Fotografer skjermen på Android (Samsung, Xiaomi og andre smarttelefoner)

Hvordan ta skjermbilder på Android-telefoner og ta skjermbilder på Xiaomi-smarttelefoner, Samsung Galaxy og andre telefoner

Gjør en øyeblikksbilde av skjermen av Android-mobiltelefonen er ikke vanskelig i det hele tatt, gitt at i de fleste tilfeller er alt du trenger å gjøre å trykke på riktig tastesekvens. Skjermbildet kan brukes i mange situasjoner, kanskje for å dele en innstillingsskjerm eller for å sende bildet av en mottatt melding eller et bilde av en høy poengsum i et spill.

I denne guiden viser vi deg hvor enkelt det er ta skjermbilder på en Android-telefon og det kan gjøres på samme måte på telefoner fra store produsenter som Samsung, Huawei, Xiaomi eller, generelt, på en hvilken som helst annen Android-smarttelefoner.

For å fotografere skjermen på en hvilken som helst Android-enhet vi kan bruke en tastekombinasjon, en snarvei fra hurtigmenyen eller en spesifikk app, for å få en rask snarvei for raskt å fange skjermen når det er nødvendig.

Uavhengig av metoden som er valgt, kan det innhentede bildet vises i bildegalleriet ved å åpne mappen Skjermbilder.

LES OGSÅ -> Ta skjermbilder av nettsteder og lagre bakgrunnsbilder og bilder

1) Skjermbilde via fysiske nøkler

De fysiske tastene for å kunne fange skjermen på Android er Volum ned sideknapp og strømknappen.

For raskt å ta skjermbilder holder du bare nede tastene til du hører et klikk eller en lyd. De to tastene må trykkes på nøyaktig samme tid, hold nede til du hører lyden og varselet vises Lagrer skjermbilder blant systemvarslinger.

2) Spesielle skjermbildesnarveier

I tillegg til den generiske snarveien i det første kapittelet, er det andre spesifikke snarveier for å ta skjermbilder, som endres avhengig av mobiltelefonens merke.

For eksempel på Samsung Galaxy og Note du kan ta et bilde av skjermen ved å trykke sammen Strømknapp og Hjem-knapp sammen (på smarttelefoner som har en Hjem-knapp): for å fortsette, trykk på strømknappen litt før Hjem-knappen og hold dem begge nede. Når du tar et skjermbilde, hører du kameraets lukkerlyd og et varsel vises øverst.

På Xiaomi-smarttelefoner i stedet kan du aktivere alternativet for å ta skjermbilder av skjermen ved å sveipe tre fingre fra topp til bunn på skjermen. Dette alternativet kan endres i innstillingene ved å velge en annen metode, for eksempel å holde nede en volumknapp.

På Huawei og Honor-telefoner du kan ta et skjermbilde ved å gjøre en trykk trykk på skjermen ved hjelp av knoken på fingeren. Dette alternativet kan aktiveres i innstillingene ved å åpne delen Intelligent assistanse > Bevegelseskontroll > Ta et skjermbilde med et slag i knoken.

3) Android Hurtigmeny

På mange Android-smarttelefoner kan vi også finne en snarveistast for å ta skjermbildersom ligger i hurtigmenyen (også kalt Toogle) som kan hentes frem ved å sveipe fra den øverste kanten av telefonen.

For å bruke det er alt vi trenger å gjøre å åpne varslingslinjen øverst, sveipe på hurtigikonene, sveipe sidelengs (i menyen for å åpne snarveiskjermen) eller sveipe fra øverste høyre hjørne og trykke på snarveien Skjermbilder eller Skjermfangst (avhengig av Android-smarttelefonmodellen som brukes).

Denne knappen er til stede blant standardverktøyene på mange telefoner; hvis den ikke vises blant de tilgjengelige, trykk på knappen for å endre hurtigtastene (i form av en blyant eller tannhjul) og legg til skjermbildeverktøyet, plasser den nær nok til å kunne bruke den når det er nødvendig.

For å lære mer kan vi lese guidene våre Søyleknapper og PÅ/AV-brytere på Android Og Tilpass Android-statuslinjen.

4) Bruk skjermopptaksapper på Android

En annen effektiv metode for å fange skjermen på Android innebærer bruk av noen app for å ta skjermbildersom et eksempel Skjermmester. Med denne applikasjonen kan vi ta bilder av skjermen etter hverandre, vi kan konfigurere en personlig tastesnarvei, begynne å ta skjermbilder med et enkelt trykk, og det er mulig å beskjære et område og endre det senere, fjerne unødvendige deler, understreke eller gjøre delene uskarpe å være ikke vis.

Alternativt en annen app for å ta skjermbilder på Android og har funksjoner for å kommentere bildet og skrive på det Berøringsskjermbilde. Appen lar deg velge filformat og kvalitet på bildet du vil lagre, bruke en gest for å fotografere skjermen og aktivere en flytende knapp for å ta skjermbilder. En annen nyttig funksjon er det faktum at du kan slå sammen skjermbilder eller gjøre lette redigeringer.

Hvis vi i stedet ser etter en komplett app for å fange eller ta opp skjermen, kan vi installere XRecorder, på mange måter den beste appen vi kan legge til telefonen. Med XRecorder kan vi ta et skjermbilde med bare ett klikk, ta opp video av hva som skjer på skjermen, ta opp med kameraet mens vi fanger skjermen og mye mer.

Konklusjoner

Tidene da vi skulle ta et skjermbilde vi måtte ta et ekte bilde på telefonen er nå et dårlig minne: nå er det mulig Ta opp telefonskjermer når som helst ved å bruke standard snarveier eller berøringsmetoder, nå stadig mer utbredt og praktisk å bruke. For de som ønsker å ta perfekte skjermbilder og ha større valgmuligheter når de tar bilder, kan de også bruke en av de gyldige appene som er rapportert ovenfor.

Jeg minner deg om at Android av sikkerhetsgrunner kan blokkere opptak av skjermbilder i enkelte apper (som bankapper, Chromes anonyme modus, anonyme chatter eller hemmelige chatter på Telegram), for å beskytte brukerens personvern.

For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan du gjør det skjermdump skjermfangst på PC, Mac, Samsung, Huawei, iPhone.

Index
  1. 1) Skjermbilde via fysiske nøkler
  2. 2) Spesielle skjermbildesnarveier
  3. 3) Android Hurtigmeny
  4. 4) Bruk skjermopptaksapper på Android
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up