Hva endres med One UI 5 (Android 13) på Samsung Galaxy

Hva endres med oppdateringen til Android 13 i Samsung Galaxy med det nye One UI 5.0-grensesnittet

One UI-grensesnittet skiller Samsung Galaxy-smarttelefoner fra andre Android-telefoner. Med One UI er Android-systemet til Samsung Galaxy modifisert i grafikkinnstillingen og alternativene, med tillegg av unike funksjoner og tilleggsverktøy.

Med Ett brukergrensesnitt (utviklingen av den gamle og trege TouchWiz), Samsung ønsker å gjøre bruken av telefonen enklere å la brukere ha mer fokus på viktige ting, plassere dem foran og midt på skjermen, også gjøre interaktive elementer lettere å nå når du bruker telefonen med én hånd og forbedre sikkerhetsinnstillingene. Det vil ikke være en overdrivelse å si at Samsung har gjort en fantastisk jobb med å gjøre Galaxy-skjermer morsomme å se på og bruke.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle i detalj de beste funksjonene til One UI 5.0som er den nyeste versjonen av grensesnittet laget av Samsung for sine telefoner.

Det er basert på Android 13 og bringer med seg mange nye funksjoner og funksjoner som ikke er tilgjengelige på andre Android-telefoner, noe som gjør det til et av de beste systemene for moderne telefoner.

LES OGSÅ -> De beste smarttelefonene i Samsung Galaxy S, A, M og Z-serien

Funksjoner i Samsung One UI 5.0

I den følgende listen har vi samlet alle nyhetene som Samsung har presentert på det nye grensesnittet:

 • Nye ikoner og illustrasjoner: Systemikonene er større og har subtil bakgrunnsskygge og forbedret kontrast. De nye illustrasjonene gir et konsistent utseende på tvers av alle Samsung-apper og populære tredjepartsapper.
 • Nye AR Emojis: En av Samsungs mest populære funksjoner er oppdatert med nye maler, nye avatarer og nye filtre.
 • Nytt utseende popup-vinduer og varsler: vi vil se en ny pop-up vises under samtaler og oppsettet av varslinger er også forbedret for å gjøre dem klarere og mer synlige.
 • Nye tilpasninger: med denne oppdateringen vil vi ha nye låseskjermer, bakgrunnsbilder og et nytt oppsett for widgets, for å tilpasse Samsung så mye som mulig.
 • Nye måter og rutiner: med den nye versjonen av OneUI kan vi velge den mest passende modusen basert på aktiviteten vår, justere Sove modus (som erstattet hvilemodus) og administrere nye daglige rutiner designet for å lette tilgangen til alle telefonens funksjoner.
 • Nye funksjoner for multitasking: med One UI 5.0 kan vi endre visningen med en gest og raskt åpne applikasjoner i delt skjermmodus, for å bruke flere apper sammen.
 • Funksjoner for sammenkoblede enheter: Quick Share, Smart View og Samsung DeX er nå integrert i Innstillinger via menyen Tilkoblede enheter. Med Smart View kan vi sende telefonens skjerm til TV-en uten å vise varsler og spille av lyd fra telefonen til hvilken som helst Chromecast-enhet direkte fra lydmenyen.
 • Nye avanserte innstillinger: Det er nå mulig å sette et annet språk for hver app, sette individuelle kontakter i Ikke forstyrr-unntak, dra nytte av nye automatiske batterioptimaliseringer og bruke flere alternativer for RAM Plus (som øker tilgjengelig RAM-minne).
 • Nye sikkerhets- og personvernfunksjoner: Det nye sikkerhetsdashbordet rapporterer eventuelle problemer med enheten din, forhindrer deg i å dele personlig informasjon ved et uhell, og viser ny sikkerhets- og personverninformasjon for nettsteder du besøker.
 • Ny påminnelsesadministrasjon: fra i dag kan vi legge til klistremerker i Google-kalenderen, legge til videokonferanser til arrangementer, se påminnelser som utløper, skjule fullførte påminnelser og organisere dem i et arkiv.
 • Nødhjelpsmodus: Vi kan raskt trykke på sideknappen 5 ganger for å ringe nødetatene selv om telefonen er i lommen eller vi ikke kan snakke. Også ved nødstilfeller har styringen av nødkontaktene blitt bedre.

Disse funksjonene tillater One UI 5.0 forbedre brukeropplevelsen til tidligere grensesnittversjoner, noe som gjør den stadig mer komplett og raskere i ethvert scenario. Til disse kommer også hva er nytt i Android 13.

Slik får du One UI 5.0

Samsung har begynt å distribuere stabil versjon av One UI 5 fra oktober 2022med topp prioritet for i nyeste telefonmodeller fra Galaxy S-serien. I løpet av de påfølgende månedene vil alle kompatible enheter bli oppdatert, inkludert mange Samsung-nettbrett utgitt i løpet av de siste 3 årene.

Veikartet bør avsluttes i februar 2023 med alle enheter oppdatert til siste versjon.

For å oppdatere vår Samsung til One UI 5.0, sørg for at du er koblet til ditt Wi-Fi-hjemmenettverk (eller et hvilket som helst annet stabilt og raskt Wi-Fi-nettverk) og gå deretter til appen Innstillingertrykker vi på Programvareoppdateringer og hvis det kommer en oppdatering, trykker vi på Last ned og installer.

Hvis det ikke er noen oppdatering, kan vi også aktivere stemmen Automatisk nedlasting over Wi-Fi, for å starte den automatiske nedlastingen av oppdateringen så snart den er tilgjengelig. For mer informasjon kan vi lese artikkelen vår om hvorfor Android ikke oppdateres og hvordan du gjør det.

Konklusjoner

Samsung har lansert et operativsystem med et komplett og tilpassbart grensesnitt, lysår unna det gamle og trege grensesnittet som preget de gamle Samsung-ene. Hvis vi er blant de heldige som har telefoner eller nettbrett som støttes av Samsung (som f.eks Samsung Galaxy S22) vil vi kunne laste ned det nye One UI innen 2023.

For å lære mer kan vi lese våre flyguider triks og skjulte funksjoner i Samsung Galaxy og kl bedre funksjoner enn Samsung Galaxy S22.

Index
 1. Funksjoner i Samsung One UI 5.0
 2. Slik får du One UI 5.0
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up