Forleng en HDMI-kabel; hva er maksimal lengde?

Vil vi koble til en TV langt fra Sky-dekoderen eller signalkildeenheten? La oss se hvordan du kan overvinne begrensningene til HDMI-kabelen

De som bygger lyd- og videosystemer vet hvor vanskelig det kan være få HDMI-kabelen overaltspesielt hvis opprinnelsespunktet for signalet ikke kan plasseres i nærheten av fjernsynet (dette er for eksempel tilfellet med Sky-dekodere som finnes på barer eller puber, hvor ofte fjernsynet eller dekoderen er plassert i et helt annet rom).

HDMI-kabelen kan ikke bære signalet effektivt utover en viss avstand: Hvis denne verdien overskrides, vil vi ikke lenger kunne dra nytte av kvaliteten på HDMI-kabelen, med mindre vi bruker triks for å utvide lengden uten å ofre lyd- og videosignalet.

I den følgende guiden vil vi vise deg Hva er maksimal lengde på en HDMI-kabel og hva er eksperttriksene for å kunne forlenge eller utvide HDMI-signalet utover grensenslik at du kan bringe signalet fra en Sky-dekoder, en konsoll eller en fast PC til et hvilket som helst sted i huset (kanskje ved hjelp av kanalene til stikkontaktene).

Hva er maksimal lengde på HDMI-kabelen

Selv om maksimal lengde for en HDMI-kabel ikke er spesifisert, begrenser dempningen av signalet (avhengig av konstruksjonskvaliteten til kabelen og materialene som brukes) de brukbare lengdene til mindre enn 10 meter; for kabler som støtter 4K eller høyere oppløsninger er det ikke mulig å effektivt overstige 5 meter i lengde uten signaltap.

Hovedproblemet er HDCP-kodingsom risikerer å svekkes over lange avstander til det punktet at det blir umulig å se kryptert innhold (skjermen vil ha en tendens til å blinke kontinuerlig).

For å bøte på dette finnes det forskjellige på markedet HDMI Extender-modellerdesignet for å øke rekkevidden til HDMI-kabelen ved hjelp av to forlengere koblet til via aktive HDMI-kabler og andre teknologier: med dem vi kan dekke mye større avstander (fra 30 til 300 meter).

Aktive HDMI-forlengere

For å utvide HDMI-signalet uten for mange krav, bruk bare en HDMI-forlenger med aktive HDMI-kablerder kun to HDMI-kabler brukes til å lage skjøtekabelen.

Enheten forsterker startsignalet og lar deg dekke større avstander uten signaltap (opptil 40 meter); for å bruke den, kobler du bare HDMI-kabelen til signalkilden til porten INNGANG på utvideren og koble til en annen HDMI-kabel fra porten PRODUKSJON av forlengeren til TV-en. Denne enheten er drevet av en 5V-portså du trenger en stikkontakt i nærheten for å kunne forlenge signalet.

HDMI Ethernet Extender

For de som trenger overlegen HDMI-signaldekning, kan de ikke stole på enkle aktive utvidere, men må fokusere på HDMI Extender koblet til via Ethernet-kabel.

Disse forlengerne kobles til via en enkel høyhastighets Ethernet-kabel (skal føres gjennom vegger eller i forberedte kanaler) og lar deg utvide HDMI-signalet opp til 60 meter.

Å bruke denne utvideren er alt i alt veldig enkel: vi kobler HDMI-kabelen til kilden inn i utvideren med porten HDMI INvi kobler 5V-strømkabelen til den, vi kobler Ethernet-kabelen til portene I Og UTE av begge enhetene og til slutt kobler du TVens HDMI-kabel til porten HDMI UT av den andre ekstensoren.

HDMI Extender HDBaseT

For å utvide HDMI-signalet og ha sertifisering om at hver teknologi knyttet til HDMI (CEC, ARC, HDCP og 4K ved 60Hz) utvides må vi bruke profesjonelle enheter som f.eks. HDMI Extender HDBaseTsom bruker Cat.6 eller høyere kategori Ethernet-kabler for signalforlengelse.

Disse forlengerne lar deg forlenge HDMI-signalet med maksimal kvalitetfor å dele HDMI-signalet (for å koble til to TV-er, en nær og den andre langt unna) og for å overføre de infrarøde kommandoene til fjernkontrollen (for TV-en eller for dekoderen), alt opp til en avstand på ca. 120 meter.

Tilkoblingen av dette systemet er veldig lik det som ble sett i forrige kapittel, med tillegg av de to IR-sendere for fjernstyring av fjernkontrollene og tilkobling av begge forlengerne til den elektriske kontakten.

HDMI fiberoptisk forlenger

Den nyeste teknologien som kan brukes til å maksimere HDMI-signalet er representert ved HDMI fiberoptisk forlengerekstremt dyre, men med enestående kvalitet, gitt at de kan dekke opptil 300 meter avstand uten forstyrrelser og forstyrrelser.

Det er relativt enkelt å bruke enhetene: vi kobler utvideren merket TX (sender) til HDMI-signalkilden, kobler til 5V strømkabelen og bruker en LC/UPC til LC/UPC Multimode Dupleks fiberoptisk kabel for tilkobling av de to forlengerne; nå er alt vi trenger å gjøre å koble den andre forlengeren til TV-en for å se HDMI-kilden selv om den er plassert på store avstander.

Konklusjoner

Selv om det i hjemlig sammenheng neppe vil være nødvendig utvide HDMI-signaleter det verdt å ha denne artikkelen i bakhodet hvis vi har tenkt å åpne en bar, en pub eller en tippebutikk i byen vår, siden vi mest sannsynlig vil måtte utvide signalet over avstander større enn 10 meter i de fleste tilfeller.

Med HDMI Extenders basert på aktive HDMI-kabler eller enkle Ethernet-kabler kan vi dekke mellomstore avstander (fra 30 til 40 meter); for de som leter etter lengre avstander er det nødvendig å fokusere på de dyrere løsningene basert på HDBaseT og fiberoptiske kabler (for å dekke avstander større enn 100 meter).

Fortsatt om temaet HDMI-kabler kan vi lese guidene våre om hvordan velge riktig HDMI-kabel kom igjen hva er HDMI 2.1 ARC og hvordan du best bruker det.

Index
  1. Hva er maksimal lengde på HDMI-kabelen
  2. Aktive HDMI-forlengere
  3. HDMI Ethernet Extender
  4. HDMI Extender HDBaseT
  5. HDMI fiberoptisk forlenger
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up