4) IObit Unlocker
  5. 5) USB Disk Ejector
  6. 6) USB-visning
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up