Gjenopprett lagrede passord på Chrome

Index
  1. 1) Sikkerhetskrav
  2. 2) Hvordan aktivere passordlagring
  3. 3) Hvordan aktivere passordsynkronisering
  4. 4) Hvordan legge til nye passord
  5. 5) Hvordan generere et sikkert passord automatisk
  6. 6) Hvordan se lagrede passord
  7. 7) Hvordan få tilgang til passord som er lagret på telefonen
  8. 8) Hvordan bruke passord i mobilapper
    1. Konklusjoner

Ved å lagre passord på Chrome kan du finne dem fra hvilken som helst PC, mobiltelefon og nettleser

Google Chromes passordbehandlingssystem er dypt integrert med Google-kontoen din på en ganske fordelaktig måte; praktisk talt hver gang vi skriver inn påloggingsinformasjon i Chrome nettleseren selv spør brukeren om de skal lagre de samme passordene i nettleseren, og hvis vi også har tilknyttet en Google-konto er lagret på nettkontoen din.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du effektivt lagrer passord på Google Chrome og hvordan du bruker dem for rask tilgang selv fra telefonen og nettbrettet, ved å bruke både Chrome-nettleseren i mobilversjonen (for Android og iPhone) og ved å bruke passordintegrasjon med Google-kontoen din (på Android).

LES OGSÅ: Se tydelig passordene til programmer og nettsteder som er lagret på datamaskinen din

1) Sikkerhetskrav

Før du fortsetter med veiledningen inviterer vi deg til å aktivere tofaktorautentisering på Google-kontoen dinfor å øke sikkerhetsnivået til passord lagret på nettet og forhindre hackere i å bruke dem uten vår viten.

Hvis vi trenger å få tilgang til passord fra delte eller offentlige PC-er, er det best å bruke anonym modus for å få tilgang til Google-passordsiden, som vist i veiledningen vår på når du skal bruke inkognitosurfing.

2) Hvordan aktivere passordlagring

For å lagre passord i Chrome trykk på menyen øverst til høyre med de tre prikkene, ta oss til menyen Innstillingertrykker vi på menyen Autofylltrykker vi på Passordbehandling og la oss sørge for at stemmene er aktive Be om å lagre passord Og Automatisk pålogging.

Når disse alternativene er aktive, vil Chrome be om å lagre det i det interne arkivet hver gang vi skriver inn et passord for å få tilgang til et nettsted (som Facebook eller andre).

3) Hvordan aktivere passordsynkronisering

Passord lagret på Google Chrome kan lagres i Googles sky ved å åpne menyen Innstillinger (vi kan også skrive chrome://settings/ i adressefeltet for å gjøre det først), og tar oss til menyen Du og Googleved å klikke på Slå på synkronisering og angi påloggingsinformasjonen for Google-kontoen vi ønsker å bruke.

For å sikre at passordene dine er lagret på nettet, la oss ta deg gjennom prosessen Innstillinger -> Du og Google -> Synkronisering og Google-tjenester -> Administrer data for å synkronisere og sjekk at stemmen er aktiv Passord.

4) Hvordan legge til nye passord

Etter å ha konfigurert Chrome-nettleseren vår til å lagre passord, kan vi legge til nye ved å ta oss til nettstedet for å få tilgang, skrive inn brukernavn og passord og trykke på Logg Inn eller lignende nøkler. Etter pålogging åpnes et advarselsvindu øverst til høyre i adressefeltet som ber deg lagre passordet ditt.
For å bekrefte er alt vi trenger å gjøre å trykke på knappen Lagre.

Vi kan også legge til passord manuelt ved å ta oss til banen Innstillinger -> Autofyll -> Passordbehandling og trykke på knappen Legg tiltil stede ved siden av delen Lagrede passord.

5) Hvordan generere et sikkert passord automatisk

Hvis vi oppretter en ny konto og vi ikke vet hvilket passord vi skal bruke, kan vi ta hjelp av Chrome, som kan generere et trygt og effektivt passord ved å høyreklikke på feltet der det er nødvendig å velge det nye passordet og ved å bruke stemmen Foreslå passord.
Det nye passordet lagres umiddelbart i Chrome på slutten av kompileringen, for ikke å kaste bort for mye tid.

For å lære mer kan vi lese vår guide på Slik bruker du Chrome Password Generator, sikker og automatisk.

6) Hvordan se lagrede passord

For å få rask tilgang til lagrede passord, bare åpne Chrome-innstillingene og ta oss til banen Autofyll -> Passordbehandling og sjekk regnskapet under seksjonen Lagrede passord.

Kontoens brukernavn er godt synlig på selve siden (ved siden av nettstedsnavnet), men passordet er skjult bak sikkerhetspunkter: for å se det, ganske enkelt trykk på øyeikonet.

7) Hvordan få tilgang til passord som er lagret på telefonen

Den enkleste måten å få tilgang til lagrede passord fra smarttelefonen på er å bruke nettleseren Google Chromekan lastes ned gratis for Android og for iPhone.

Etter installasjonen må vi sørge for å logge på med samme Google-konto som er konfigurert på PC-en; hvis passordene ikke vises i appen, trykk på de tre prikkene øverst, ta oss til menyen Innstillingerla oss trykke på menyen Synkronisering og sørg for at bryteren ved siden av elementet er aktiv Synkroniser alt eller (hvis vi hadde valgt hva som skal synkroniseres) stemmen Passord.

8) Hvordan bruke passord i mobilapper

Passord lagret på Google Chrome kan også brukes i apper, men bare hvis vi bruker en Android-telefon eller -nettbrett. Hvis vi har en enhet med robotens operativsystem, kan vi få tilgang til passordene ved å åpne appen Innstillingerved å trykke på menyen Googlevelge Autofyllved å trykke på Google Autofyll og aktivere bryteren ved siden av elementet Bruk Google autofyll.

På skjermen vil vi også bli bedt om å velge Google-kontoen som skal brukes for automatisk kompilering: vi passer på å velge den samme kontoen synkronisert på Google Chrome, slik at vi kan ha alle passordene for hånden.

Konklusjoner

Google Chrome kan erstatte alle disse passordlagringstjenestene på en stor måte som krevde installasjon av en dedikert app for å lagre og fylle ut passord: Selskapet er definitivt veldig pålitelig, og med tofaktorautentisering er legitimasjonen vår i en "jerntønne". Apper som er lagret på Chrome kan også vises på nettet ved å gå til nettstedet på Google Password Manager.

Hvis vi stoler 100 % på Google, kan vi også bruke det til å lagre kreditt- eller forhåndsbetalte kortdata, som vist i veiledningen vår hvordan administrere og beskytte kredittkort i Google Chrome.

Vil vi også synkronisere favoritter (bokmerker)? I dette tilfellet er det bare å lese guiden vår Synkroniser bokmerker på Chrome, Firefox, Opera, Edge, Safari.

Er vi redde for å legge igjen spor av Google-kontoen vår på en offentlig eller delt PC? La oss se hvordan du raskt tilbakestiller nettleserne som brukes, som vist i veiledningen Slik tilbakestiller du Google Chrome og Firefox til standardinnstillinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up