Gratis programmer for å tegne 3D-modeller på PC

Beste gratis open source-programmer for PC for å tegne inn tredimensjonale objekter og lage 3D-modeller

Hvis vi er store fans av 3D-animasjon og ønsker å begynne å lage tegneserier eller små tegneserier, er det ikke nødvendig å henvende seg til et animasjonshus eller et selskap som spesialiserer seg på 3D-effekter: med riktig mengde minimal kunnskap kan vi tegne objekter 3D, tre -dimensjonal grafikk og animasjoner ved hjelp av programmer tilgjengelig gratis på datamaskinen vår.

I denne guiden vil vi vise deg i detalj hvordan lage tredimensjonale objekter eller ekte animasjonersom vil være utmerkede utgangspunkt for å lage tegneseriene våre (åpenbart veldig rudimentært, spesielt hvis vi ikke har all nødvendig programmeringskunnskap).

LES OGSÅ -> 3D-tegning og grafikk med animasjon, modellering og polygonale objekter

1)Hva er programmer for å tegne 3D-modeller

Programmer for tegning av 3D-modeller møter behovene til planleggere og ingeniører, designere, arkitekter, forskere og kunstnere, som bruker grafisk representasjon på tredimensjonale modeller for å lage prosjekter (som hus, malerier, tegninger, bygninger, kjemiske formler og legemiddelmolekyler) men også tegneseriefigurer, datagrafikkfigurer, modeller av mekaniske komponenter, aerodynamiske design, romkomponenter og mye mer.

Faktisk disse yrkene de kunne ikke fungert bra uten et flott program for å tegne 3D-modellerogså gitt kvaliteten som programmene laget for formålet har oppnådd (i stand til å erstatte de gamle manuelle tegnemetodene totalt).

2) Hva er programmer for å tegne 3D-modeller til?

Som nevnt i forrige kapittel kan 3D-tegneprogrammer brukes til å lage karakterer og innstillinger i en animasjonsfilm (de kjente fra Pixar og Disney) og de imaginære karakterene i en actionfilm (med bruk av datagrafikk for å animere 3D-modellene laget ved hjelp av et av programmene laget for formålet).

I tillegg til å lage tegneserier og fantastiske figurer, kan programmer for utforming av 3D-modeller brukes til å designe en bil, et fly, et skip eller hvilken som helst komponent, slik at den senere kan sendes i produksjon eller skrives ut ved hjelp av en 3D-printer.

3) Fordelene ved å bruke programmer til å tegne 3D-modeller

Fordelene med 3D-tegneprogrammer er bemerkelsesverdige, selv om vi ikke har noe profesjonelt formål (vi elsker å tegne nye ting).

Takket være disse programmene er det mulig å utvikle seg tredimensjonale representasjoner, og gir derfor dybde til enhver type tegning eller prosjekt. Profesjonelle vil bruke disse programmene til å lage realistiske og enkle å produsere tredimensjonale objekter, men det er ingenting som hindrer deg i å bruke disse verktøyene til å tegne i tre dimensjoner, gir derfor enhver tegning et mer realistisk utseende.

Det er klart det er nødvendig å studere ganske mye for å kunne mestre programmene for å tegne 3D-modeller, men ingenting stopper deg fra å gjøre det bruke 3D-modeller som er klare til bruksom de som er synlige på nettstedene som er oppført nedenfor:

Alle 3D-modellene på de angitte stedene er kompatible med hovedprogrammene som vi vil vise deg i det følgende kapittelet.

4) Beste programmer for å tegne 3D-modeller

Å tegne 3D-grafikk og objekter med tredimensjonale animasjoner er ikke lenger så vanskelig, takket være programmer og programvare som, utstyrt med et grafisk grensesnitt, gjør det enkelt og rimelig for alle å tegne 3D-grafikk.
De beste resultatene oppnås åpenbart hvis vi allerede har gjennomført en 3D-programmeringsstudievei, men for å begynne å "eksperimentere" og trene til eksamen kan vi enkelt bruke den angitte programvaren.

Blender

Et av de mest brukte programmene for å lage 3D-objekter og animasjoner er Blenderutstyrt med en fri og åpen kildekode-lisens og derfor fritt brukbar selv for kommersielle formål.

Dette programmet tilbyr et virkelig uendelig antall verktøy for å kunne modellere 3D-karakterer, objekter som skal settes inn i animasjonen og lage selve animasjonen, og skape ramme etter ramme bevegelsene som skal reproduseres på den polygonale modellen som er opprettet.

For å forstå potensialet til dette gratis og åpen kildekode-programmet, bare se følgende tegneserie generert med Blender -> Vår - Blender Open Movie.

Sculptris

Et annet svært gyldig program for å lage tredimensjonale modeller og 3D-objekter er Sculptrisogså tilgjengelig gratis.

Detaljnivået som er oppnåelig med Sculptris-verktøyene er imponerende, til det punktet at de også kan brukes som modeller for å lage ekte filmer. Det kreves selvsagt gode ferdigheter for å kunne lage de vakreste skulpturene og modellene, men hvis du har valgt animasjon som feltet du skal jobbe med, er dette programmet blant de som ikke bør mangle i 3D-objektutviklingssettet ditt.

I denne forbindelse kan vi også lese vår guide om hvordan Lag skulpturer og grafiske modeller i 3D med Sculptris-programmet, enkelt og gratis.

Rhino

Et annet veldig gyldig program for å lage 3D-modeller er Rhinotilgjengelig for Windows og Mac.

Med et grensesnitt som ligner mye på et fotoredigeringsprogram, vil det være mulig å lage, modellere, importere og endre et hvilket som helst bilde, for å kunne legge til dybde og gjenskape de fleste hverdagslige objekter.

Programmet leveres gratis uten begrensninger i 90 dager, hvoretter det er nødvendig å få en brukerlisens for å lagre nye verk og bruke de medfølgende plugin-modulene.

Pixar RenderMan

Et annet program som vi ikke kan gå glipp av for å tegne 3D-objekter og animasjoner er Pixar RenderManutgitt av det berømte animasjonshuset Disney Pixar og tilgjengelig gratis for alle.

Med dette programmet har Pixar-designere laget alle de mest vellykkede tegneseriene de siste årene, takket være de avanserte verktøyene som er tilgjengelige for å lage polygonale modeller og for dynamisk gjengivelse av 3D-objekter.

Programmet er tilgjengelig gratis for hjemmebruk, men hvis vi ønsker å bruke det til kommersielle formål, må vi betale en brukerlisens. Vi kan lære mer om dette kraftige verktøyet ved å lese veiledningen vår Lag 3D-videoanimasjoner som Disney-filmer med Pixar Renderman-programmet.

SketchUp

Hvis vi ser etter noe enklere og mer umiddelbart for å lage statiske 3D-objekter, for eksempel møbler i et hus, anbefaler vi at du prøver SketchUp.

Med dette programmet vil vi kunne gjennomføre byggeprosjekter og tegne en hvilken som helst type objekt i 3D for hjemmet eller for å pynte planten eller rammen hvor du skal plassere modellen.

Med SketchUp trenger du ikke å være ingeniør eller CAD-ekspert for å ha det gøy å lage modellen av "drømmehuset" ditt eller designe en skyskraper, en skyttel eller bare et møbel eller en lampe. SketchUp er enkel å bruke, men krever minimal lesing av håndbøkene som er tilgjengelig.
Programmet er tilgjengelig gratis for hjemmebruk.

Konklusjoner

Lag 3D-objekter, grafikk og tredimensjonale animasjoner det krever ikke dyre programmer fra ingeniører eller profesjonelle grafiske designeregitt at det er mange tilgjengelige verktøy som kan brukes gratis hjemme (for alltid eller i en begrenset periode) for å prøve deg på å lage polygonale modeller eller til og med svært avanserte 3D-animasjoner.

For å kunne håndtere gjengivelsen av 3D-modeller anbefaler vi å bruke en veldig kraftig fast PC, som den vi kan sette sammen med komponentene som vises i våre guider Hvordan velge deler av den nye datamaskinen som skal monteres.

Andre nyttige programmer for å lage bygninger og møbler finner du i artikkelen vår Design hjemmet ditt, møbler rom og interiør i 3D med gratis apper.

Hvis vi i stedet lette etter alternativer til 3D-gjengivelsesprogrammer, la oss ta en titt på vår dybdeanalyse Beste gratis 2D- og 3D-animasjonsprogrammerblant hvem det er veldig populært Daz Studioåpen kildekode og brukes av de fleste digitale artister.

Index
 1. 1)Hva er programmer for å tegne 3D-modeller
 2. 2) Hva er programmer for å tegne 3D-modeller til?
 3. 3) Fordelene ved å bruke programmer til å tegne 3D-modeller
 4. 4) Beste programmer for å tegne 3D-modeller
  1. Blender
  2. Sculptris
  3. Rhino
  4. Pixar RenderMan
  5. SketchUp
  6. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up