Frigjør Android-plass på internminnet

Alle måter å frigjøre plass på hvilken som helst Android-smarttelefon, Samsung, Xiaomi eller andre merker, flytte apper, slette filer, bilder og cache

Få ting i livet er så irriterende som å se Android-telefonen vår nekte å installere flere appoppdateringer, ta nye videoer eller ta nye bilder fordi den har gått tom for intern minneplass.

Som PC-er, smarttelefoner også krever utmerket styring i internminnet for ikke å miste funksjonaliteten og se telefonen tregere. Heldigvis finnes det forskjellige metoder for raskt å frigjøre internt minne ved å slette foreldede nedlastinger, offline kart og dokumenter, applikasjonsbuffere og deretter fjerne useriøse videoer og bilder, kanskje de du mottar i WhatsApp.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle metodene for raskt å frigjøre plass på Androidved å bruke både systemene integrert i de nyeste versjonene av operativsystemet og appene designet for å frigjøre internminnet fra ubrukelige filer og midlertidige filer.

LES OGSÅ: Flytt filer til SD (Android) og frigjør internt minne

1) Hvor mye plass har vi igjen?

På Android kan vi sjekke gjenværende plass i internminnet direkte fra telefonens innstillinger, for å vite nøyaktig hvor mye minne som er opptatt på enheten.

For å finne dette verktøyet åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Oppbevaring eller vi trykker på menyen Systeminformasjonslik at du kan se delen Oppbevaringsplass. Fra lagringssammendragsskjermen kan du se hvor mye plass som brukes av apper, bilder, videoer, lydfiler, nedlastinger, bufrede data og andre filer; hver kategori av elementer kan åpnes, slik at du kan administrere den.

Ved å trykke på Apper kommer du inn i listen over installerte applikasjoner med plassen som hver av disse opptar. Du kan deretter slette de større og de ubrukte, eller for noen kan du trykke på og slette dataene (som betyr å tilbakestille dem).

For eksempel, apper som Facebook eller Google Maps, kan appdataene nå opptil 1 GB i størrelse (av denne grunn er det praktisk slett Facebook som app og bruk kun mobilsiden); å trykke på Video, Lyd og bilder åpner en slags Windows Utforsker slik at du kan se hva disse filene er, for å slette dem, mens du trykker på hurtigbufferdata kan du tømme systembufferen og gjenopprette mye plass.

2) Innebygd rengjøring på Xiaomi-telefoner

I tillegg til seksjonen Oppbevaringsplass vi kan rense systemet med rengjøringsverktøyene som er innebygd i moderne smarttelefoner.

Hvis vi bruker en Xiaomi-telefon kan vi bruke et effektivt rengjøringsverktøy ved å åpne appen Sikkerhetved å trykke på menyen Renere og på slutten av skanningen trykker du bare på knappen Rydde opp for å starte standard rengjøring.

Alltid fra appen Sikkerhet vi kan også starte modusen Dyp rengjøringsom lar deg rense internminnet enda mer bestemt fra ubrukte apper, chat- og sosiale mediefiler, og veldig store nedlastingspakker.

De beste Xiaomi-telefonene kan sees i ai-guiden beste Xiaomi-smarttelefoner (Redmi, Poco og Mi) til fordelaktige priser.

3) Frigjør plass på Android med Google Files

Hvis vi ikke har et integrert rengjøringssystem eller det nåværende ikke tilfredsstiller oss fullt ut, kan vi alltid installere det Google filer for å effektivt rense internminnet.

Med denne appen vil vi umiddelbart kunne identifisere alle ubrukelige filer, memer, dupliserte bilder og andre typer filer som tar opp mye plass, slik at vi kan slette dem umiddelbart. Appen ble født som en komplett filbehandler, men har rensedelen som er lett tilgjengelig, alt vi trenger å gjøre er å åpne menyen Avbryt finnes i den nederste linjen.

For å lære mer om bruken av denne appen anbefaler vi å lese guiden vår Google Files for å frigjøre plass, administrere filer og sende dem (Android).

Hvis vi vil bruke andre Android-renseapper, kan vi lese artikkelen vår App for å rense Android fra ubrukelige filer som tar opp plass.

4) Analyser plassen som brukes

Hvis vi ikke kan forstå hvilken mappe eller hvilke filer som tar opp mye plass på telefonen vår, kan vi bruke en analyseapp som Enhetslagringsanalyseen app som kan Analyser grundig alle mappene på telefonen din og tydelig angi, i et kakediagram, hvilken mappe som tar mest plass og hvilke store filer som finnes i minnet.

Etter å ha funnet de store mappene eller filene kan vi enkelt slette dem, men bare hvis den angitte mappen er tilgjengelig med brukerens standardtillatelser (i de fleste tilfeller er dette tilfellet); hvis de store mappene er systemmapper vil vi neppe kunne berøre dem, men i de fleste tilfeller vil det være veldig store apper som vi kan slette med en enkel avinstallering.

For å få tilgang til systemmappene trenger vi imidlertid rottillatelser, som vist i veiledningen ovenfor hvordan få root-tillatelser på Android.

5) Flytt mediefiler til skyen

Et annet veldig nyttig tips for å frigjøre Android-plass på internminnet er å flytte multimediefiler (bilder, videoer, WhatsApp-bilder og mer) til den personlige skyenfor å kunne slette dem fra internminnet og holde en kopi alltid tilgjengelig online.

Den beste appen for formålet er definitivt Google Fotosom lar deg lagre bilder som er tatt automatisk og har en rekke alternativer for også å synkronisere videoer eller mapper som inneholder multimediefiler.

Bilder synkronisert online kan slettes fra internminnet med renseren inkludert i Google Photos, slik at du ikke trenger å bruke andre apper for å rengjøre telefonen.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan Google Foto fungerer med redigering, søk og automatisk administrasjon kom igjen hvor du kan lagre alle bildene som er tatt uten å miste dem.

6) Andre tips for å frigjøre plass på Android

I tillegg til rådene ovenfor, kan vi også bruke andre gyldige forslag for Android-telefonen vår, for å drastisk redusere fyllingen av internminnet og behovet for å ty til rengjøringsapper for ofte.

Avinstaller programmer du ikke bruker

Det kan være åpenbart, men Avinstallering av programmer er en av de beste måtene å frigjøre plass på Android. Selv apper kjøpt ved å betale kan avinstalleres fordi de deretter kan lastes ned på nytt, gratis, fra Google Play; Det er alltid en god idé å sortere applikasjoner etter størrelse og finne de som tar mest plass, spesielt spill.

I en annen artikkel viste vi deg hvordan fjerne apper på Androidtil og med mange sammen på en gang.

For de som ikke kan avinstalleres, er det fortsatt nyttig deaktiver apper slik at de ikke oppdateres automatisk etter hvert som de vokser i størrelse og ikke har mulighet til å legge til data.

Tøm alle bufrede appdata

Av hvordan Tøm buffer for hver Android-app vi har allerede skrevet en komplett artikkel som her kan oppsummeres med to ord. Å klikke på hver enkelt app og legge merke til at hver har sitt eget datalager"lagret i cache" som kan være kilobyte eller hundrevis av megabyte.

Disse databuffrene er i hovedsak bare ubrukelige filer og kan sikkert slettes for å frigjøre lagringsplass. For å tømme hurtigbufferen fra alle applikasjoner samtidigdu kan gå inn Innstillinger > Oppbevaring eller Hukommelse > Bufret databerør og trykk OK.

Hvis du vil, for mindre brukte apper, kan du også slette applikasjonsdataene selv om du i dette tilfellet vil tilbakestille appen og miste enhver lagring, eventuell tilpasning eller konfigurasjon.

Tøm nedlastingsmappen

Akkurat som på en PC har Android-smarttelefonen en mappe Nedlastinger (eller Filer noen andre smarttelefoner), hvor filer lastet ned fra internett eller andre apper lagres.

Nedlastingsmappen er plassert i applikasjonslisten, så åpne den ved å trykke på menyikonet med tre linjer i øverste hjørne av skjermen og sorter nedlastingslisten etter størrelse. Velg de største filene ved å trykke og holde, og trykk deretter på papirkurven.

Fjern områder uten nett i Google Maps

De Last ned kart i Google Maps lar deg bruke navigator selv uten internettforbindelse, spesielt når du reiser. Problemet er at de tar opp mye plass i Android-telefonens interne minne, så hvis du trenger å frigjøre plass, er det best å slette disse nedlastede kartene.

For å gjøre det, trykk på menyknappen med tre linjer øverst til venstre i hovedgrensesnittet for Google Maps, gå til Kart uten nett for å se hva disse kartene er og hvor mye plass de tar opp, slik at du kan trykke og slette dem.

Flytt filer og applikasjoner fra intern lagring til SD-kortet

Som standard lagres applikasjoner som er kjøpt eller lastet ned fra Androids Google Play i internminnet. For mange apper (ikke alle) er det imidlertid mulighet for flytt dem til SD-kortet, og frigjør plass i mobiltelefonens minne for å installere flere applikasjoner.

De fleste applikasjoner fungerer normalt når de overføres til SD-kortet, selv om det er tre merknader å huske på:

 • Ikke alle applikasjoner kan flyttes.
 • Widgets, det vil si interaktive bokser som skal plasseres på startskjermen, launchers, bakgrunnsbilder og apper som må forbli i minnet, kan ikke flyttes.
 • SD-minnekortet fjernes fra telefonen hvis det er koblet til datamaskinen.

Selv om det er flere måter å flytte programmer til SD-kortetstandarden er å åpne applikasjonsskjermen fra menyen Innstillinger.

Trykk på Administrer applikasjoner for å se installerte apper og trykk på en app og bruk deretter tasten til å flytte den hvis den er aktivert. Hvis denne knappen ikke er aktivert, betyr det at appen ikke kan flytte seg.

Konklusjoner

Å frigjøre plass på Android har blitt betydelig enklere å gjøre sammenlignet med for noen år siden, hvor man måtte installere en renseapp og håpe at den ville slette alle de ubrukelige filene.

I dag har nesten alle smarttelefoner kraftige og effektive rengjøringsverktøy, og når vi er i tvil, kan vi alltid bruke Google Files og Google Photos for de fleste systemrengjøring.

I en annen artikkel forklarte vi hvordan frigjør plass i Whatsappden viktigste synderen for å fylle opp plass på internminnet og SD-kortet.

Alltid på temaet plass som skal utvinnes, kan vi lese guidene våre Fiks lite plass på Android Og Alle måter å frigjøre RAM på Android.

Index
 1. 1) Hvor mye plass har vi igjen?
 2. 2) Innebygd rengjøring på Xiaomi-telefoner
 3. 3) Frigjør plass på Android med Google Files
 4. 4) Analyser plassen som brukes
 5. 5) Flytt mediefiler til skyen
 6. 6) Andre tips for å frigjøre plass på Android
  1. Avinstaller programmer du ikke bruker
  2. Tøm alle bufrede appdata
  3. Tøm nedlastingsmappen
  4. Fjern områder uten nett i Google Maps
  5. Flytt filer og applikasjoner fra intern lagring til SD-kortet
  6. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up