Gratis roamingforbindelse i Europa: grenser, betingelser og tilleggskostnader

I Europa er roamingforbindelse gratis, og du kan surfe på internett i alle land uten ekstra kostnader, om enn under visse betingelser

Borte er tiden da vi reiste utenlands i et EU-land, og vi måtte tegne et veldig dyrt abonnement hos vår italienske operatør for å ha noen minutters samtale og 50 MB Internett-surfing inkludert.

Takket være EU har musikken endret seg dypt: en italiener som drar til et fremmed land som tilhører det europeiske fellesskapet vil faktisk kunne ringe, sende SMS og fremfor alt, surfe på internett uten å betale ekstra kostnadermed samme betingelser og priser som i Italia.

I denne guiden skal vi prøve å oppsummere alle fordelene, grensene og tilleggskostnadene ved gratis roaming i Europafor å kunne gjennomføre en utenlandsreise til et EU-land uten for mange bekymringer.

LES OGSÅ -> Hvordan surfe på Internett i utlandet gratis (eller nesten)

1) Hvordan gratis roaming fungerer i Europa

Fra 15. juni 2017Derfor kan du gå til et EU-land og ringe eller sende tekstmeldinger uten å bekymre deg for å bruke for mye, takket være avtalen Roam som hjemme. Selv om det i teorien ikke ville være noen hake i denne loven, og selv om ingen nasjonal operatør automatisk og autonomt kan bruke forskjellige takster for samtaler til utlandet (alltid i EU-land), er det fortsatt noen begrensninger og betingelser med tilleggskostnader for nasjonal roaming som få mennesker snakker om.

Vi minner om at dette ikke er mulig ringe til nasjonal takst til en europeisk mobiltelefon, som den internasjonale satsen alltid brukes for; når vi er i utlandet kan vi derfor kun ringe italienske numre.

2) Land der gratis roaming er aktiv

EU-landene hvor du kan surfe i roaming uten ekstra kostnader er: Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovenia, Slovakia , Spania, Sverige, Storbritannia. Fra nå av, når du skal til disse landene, husk å aktivere datatilkoblingen også i Roaming i smarttelefoninnstillingene.

Noter det Sveits og Storbritannia er ikke til stedeja sistnevnte forventer at Brexit blir bekreftet i slutten av 2020 og vil mest sannsynlig ikke lenger følge retningslinjene til streife rundt som hjemme.

3) Begrensninger for oppholdets varighet i utlandet

Lovverket Roam Like Home ble opprettet med sikte på å forhindre at reisende forbrukere blir tatt med enorme regninger på grunn av korte dataforbindelser eller telefonsamtaler, men den er ikke gyldig for de som bor eller flytter til utlandet.

Her kommer det første punktet for å avklare umiddelbart: den eneste reelle betingelsen for fri roaming er at mobiltelefonen brukes, det meste av året, i landet der kontrakten ble signert. For eksempel, hvis vi bruker et Vodafone Italia SIM, kan jeg ring, tekst og koble til internett til samme italienske priser selv i Frankrike, så lenge vi er ikke fast bosatt i det landet.

Faktisk, hvis vi blir i det landet i mer enn 4 månederkunne operatøren ilegge tilleggsavgift som kompensasjon for overskytende roaming. Hvis vi flytter til et nytt EU-land og planlegger å bli i mer enn 4 måneder, er det best å umiddelbart få et SIM-kort fra en lokal operatør, for ikke å pådra oss ekstra kostnader.

4) Begrensninger for datatilkobling

På alle typer SIM-er og på alle typer abonnementer vil vi også ha en grense for datatilkoblinger. I hovedsak, mens det ikke er noen problemer med tilleggspriser for telefonsamtaler og SMS, kan de som har en ubegrenset Internett-tilkoblingsplan (nesten), det vil imidlertid ha en begrensning på GB trafikk tilgjengelig i utlandet.

Selv om det ikke er sikkert at alle operatører kan sette denne begrensningen, vil det være tydelig indikert i en SMS som du mottar så snart du går i land i et annet land.

Beregningen av gratis Gigabyte med internetttrafikk i et europeisk land (som uansett, hvis denne grensen ble brukt, alltid ville blitt kommunisert i SMS-en du mottar når du bytter land) må gjøres ved å følge de kompliserte instruksjonene beskrevet på nettstedet Europa.eu. For å gjøre beregningen må vi undersøke prisen på tariffen eksklusiv moms som du betaler i Italia for å koble til internett delt på antall gigabyte.

Hvis denne kostnaden er mindre enn 3,85 euro, er trafikken vi vil ha tilgjengelig i utlandet i Europa 2*(Tariff Cost/7,7) = Gratis GB-nummer i roaming. 7,7 euro er den maksimale kostnaden for 1 GB trafikk (denne prisen vil synke med årene til den blir 1,8 euro i 2023). For eksempel, hvis vi betaler 5 euro for 3 GB trafikk, blir kostnaden per GB: 5 - 22 % av 5 (dvs. 1,1) er lik 3,9 euro; 3,9 delt på 3 er 1,3 euro som er prisen på tariffen per GB eksklusiv moms. Gjør noen andre raske beregninger:

1,3 er mindre enn 3,85 euro, derfor, hvis operatøren ønsker å pålegge grensen, vil dette være: 1,3 må deles på 7,7 og resultatet må multipliseres med 2 med sluttresultatet 0,33. 0,33 GB (eller 330 MB) er mengden data som leveres gratis inkludert i operatørens tariffplan. Overskuddet kan ved behov betales med tillegg.

Fra 1. januar 2023 og en lavere engroskostnad for datatrafikk er satt gjennom hele året. Denne verdien går gjennom 2 euro/Giga til 1,8 euro for hver Giga.

5) Merkostnader

Som nevnt ovenfor, hvis telefonoperatøren skulle oppdage en misbrukeRetningslinjer for rettferdig bruksom refererer til for mye tid brukt i utlandet eller overdreven forbruk av Giga internett, så kan de være det tilleggskostnader påløper for telefonsamtaler, SMS og Internett, ved varsel på SMS. Disse tilleggskostnadene skal ikke overstige disse prisene:

  • Telefonsamtaler: 3,2 cent per minutt (+ mva)
  • SMS: 1 øre for hver SMS (+ mva)
  • Internett: €1,8 per GB (+ mva.), innen 2023

Gjennom årene har prisen per GB Internett-tilkoblinger sunket, fra €7,7 så snart gratis roaming ble aktivert og nådde €1,8 i 2023, noe som gjør veldig praktisk å reise i Europa med en italiensk dataplan (vi vil alltid ha rundt 10 GB å bla gjennom, 9,1 GB for å være nøyaktig).

Konklusjoner

De mest kjente italienske operatørene (TIM, Vodafone, WindTre eller Fastweb) som følger forskriften til punkt og prikke, bør allerede være klare for reise i EU, og gir dermed all GB som trengs for å reise uten bekymringer; alle mindre kjente virtuelle operatører bør gjøre det samme (men det er alltid bedre å sjekke).

Det er nå praktisk å reise i EUmen det er bedre å finne ut først om GB tilgjengelig og, i tilfelle av ubegrensede samtaler og SMS, sjekke om alle fordelene med tilbudet også er aktive i EU (det er ikke gitt, spesielt med mindre operatører) .

Hvis vi reiser ofte utenfor EU, anbefaler vi at du også leser våre guider om Utenlandske tariffer fra Wind, TIM, Tre, Vodafone mobiltelefoner og fremfor alt av aktiver et virtuelt SIM-kort for ubegrenset tilkobling.

Index
  1. 1) Hvordan gratis roaming fungerer i Europa
  2. 2) Land der gratis roaming er aktiv
  3. 3) Begrensninger for oppholdets varighet i utlandet
  4. 4) Begrensninger for datatilkobling
  5. 5) Merkostnader
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up