Gjenopprett Internett-alternativer modifisert av skadelig programvare, utvidelser og adware

Fiks Firefox- og Chrome-nettleserinnstillingene etter at en utvidelse, skadelig programvare eller plugin har endret dem

De fleste malware, adware og virus retter seg mot nettlesere endre navigasjonen og legg til uønskede elementer: Etter en infeksjon risikerer vi å finne oss selv fulle av ubrukelige utvidelser, en ny hjemmeside med ubrukelige eller reklamesøk, et nytt søk eller nye popup-vinduer med villedende reklamesider eller full av andre virus.

Så hvis nettleseren din oppfører seg unormalt eller er fylt med søppel etter en infeksjon, vil vi i den følgende guiden vise deg hvordan gjenopprette en nettleser som er påvirket av skadelig programvare eller adwareved å bruke både gjenopprettingsverktøyene fra ulike nettlesere og ved å skanne PC-en med effektive og sikre rengjøringsverktøy.

LES OGSÅ -> Typer datavirus (skadelig programvare) som er mest farlig for datamaskinen din

1) Avinstaller adware og PUPs

I alle tilfeller av endring av nettleser- og Internett-alternativer, kan et eksternt automatisk verktøy brukes som fullstendig renser adware; det beste er uten tvil AdwCleaneri stand til raskt å eliminere alle typer adware som lanseres sammen med nettleseren eller som endrer innstillinger for å kunne startes uten brukerens samtykke, uansett hvilken nettleser som brukes på det tidspunktet.

Etter å ha startet den, trykker vi umiddelbart på Skann og la systemet skanne; på slutten av skanningen trykker vi på Ren for å slette all adware og uønskede elementer.

For å lære mer kan vi lese våre flyguider beste fjerningsverktøy for å eliminere adware og spyware og hvordan fjern alle verktøylinjer i nettleseren.

2) Fjern uønskede utvidelser

Noen ganger er det ikke nok å fjerne adware, så du må også åpne adware-siden nettleserutvidelser og plugins å fjerne de som ikke brukes og som er merkelige.

 • Google Chrome: trykk på adressefeltet øverst, skriv chrome://extensions/ og vi avinstallerer alle unødvendige, merkelige eller skadelige utvidelser.
 • Microsoft Edge: klikk på adressefeltet og skriv edge://extensions/slik at du kan fjerne de som er knyttet til adware eller uønskede programmer.
 • Mozilla Firefox: hvis vi bruker Firefox som nettleser kan vi fjerne skadelige tillegg ved å trykke på adressefeltet og skrive om:tillegg.

På denne måten vil vi bli kvitt alle utvidelser som kan påvirke navigasjonen eller få opp ubrukelige vinduer eller nye søkemotorer mens vi bruker Google.

3) Avinstaller falske søkemotorer

Hvis et program lykkes endre nettleserens standard søkemotor det betyr at søk fra adressefeltet i stedet for å åpne Google åpner resultater fra et annet nettsted.

Disse alternative søkemotorene er alltid basert på Google men de viser en rekke sponsede resultater og annonser i hodet ditt som gjør det vanskelig å finne det du leter etterfor å tjene penger for de som lager disse villedende motorene.

Chrome bare skriv i adressefeltet chrome://settings/searchEngines å umiddelbart få tilgang til søkemotorskjermen og fortsette med å avinstallere de ubrukelige; på Microsoft Edge det blir nok å ta oss til adressen i stedet edge://settings/searchEngines for å få samme søkemotoradministrasjonsside.

4) Gjenopprett startsiden

Noen irriterende programmer og adware endrer ofte din personlige hjemmeside til en sponset full av reklame som gir dem mye penger hver gang du åpner nettleseren eller gjør et søk.

Å gjenopprette nettleserens hjemmeside er ganske enkelt, men prosedyren endres avhengig av nettleseren du bruker:

 • Google Chrome: la oss ta oss til siden chrome://settings/appearance og vi aktiverer stemmen Ny faneside; alternativt trykker vi på den tilpassede siden og skriver https://www.google.it/.
 • Microsoft Edge: vi skriver øverst i adressefeltet edge://settings/startHomeNTP og vi aktiverer stemmen Åpne ny faneside; alternativt setter vi Åpne disse sidene Og Hjem-knapp ved å velge det som din hjemmeside https://www.google.it/.
 • Mozilla Firefox: på Firefox bare skriv om:preferanser#hjem for å umiddelbart åpne tilbakestillingssiden Firefox Hjem for hjemmesiden, for nye vinduer og for nye faner; hvis vi vil ha Google velger vi Personlige adresser for hjemmesiden og sett inn https://www.google.it/.

På denne måten vil vi få en ren og trygg hjemmeside, uten falske søkemotorer eller full av annonser.

5) Blokker sideviderekoblinger

Noen adware kan endre interne Internett-innstillinger slik at hvis du for eksempel åpner et trygt og ofte brukt nettsted tidligere (som facebook.com), tar nettleseren deg i stedet til en nettstedet endret for å ligne originalen, men fullt av reklame eller villedende.

Dette kan korrigeres ved å gjenopprette den tomme proxy- og Windows-vertsfilen. For proxyen skriver vi Internett instillinger i Start-menyen, la oss gå til menyen Tilkoblingertrykker vi på LAN-innstillinger og vi slår av stemmene Bruk automatiske konfigurasjonsskript Og Bruk en proxy-server for LAN-tilkoblinger.

Hvis problemet gjelder en enkelt nettleser, kan vi handle i innstillingene for hver enkelt nettleser:

 • Google Chrome: la oss gå på reisen chrome://settings/systemtrykker vi på Åpne datamaskinens proxy-innstillinger og vi deaktiverer enhver type proxy oppdaget av systemet.
 • Microsoft Edge: i dette tilfellet vil det være nok til å ta oss langs stien edge://settings/system og trykk på Åpne datamaskinens proxy-innstillinger for å deaktivere proxyer.
 • Mozilla Firefox: la oss gå på reisen about:preferences#generalbla til bunnen av siden og trykk på knappen Innstillinger (under Nettverksinnstillinger) for å deaktivere en proxy eller for å bruke systemet.

La oss ikke glemme det noen utvidelser kan fungere som VPN-proxyer: det er bedre å sjekke at det ikke er et aktivt proxy-tillegg i nettleseren du bruker.

I en annen artikkel så vi imidlertid hvordan sjekke og redigere vertsfilen.

6) Tilbakestill nettleseren din

Å tilbakestille nettleseren betyr at den går tilbake til de opprinnelige innstillingene opprinnelige innstillinger og fjern alle tilpasninger og utvidelserogså sletting av alle gamle lagrede data, inkludert historikk: dette er den mest drastiske metoden, men det er alltid bedre å la det være til slutten, gitt at hvis vi fortsatt har virus eller adware aktive på PC-en, kan de også endre nettleseren som gjenopprettes på den første nyttige starten.

I en annen artikkel har vi samlet alle prosedyrene for gjenopprett Firefox, Chrome og Edge til standardinnstillinger.

Konklusjoner

Noe skadelig programvare begynner å kjøre automatisk på Windows og endrer nettleserinnstillingene hver gang du slår på datamaskinen igjen eller etter hver tilbakestilling. Før du gjenoppretter en nettleser er det alltid best å forsikre seg gjenkjenne og fjerne alle typer virus og skadelig programvare og først da begynner du å rense nettleseren for søppel.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan fjerne skadelig programvare og virus fra en infisert datamaskin kom igjen hvordan fjerne virus fra Chrome og Firefox.

Index
 1. 1) Avinstaller adware og PUPs
 2. 2) Fjern uønskede utvidelser
 3. 3) Avinstaller falske søkemotorer
 4. 4) Gjenopprett startsiden
 5. 5) Blokker sideviderekoblinger
 6. 6) Tilbakestill nettleseren din
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up