Forskjellen mellom Notebook og Chromebook

Index
  1. Hva er en Chromebook
  2. Slik fungerer en Chromebook
  3. Intern plass på Chromebook
  4. Bruk Android-apper på Chromebook
  5. Chromebook-sikkerhet og pålitelighet
    1. Konklusjoner

Hvordan en Chromebook fungerer, hva den er, hvordan den skiller seg fra andre datamaskiner og hvorfor den kan erstatte enhver Windows-PC

De aller fleste tror at en bærbar PC bare kan være Windows eller Mac, men de siste årene har en ny virkelighet spredt seg som kombinerer kvalitet og hastighet på utførelsen av oppgaver: vi snakker om Chromebooksporsjoner laget av Google som de bruker som operativsystem ChromeOSbasert på Google Chrome og kjører utelukkende online.

Bytt til en Chromebook er den løsningen som lar deg bruke lite og fortsatt ha en ekte datamaskin som kan gjøre altlike rask som den beste Mac-en og mye enklere å bruke enn en Windows-PC.

I den følgende guiden vil vi vise deg hva de er hovedforskjellene mellom en bærbar PC og en Chromebookslik at du på en intelligent måte kan velge den neste bærbare datamaskinen du vil kjøpe til jobb eller studie.

LES OGSÅ -> Beste lavpris bærbare datamaskiner over minimumskravene (maksimalt 400 €)

Hva er en Chromebook

Chromebooken er basert på ChromeOS, et system basert på Linux-kjernen og designet av Google for å gi en nettorientert opplevelse som står i kontrast til ideen om en tradisjonell bærbar datamaskin. Gitt den lette vekten til systemet kan Google minimere etterspørselen etter maskinvare og dermed tilby Chromebook til en mye lavere pris.

For å forklare godt hvordan Chromebook er vi må presentere det som for øyeblikket er den beste bærbare av denne typen datamaskiner til salgs i Italia, nemlig Lenovo IdeaPad 3 Chromebook.
Denne bærbare datamaskinen leveres med 8 GB RAM, Intel Celeron N4500-prosessor, 8 GB RAM av typen LPDDR4x-2933, 64 GB eMMC internminne, 15,6-tommers FullHD-skjerm, USB-porter, HDMI, Wi-Fi 6 , webkamera og lydutganger.

Denne Chromebooken kan nås med en utrolig hastighet (fra trykking til skrivebordet på mindre enn 3 sekunder), og etter å ha lagt til en Google-konto, kan vi umiddelbart begynne å jobbe ved å koble til Internett og åpne skrivebordet med en startmeny der vi kan start applikasjonene som alle er basert på Chrome-nettleseren.

Slik fungerer en Chromebook

Chromebook kan se ut til å være en utvidet versjon av Chrome-nettleseren, så spørsmålet oppstår: fungerer den bare bra hvis den er permanent koblet til Internett? Svaret er ja og nei på samme tid!
Selv om alle hovedfunksjonene til systemet fungerer online (siden Chromebooks er født som permanent tilkoblede systemer), eksisterer de i virkeligheten tonnevis av apper designet for Chromebook det arbeidet selv offline når datamaskinen ikke er koblet til internett.

Så hvis du var bekymret for dette, avslørte vi umiddelbart den første myten: Chromebook fungerer også fint uten nett, men de fungerer mye bedre når de er koblet til Internett. Videre åpnes mange av applikasjonene i et eget vindu, uten å gå gjennom nettleseren: for å gjøre dette åpner vi appmenyen, og ser etter de vanlige appene som finnes på alle Chromebooks (som kalkulatoren eller Fil-applikasjonen for å bla gjennom mapper og filer i minnet på disken).

På kompatibilitetssiden må vi oppgi hva som umiddelbart mistenkes så snart vi ser Chrome OS som et operativsystem: siden det ikke er Windows, er det ingen mulighet for å installere programmene du har vært vant til i årevis som Microsoft Office, Acrobat Reader eller Photoshop.

Når du åpner Chrome Nettmarked, nettstedet der applikasjonene for Chrome er samlet, vil du imidlertid finne det for hvert program er det et alternativ veldig gyldig og effektiv: for eksempel Microsoft Office kan erstattes av Google Docs-pakkenpå mange måter enda mer behagelig og effektiv å bruke.

Du kan derfor jobbe stille med å skrive dokumenter, regneark og presentasjoner ved hjelp av Google Office-applikasjonene eller, hvis vi virkelig må bruke Office-systemene, minner vi deg om at Word, Excel og Powerpoint fungerer også online, via en dedikert nettside. Hvis du er bekymret for tilkoblingen, kan du være trygg: Google Office-appene fungerer selv uten internettforbindelse.

Når det gjelder de andre programmene, her snakker vi om de viktigste, vi har allerede sett dem i en annen artikkel Chrome-app for å erstatte PC-programmer.

Intern plass på Chromebook

Den interne plassen til Chromebooks er begrenset: denne plassen skal bare brukes til å oppbevare de viktigste dokumentene, siden alle dokumentene og filene vi laster ned fra Internett eller fra chatter kan synkroniseres Google Diski Google Foto eller i andre skyrom som Dropbox.

Med Chromebook må vi gi da større fremtredende plass i skyrommet og bruk det som hovedminnet til den bærbare datamaskinen: bare på denne måten vil vi unngå å mette det indre rommet. Men hvis du ønsker å utvide diskplassen, kan du alltid sette inn et ekstra minnekort eller koble til en ekstern harddisk.

For mer informasjon, vennligst les veiledningen vår om hvordan du bruker den Google Drive Offline for å få tilgang til dokumentfiler uten internett.

Bruk Android-apper på Chromebook

En nylig Chrome OS-oppdatering gjorde det mulig installere Android-apper fra Google Play-butikken på Chromebooksinkludert spill, med en betydelig berikelse av opplevelsen.

Blant appene som er kompatible med Chromebook finner vi også Gmail, som fungerer som et e-postbehandlingsprogram (selv eksternt til Gmail) og som også fungerer uten internettforbindelse hvis du ønsker å lese meldingene som mottas. Faktisk kan alt som gjøres med Mail-appen til Windows 10 og Windows 11 gjøres på en Chromebook med Gmail-appen, veldig lik den som finnes på Android-nettbrett.

Med ankomsten av Android-apper til Chromebook, mangler egentlig ingenting på applikasjonssiden, gitt at det også er mange kjente apper som Microsoft Office, Photoshop, komprimerte filbehandlere, bildebehandlere og mange andre allerede sett i vår guide til beste Android-apper.

For mer informasjon kan vi lese vår guide til Chromebook-triks for å jobbe online og offline.

Chromebook-sikkerhet og pålitelighet

Et annet veldig viktig aspekt når vi fokuserer på Chromebook er sikkerheten. Selv om det er sant at en Mac er sikrere mot virus enn en Windows-PC, er det også sant at ingen datamaskin er mer immun mot skadelig programvare enn en Chromebook, siden den er basert på Linux som grunnlag for operativsystemet.

Kjørbare .exe-filer og .msi-filer starter ikke på Chromebook, og dermed beskytte oss mot de fleste virusene som sirkulerer på nettet; til dette legger vi til at selv virus som spres via e-post eller chat-meldinger (ransomware eller kryptominere) har lite håp om Chromebook, siden de er totalt immune.

Et annet aspekt på sikkerhetssiden som ikke bør undervurderes er oppdateringer, som følger de i Chrome-nettleseren og er svært hyppige, med nesten ingen aldring gjennom årene. Chromebooken laster automatisk ned de nyeste sikkerhetsoppdateringene og oppdateringene uten å merke noe, slik at du aldri trenger å bekymre deg for å måtte starte på nytt plutselig eller måtte avbryte arbeidet ditt (som ofte skjer på Windows).

Chromebooken har intern verifisering for å sjekke at operativsystemet og Linux-kjernen ikke er tuklet med. Og hvis det var noen sikkerhetsproblemer, bare gjør en rask systemgjenoppretting som renser alt automatisk, og returnerer systemet til sin opprinnelige tilstand i løpet av noen få minutter.

Krypteringssystemet for det interne minnet sikrer at ingenting og ingen kan lese noen av dataene som er lagret på den lokale disken, selv med eksterne gjenopprettingsverktøy. Hvis noen venner eller kolleger ønsker å bruke datamaskinen vår, kan vi alltid konfigureregjestetilgangslik at ingen kan spionere på det vi har på datamaskinen og samtidig garantere denne personen at vi selv ikke vil vite hva han har sett på på internett, og være gjestemodus som tilsvarer den private modusen til Chrome-nettleseren.

Konklusjoner

Chromebook kan være det ideelle valget for de som ønsker en datamaskin som er umiddelbart klar til bruk, rask og kraftig uten å sprenge banken: de beste Chromebookene de er til salgs for mindre enn €300en uslåelig pris for enhver Windows- eller Mac-datamaskin.

Chromebook er den beste datamaskinen for nybegynnere: ingen periodisk virusskanning å gjøre, ingen periodisk vedlikehold å gjøre, ingen søppelfiler å rydde opp i, ingen systeminnstillinger å justere og så videre. I hovedsak er det et bevis på at bærbare PC-er kan lages innen rekkevidde for alle: alle som kjøper en Chromebook vet allerede at de har en bærbar datamaskin i hendene som slås på, bruker og slår seg av uten å måtte kaste bort tid på konfigurasjoner eller innstillinger.

Hvis vi er overbevist om godheten til denne løsningen, anbefaler vi deg å lese vår guide til Beste Chromebook å kjøpe, Googles superraske bærbare datamaskiner.

Hvis vi ikke er fornøyd med Chrome OS, vil du gjerne vite at det er mulighet for enkelt installer linux ubuntu på chromebookfor å bruke det som et alternativt operativsystem.

I en annen artikkel har vi sett 10 grunner til å kjøpe en Chromebook PC for å utvide oversikten over alt som kan gjøres med akkurat denne datamaskinen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up