Gjenopprett filer fra en ødelagt USB-pinne

Hvordan gjenopprette filer fra en USB-pinne som ikke gjenkjennes av datamaskinen eller som ikke lenger fungerer

USB-pinner er fortsatt veldig nyttige for å transportere data og filer fra en datamaskin til en annen og fra ett sted til et annet, spesielt hvis de tilbyr

LES OGSÅ: Gjenopprett slettede filer og bilder fra USB-pinne eller SD-kort

1) Hvordan skader du en USB-pinne?

Eksistere to hovedmåter for å skade USB-pinne: fysisk og logisk. Fysisk skade oppstår når USB-kontakter er bøyd eller ødelagt mens de er koblet til datamaskinen. I dette tilfellet kan det være vanskelig å gjenopprette noe, spesielt hvis kontakten, minnebrikken eller kretskortet er ødelagt.

Den logiske skaden oppstår når du ser feil når du prøver å åpne filer inne i den, så det kan være at den interne fastvaren er ødelagt eller at NAND-minnet er skadet.

De vanligste årsakene til datakorrupsjon i USB-pinner er plutselig tap av elektrisk strømUSB-driverproblemer, NAND-minneslitasje, krasj på datamaskinen eller programmet som bruker USB-pinnefilene, eller feilaktig frakobling.

2) Gjenopprett filer fra fysisk skadede flash-stasjoner

Hvis noen deler av USB-pinnen ikke får kontakt når den er koblet til datamaskinen, vi prøver å flytte den mens vi holder datamaskinens høyttalere slått på og stopper så snart vi hører deteksjonslyden som spilles av Windows når en USB-enhet er tilkoblet.

Vær forsiktig med å gjøre milde og ikke overdrevne bevegelser, da dette kan føre til ytterligere skade på enheten. Hvis det finnes, kan LED-lyset på flash-stasjonen også være signalet av en vellykket tilkobling. Så snart USB-pinnen oppdages av datamaskinen, åpner du filmappen for raskt å overføre dem til PC-en. Du må kanskje holde pinnen i riktig posisjon med hånden mens du foretar overføringen.

Åpne dekselet til USB-pinnen

Hvis kontakten er ødelagt og ikke passer inn i USB-portkontakten, kan du prøve å åpne den med et par nål nesetang. Dette trinnet krever virkelig mye oppmerksomhet, da det er mulig å bryte nøkkelen permanent.

Alternativt kan du ta pinnen til en nødgjenopprettingslaboratorium (med rent rom) for å kunne gjenopprette filer. Hvis NAND-minnebrikken inne i stasjonen er intakt, er filgjenoppretting mulig selv om en svært høye priser.

Sjekk USB-porten for rusk eller skitt

Hvis datamaskinen din er veldig skitten, kan det hende at selv en intakt USB-pinne ikke fungerer fordi stikkontakten den er koblet til er full av støv eller annet smuss. I dette tilfellet kontrollerer du datamaskinens USB-port ved å forsiktig børste med en bomullspinne inni.

Lodding og reparasjon av kretser

Hvis PCB-en på USB-pinnen er skadet eller kontakten er ødelagt, kan strømforsyningen til USB-en bli avbrutt. I dette tilfellet kreves en reparasjon eller lodding av kretsen som bare én kan gjøre profesjonell med spesifikt utstyr.

3) Gjenopprett filer fra flash-stasjon med logisk skade

Hvis dongelen fungerer, men når den er tilkoblet feilmeldinger vises på dataskjermen problemet er at NAND-minnebrikken gjør flash-stasjonen uleselig og viser feil størrelse.

Denne typen problemer viser seg også i tilfelle stasjonskontrollerprogramvaren er ødelagt eller selve stasjonen er ødelagt av virus. I dette tilfellet kan du bruke forskjellige metoder for å løse problemet, som vist i veiledningen for Reparer en ødelagt USB-pinne som ikke vil åpne på PC.

Feil ved kontroll

Uten å formatere stasjonen er den første tingen å prøve skann USB-pinnen for feilmed Scandisk-verktøyet innebygd i Windows.

For å fortsette, sett inn flash-stasjonen i en USB-port på PC-en og trykk på Denne PC-ense etter ikonet for flyttbar disk fra listen og høyreklikk deretter på det for å åpne Eiendom; herfra åpner vi fanen Instrumenter og trykk på knappen Sjekk det ut under seksjonen Feil ved kontroll.

Denne prosedyren retter automatisk filsystemfeil og forsøker å gjenopprette dårlige sektorer helt automatisk.

Alternativt kan vi også utføre feilkontroll fra ledeteksten; vi åpner Start-menyen, skriv cmdhøyreklikk på ledetekst, trykk på Kjør som administrator og skriv inn følgende kommando i ledetekstvinduet:

chkdsk [lettera unità USB]: /r

Vi skriver inn bokstaven til flash-stasjonen og trykker deretter på Enter for å starte skanningen.

Endre stasjonsbokstaven

Noen ganger kan feil løses ved å lese USB-pinnen ganske enkelt ved å endre bokstaven. For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen og trykk på Diskbehandling; i det nye vinduet finner vi USB-pinnen fra listen over stasjoner, høyreklikk på den og velg alternativet Endre stasjonsbokstav og banevelge en ny stasjonsbokstav og se om det fungerer.

Installer USB-kontrollerdriverne på nytt

Hvis datamaskinens drivere er korrupte eller feil Windows vil ikke kunne lese USB-pinner og filene i dem. Å installere USB-drivere på nytt er ganske enkelt, så det er verdt å prøve denne løsningen med en gang.

For å installere USB-driverne på nytt, høyreklikk på Start-knappen og åpne menyen Enhetsadministrasjon. I det nye vinduet utvider vi Diskstasjon for å se alle stasjonene som er koblet til datamaskinen din, høyreklikker vi på stasjonen for å fikse og velge Avinstaller enheten.

Etter å ha fjernet den skadede stasjonen, fjern nøkkelen og start datamaskinen på nytt. ved neste oppstart kobler vi til USB-pinnen igjen for automatisk å installere driveren på nytt og se om den blir oppdaget riktig.

Alternativt kan vi installere alle USB-drivere på nytt ved å utvide menyen USB-kontrollereved å høyreklikke på driveren USB-vertskontroller og trykker opp Avinstaller enheten; nå er det bare å starte datamaskinen på nytt og sjekke om driveren er riktig gjenopprettet ved neste oppstart.

Bruk gjenopprettingsprogrammer

Hvis ingen av løsningene som er sett så langt fungerer vi kan prøve med filgjenopprettingsprogrammersom skal installeres direkte på Windows.

Det beste gratisprogrammet vi kan prøve for gjenoppretting er definitivt Recuvamen vi kan også bruke TestDisk, PhotoRec Og Diskdrill.

Vi har sett de beste i en annen artikkel programmer for å gjenopprette data fra formatert eller slettet disk.

Konklusjoner

En ødelagt USB-pinne kan være vanskelig å gjenopprette, men hvis skaden er logisk kan vi fortsatt bruke mange verktøy for å få tilgang til filene og mappene som er lagret i den. Rådet er å aldri formatere pinnen når Windows blir bedt om dette: dette vil gjøre gjenopprettingsprosedyren mye vanskeligere, gitt at en total formatering vil slette mange av filene som fortsatt kan gjenopprettes.

Fortsatt om emnet filgjenoppretting kan vi lese veiledningene om hvordan gjenopprette filer fra ødelagt disk eller død datamaskin og hvordan gjenopprette slettede filer og bilder fra USB-pinne eller SD-kort.

Index
 1. 1) Hvordan skader du en USB-pinne?
 2. 2) Gjenopprett filer fra fysisk skadede flash-stasjoner
  1. Åpne dekselet til USB-pinnen
  2. Sjekk USB-porten for rusk eller skitt
  3. Lodding og reparasjon av kretser
 3. 3) Gjenopprett filer fra flash-stasjon med logisk skade
  1. Feil ved kontroll
  2. Endre stasjonsbokstaven
  3. Installer USB-kontrollerdriverne på nytt
  4. Bruk gjenopprettingsprogrammer
  5. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up