Forskjeller mellom PC-maskinvare og programvare og fullstendig rapport

Index
  1. 1) Hva er maskinvare?
  2. 2) Hva er programvaren?
  3. 3) Omfattende rapporteringsprogrammer
    1. Konklusjoner

Slik oppdager du alt inne i datamaskinen din, alle detaljene og forskjellene mellom installert maskinvare og programvare

Ethvert datasystem skylder sin funksjon til tilstedeværelsen av maskinvare og programvare, uten hvilken det ikke kunne fungere og ikke kunne utføre de vanligste operasjonene: fra en enkel PC til en mobiltelefon fungerer alt takket være disse to elementene.

Forskjellen mellom maskinvare og programvare på PC det kan sette folk som er nye til datamaskiner i vanskeligheter, gitt hav av navn som kan finnes i sideguidene og på alle andre nettsteder dedikert til IT.

For å imøtekomme alle brukere, vil vi forklare dem i denne veiledningen forskjeller mellom PC-maskinvare og programvare og hvordan du genererer en fullstendig rapportfor å være klar for alle dataeksamener, samt å vite i dybden hvordan PC-en vi bruker fungerer.

LES OGSÅ -> Er det bedre å få en stasjonær PC eller en bærbar PC?

1) Hva er maskinvare?

Maskinvare kan betraktes som alle fysiske elementer som vi "rører" eksternt for å bruke datamaskinen eller som vi kan finne installert inne i PC-en vår: fra datamaskindekselet gjennom musen, tastaturet, prosessoren, RAM-minnet, internminnet, hovedkort, strømforsyningen og eventuelt skjermkort.

Derfor, hvis vi står overfor et maskinvareproblem, må vi fysisk sjekke helsen til PC-elementene, demontere sidepanelet på saken og sjekke hvilken intern enhet som forårsaker problemet.

Med eksterne enheter er det lettere å utføre kontrollen, siden du bare trenger å koble dem fra PC-en og se hva som er galt (kanskje koble den samme defekte periferen til en annen datamaskin).

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvilke komponenter som er inne i en datamaskin og hvordan lære om maskinvare og de enkelte delene av PC-en.

2) Hva er programvaren?

Begrepet programvare angir alt som ikke fysisk kan «røres» på PC-en, d.v.s programmer, enhetsdrivere, applikasjoner og operativsystemet. Disse komponentene er laget av biter og bruker maskinvaren som er tilgjengelig for å kunne utføre matematiske beregninger eller for å gi funksjonen som kreves for den spesifikke appen (for eksempel lar nettleseren deg surfe på Internett, mensSpotify-appen for Windows lar oss lytte til musikk).

Når vi hører om et PC-programvareproblem, må vi se inne i operativsystemet, programmene eller driverne som er installert; Programvareproblemer kan også overlappe med maskinvareproblemer (ofte forårsaker det ene det andre), noe som gjør det svært vanskelig å forstå den sanne kilden til problemet.

For å prøve å løse programvareproblemer kan vi lese guidene våre om hvordan finne ut hva som er galt med datamaskinen din når den ikke fungerer bra kom igjen hva du skal gjøre hvis et program fryser og ikke reagerer.

3) Omfattende rapporteringsprogrammer

På Windows-PCer kan vi bruke ulike programmer for å få en fullstendig rapport over maskinvare- og programvarekomponentene som finnes på datamaskinen. Disse applikasjonene brukes ofte av de som vil kjenne til de interne komponentene til PC-en eller av de som studerer forskjellene mellom maskinvare og programvare og ønsker å gå dypere inn i emnet ved å analysere enheten som er i bruk.

Det mest kjente programmet for å få en god rapport er Speccylevert av det samme selskapet som administrerer det CCleaner (berømt Windows-renser). Ved å starte dette programmet vi får en rapport som er enkel å se og med informasjon innen alles rekkevidde, uten nødvendigvis å måtte søke etter betydningen av hvert akronym på Internett.

Som et gyldig alternativ til Speccy kan vi også bruke HWiNFO, en veldig kjent gratis programvare for å generere PC-rapporter og også tilgjengelig i en bærbar versjon (dvs. uten installasjon). Dette programmet er flott for dem ønsker mer fullstendige og detaljerte rapporter men det kreves et visst nivå av forberedelse for å kunne lese de oppgitte dataene nøyaktig (vi må ha studert informatikk eller datateknikk).

Et annet profesjonelt program for å oppdage maskinvaren og programvaren på vår PC er Belarc-rådgiver, et betalt program som vi kan prøve gratis på alle PC-er. Med Belarc Advisor får vi en svært detaljert rapport om tilstanden til datamaskinen og alt inni. Rapporten viser en oversikt over systemet, etterfulgt av informasjon om installerte applikasjoner, brukere, nettverksstatus og sanntids Windows-oppdateringer. Interessantdetaljert analyse av datasikkerhetsinnstillinger, som også genererer en samlet poengsum basert på gjennomsnittet. Detaljene indikerer, med et rødt kryss, alle mulige sårbarheter ved PC-en.

For mer informasjon, vennligst les vår guide til Rapporter om maskinvare og enheter med MSInfo et al maskinvarerapport på datamaskinen med tekniske detaljer for hver intern del.

Konklusjoner

Nå som vi vet bedre Hva er forskjellene mellom PC-maskinvare og programvare vi kan bruke et av programmene som er sett i det dedikerte kapittelet til gjør en PC-gjennomgang og virkelig vet hva som er innispesielt i tilfeller av problemer eller hvis vi er i ferd med å forberede oss til en dataeksamen på skolen eller universitetet.

For å lære mer kan vi også lese vår guide om hvordan lage listen over programmer som er installert på din Windows-PC.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up