For alltid å holde Windows 11 og 10 oppdatert

Windows må alltid holdes oppdatert for å unngå virus, skadelig programvare av alle typer og hackere. La oss se sammen hvordan du gjør det på Windows 11 og Windows 10.

Dagene da Windows-oppdateringer ble deaktivert for å hindre dem i å skade systemet eller få dem til å fryse helt, er definitivt borte: med Windows XP og Windows 7 var denne oppførselen normal, men på Windows 11 og Windows 10 er det mye enklere å alltid beholde systemet oppdatert, siden alt er automatisert.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan holde Windows oppdatert uten å forstyrre din daglige PC-aktivitetslik at du fortsatt kan holde oppdateringen aktiv og bruke de siste nyhetene og sikkerhetsoppdateringene bare når datamaskinen faktisk ikke er nødvendig.

1) Administrer automatisk oppdatering av Windows

Som nevnt i innledningen oppdatering av Windows 11 og Windows 10 er helt automatisk: vi trenger ikke nødvendigvis å trykke på den dedikerte knappen for å starte søket etter oppdateringer, siden systemet selv vil laste ned og installere dem (vi blir bare bedt om å starte systemet på nytt på riktig tidspunkt).

Hvis vi frykter at Windows ikke lenger oppdaterer automatisk, kan vi sjekke om alt fungerer ved å åpne Start-menyen og søke etter appen Tjenesterstarter den og ser etter tjenesten Windows-oppdatering.

For å motta regelmessige oppdateringer, dobbeltklikk på den og kontroller at den er satt Automatisk (forsinket start) som oppstartstype; hvis tjenesten var av kan vi også trykke på Start for å starte den umiddelbart, for å starte søket etter nye oppdateringer.

2) Still inn en aktiv tid

Siden Windows kan laste ned og installere oppdateringer når som helst, kan dette være en god idé angi en aktiv tidfor å forhindre at Windows starter på nytt mens vi jobber eller utfører viktige operasjoner på PC-en.

For å stille inn den aktive tiden på Windows 11 trykker vi VINN+I på tastaturet, klikk på Windows Update, trykk på Avanserte alternativerutvider vi åpningstider-menyen og velger det mest passende tidspunktet for oss.

Vi kan f.eks still inn tiden fra kl. 9.00 til 17.00, for å oppdatere PC-en bare når vi faktisk slår den av for å forlate jobben. Som en forholdsregel anbefaler vi at du starter PC-en på nytt minst en gang i uken for å fullføre installasjonen (unngå bruk av dvale og dvalemodus).

På Windows 10 er prosedyren veldig lik: vi trykker VINN+I på tastaturet, klikk på Oppdatering og sikkerhetvelger vi menyen Endre åpningstider og vi velger den mest passende tidsluken.

3) Valgfrie oppdateringer, Microsoft-produkter og drivere

I tillegg til kritiske Windows-oppdateringer kan vi også installere valgfrie oppdateringer, oppdateringer for andre Microsoft-produkter og nye drivere for eksterne enheter koblet til datamaskinen.

La oss ta veien for å installere disse oppdateringene på Windows 11 Innstillinger -> Windows Update -> Avanserte alternativer og la oss heve stemmen Få oppdateringer for andre Microsoft-produkter; fra samme skjerm kan vi laste ned andre oppdateringer ved å åpne menyen Valgfrie oppdateringer.

På Windows 10 kan vi søke etter valgfrie oppdateringer ved å ta oss til banen Innstillinger -> Oppdatering og sikkerhet -> Avanserte alternativer og aktivere stemmen din Få oppdateringer for andre Microsoft-produkter når du oppdaterer Windows. I dette tilfellet vil de valgfrie oppdateringene bli oppført i vinduet Oppdatering og sikkerhet, med en egen meny som vises rett under de kritiske oppdateringene.

For mer informasjon kan vi lese veiledningen ovenfor Hvordan laste ned drivere via Windows Update.

4) Tving Windows til å oppdatere når som helst

Hvis vi vil hold Windows alltid oppdatert vi kan tvinge det ved å bruke et spesifikt alternativ; Vi minner om at hvis vi aktiverer dette elementet, kan PC-en starte på nytt når som helst, selv om vi vil motta et varsel 15 minutter før selve omstarten.

For å aktivere dette elementet på Windows 11, la oss gå til banen Innstillinger -> Windows Update -> Avanserte alternativer og aktiver bryteren ved siden av elementet Oppdater megdesignet for å øke hastigheten på Windows-oppdateringen så mye som mulig (den vil starte seg selv på nytt så snart som mulig).

På Windows 10 kan vi aktivere stemmen ved å ta oss til banen Innstillinger -> Oppdatering og sikkerhet -> Avanserte alternativer og aktivere bryteren under elementet Start enheten på nytt så snart som mulig når en omstart er nødvendig for å installere en oppdatering.

5) Utsett Windows-oppdateringen

Selv om Windows-oppdateringen er automatisk, betyr det ikke at vi ikke kan utsette den i en uke eller to, slik at vi kan installere den rolig når vi har mindre arbeid å gjøre eller ønsker å vente på større stabilitet av oppdateringen (noe som ikke å bli undervurdert i selskapet ).

For å utsette Windows 11-oppdateringen trykker vi VINN+I på tastaturet, klikk på Windows Update og velg å utsette oppdateringen ved å bruke rullegardinmenyen ved siden av elementet Sett oppdateringer på pause; vi kan utsette oppdateringer i opptil 5 uker, deretter må vi nødvendigvis oppdatere alt vi hoppet over.

På Windows 10 kan vi utsette oppdateringer ved å ta oss langs veien Innstillinger -> Oppdatering og sikkerhet -> Avanserte alternativer og bruke datomenyen under delen Sett oppdateringer på pause.

Om dette emnet kan vi lese artikkelen vår på alternativer for å blokkere Windows Update og deaktivere oppdateringer.

Konklusjoner

Windows må alltid holdes oppdatert: Det er nå en gylden regel og kan ikke ignoreres, selv om det kanskje ikke appellerer til brukere og utviklere som har brukt datamaskiner i minst 15 år. Med oppdateringene rettes systemfeil, dørene til hackere lukkes og systemet styrkes, som derfor vil være vanskeligere å hacke.

Alltid på oppdateringer kan vi lese guidene våre på hvordan øke hastigheten på Windows-oppdateringer kom igjen hvordan avinstallere Windows-oppdateringer.

Hvis Windows ikke starter eller fryser etter en oppdatering, bruker vi systemgjenoppretting for å gå tilbake til en tidligere dato, og vi suspenderer oppdateringen i 4 uker, mens vi venter på at alt skal løses.

Index
  1. 1) Administrer automatisk oppdatering av Windows
  2. 2) Still inn en aktiv tid
  3. 3) Valgfrie oppdateringer, Microsoft-produkter og drivere
  4. 4) Tving Windows til å oppdatere når som helst
  5. 5) Utsett Windows-oppdateringen
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up