Hindre at Wi-Fi slår seg på av seg selv på Android

Slår Wi-Fi på automatisk på Android? La oss se hvordan du forhindrer smarttelefonens Wi-Fi fra å koble til et hvilket som helst nettverk alene.

På noen Android-smarttelefoner er dette ikke uvanlig å se Wi-Fi slås på automatisk, selv om vi hadde slått av funksjonen noen minutter tidligere. Med de siste oppdateringene har Android blitt mer "autonom" fra dette synspunktet, og har integrert Automatisk Wi-Fi-funksjon når mobilnettverkssignalet er dårlig, ved avansert søk etter telefonens plassering eller når vi bruker triks for å tvinge tilgang til Wi-Fi-nettverket selv når det er deaktivert.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle triks for å forhindre at Wi-Fi slås på helt uavhengig på Androidfor å overlate endelig kontroll over funksjonen til oss (vi kan velge å alltid la den være aktiv eller deaktivere den når det er nødvendig).

1) Slå av smart Wi-Fi (Samsung)

Kom igjen Samsung telefoner finner vi Intelligent Wi-Fi-funksjoni stand til å reaktivere Wi-Fi selv når den er slått av når mobilnettverkssignalet ikke er sterkt eller raskt nok til å garantere en god Internett-tilkobling.

For å slå av denne funksjonen åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Tilkoblingertrykker vi på Wifitrykk på de tre prikkene øverst til høyre, trykk på Avansere og i seksjonen Intelligent Wi-Fideaktiverer vi bryteren ved siden av varen Slå på Wi-Fi automatisk.

2) Deaktiver adaptiv tilkobling (piksler)

Hvis vi er blant eierne av en telefon Google Pixel Wi-Fi kan bare aktiveres på grunn av funksjonen Adaptiv tilkoblingsom lar deg aktivere Wi-Fi ved siden av datanettverkstilkoblingen for å optimalisere Internett-tilgangshastigheten.

For å deaktivere denne funksjonen åpner vi appen Innstillinger på telefonen, la oss ta deg med på reisen Nettverk og Internett -> Avansert -> Adaptiv tilkobling og vi deaktiverer bryteren ved siden av varen Adaptiv tilkobling.

3) Slå av Wi-Fi-skanning for plassering

På alle oppdaterte Android-telefoner kan Wi-Fi også brukes til Forbedre sporing av den nøyaktige plasseringen til telefonen din; denne funksjonen er nyttig hvis vi er mye utendørs, men hvis vi legger merke til at Wi-Fi slås på ofte er det verdt det kalibrere GPS-en og slå av funksjonen.

For å fortsette åpner vi appen Innstillingeråpner vi menyen Geolokalisering, Posisjon eller lignende gjenstander, trykk på Geolokaliseringstjenesterla oss komme inn i menyen Søk etter Wi-Fi-nettverk og deaktiver bryteren på skjermen.

For mer informasjon kan vi lese vår guide på måter å spore Android-telefoner på.

4) Hindre apper fra å kontrollere Wi-Fi

Noen apper kan kontrollere Wi-Fi-innstillingene dine slå på tilkoblingen når det er nødvendig. Hvis vi ikke kan tolerere denne oppførselen fra apper, kan vi begrense kontrollen over funksjonen via Androids spesielle tillatelser (tilgjengelig fra Android 11 og oppover).

For å forhindre at apper slår på Wi-Fi, åpne appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Appåpner vi menyen Tillatelservelger vi menyen Andre tillatelserla oss nå gå til fanen Tillatelser og vi åpner tillatelsen Endre Wi-Fi-tilkobling.

I listen som åpnes, identifiserer vi appene som har den grønne haken eller som er autorisert til å endre Wi-Fi-tilkoblingen, trykker på dem og velger Benekte eller varsle meg etter behov.

5) Tilbakestill Wi-Fi-innstillingene

Hvis ingen av løsningene som er sett så langt har løst problemet med at Wi-Fi slår seg på av seg selv tilbakestilling av telefonens nettverksinnstillinger kan være det eneste aktuelle alternativet; etter tilbakestilling av tilkoblingen vil vi miste alle Wi-Fi-innstillinger, og vi vil kunne bruke forslagene ovenfor for å slå av de automatiske Wi-Fi-funksjonene levert av Android.

For å tilbakestille nettverksinnstillingene på Samsungs åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Generell ledelsetrykker vi på menyen Restaurerevelger vi menyen Tilbakestill nettverksinnstillinger og til slutt trykker vi på knappen Tilbakestill innstillinger for å tilbakestille tilkoblingene på telefonen.

På andre telefoner er prosedyren lik, men vi må finne stemmen Tilbakestill nettverksinnstillinger: Det kan være en god idé å bruke den innebygde søkelinjen i Innstillinger-appen for å finne det riktige elementet for å tilbakestille tilkoblinger.

Hvis det ikke er noen tilbakestilling av nettverket, har du ikke noe annet valg enn å tilbakestille hele telefonen, som vist i våre guider på hvordan du formaterer Android og tilbakestiller telefonen kom igjen hvordan tilbakestille Xiaomi-telefoner.

Konklusjoner

Hvis vi legger merke til at Wi-Fi aktiverer seg selv på Android, bør vi ikke umiddelbart gråte paranormalt: noen innovative funksjoner til Android og produsentene som støtter operativsystemet kan tvinge Wi-Fi til å slås på for å forbedre nettverkshastigheten, for å spare batteri eller for å forbedre nøyaktigheten av å spore telefonens plassering.

Disse funksjonene kan deaktiveres av brukerensom da vil kunne gjenvinne full kontroll over å slå telefonens Wi-Fi-tilkobling av og på.

For mer informasjon kan vi lese artiklene våre om hvordan slå WiFi og data på og av automatisk på Android kom igjen hvordan tilbakestille nettverksinnstillinger på Android.

Index
  1. 1) Slå av smart Wi-Fi (Samsung)
  2. 2) Deaktiver adaptiv tilkobling (piksler)
  3. 3) Slå av Wi-Fi-skanning for plassering
  4. 4) Hindre apper fra å kontrollere Wi-Fi
  5. 5) Tilbakestill Wi-Fi-innstillingene
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up