Hva er dwm.exe-prosessen (Desktop Window Manager)?

Hvorfor ser jeg dwm.exe i Oppgavebehandling?

Når du sjekker Task Manager på systemet ditt, har du kanskje lagt merke til dwm.exe (Desktop Window Manager). De fleste av oss er ikke klar over dette begrepet eller dets bruk/funksjon i systemet vårt. Hvis vi forklarer det med veldig enkle ord, er det en systemprosess som kontrollerer og kommanderer Windows-skjermen og piksler. Den håndterer høyoppløselig støtte, 3D-animasjon, bilder og alt annet. Det er en komposisjonsvindusbehandler som samler inn grafiske data fra forskjellige applikasjoner og utvikler et endelig bilde på skrivebordet som brukere ser. Hvert Windows-program lager sitt eget bilde på et bestemt sted i minnet, dwm.exe kombinerer dem alle til et bilde som vises som et endelig bilde for brukeren. I utgangspunktet har du en avgjørende del i å representere GUI (Graphical User Interface) til systemet ditt.

Index
  1. Hva gjør denne DWM.EXE?
  2. Hva om Desktop Window Manager bruker mye CPU og RAM?

Hva gjør denne DWM.EXE?

DWM.EXE er en Windows-tjeneste som lar Windows fylle ut visuelle effekter som gjennomsiktighet og skrivebordsikoner. Dette verktøyet hjelper også med å vise live miniatyrbilder når brukeren bruker forskjellige Windows-komponenter. Denne tjenesten brukes også når brukere kobler til sine eksterne høyoppløselige skjermer.

Nå har du kanskje en ide om nøyaktig hva Desktop Window Manager gjør. Ja, det handler om skjermen og pikslene til systemet ditt. Alt du ser på Windows når det gjelder bilder, 3D-effekter og alt styres av dwm.exe.

Brekker det systemet ditt?

Hvis du tror at Desktop Window Manager reduserer systemytelsen, er det ikke helt sant. Selvfølgelig bruker det en stor systemressurs. Men noen ganger krever det mer RAM og CPU-bruk på grunn av noen faktorer som virus i systemet, absolutte grafikkdrivere, etc. Du kan også gjøre noen endringer i skjerminnstillingene for å redusere CPU-bruken til dwm.exe.

Er det en måte å deaktivere DWM.EXE?

Nei, det er ikke noe alternativ tilgjengelig for å deaktivere eller aktivere denne funksjonen på systemet ditt. I tidligere versjoner av Windows, som Vista og Windows 7, var det en funksjon som kunne ha deaktivert denne funksjonen. Men det moderne Windows-operativsystemet har en veldig intensiv innebygd visuell tjeneste i operativsystemet som ikke kan kjøres uten Desktop Window Manager. Og hvorfor skulle han gjøre det? Det er ikke nødvendig å deaktivere denne funksjonen fordi den ikke krever et stort antall av systemressurser. Den er gjort mer avansert innen drift og ressursstyring, så du trenger ikke bry deg med å slå den av.

Hva om Desktop Window Manager bruker mye CPU og RAM?

Noen hendelser har blitt observert der mange brukere anklaget Desktop Window Manager for høy CPU-bruk på systemet deres. Det første du må gjøre er å sjekke hvor mye CPU og RAM-bruk denne funksjonen bruker.

Trinn 1 - Åpne Oppgavebehandling ved å trykke «CTRL + Alt + Delete».

Trinn 2 - Her, under Windows-prosesser, finner du Desktop Window Manager.

Trinn 3 - Du kan sjekke RAM- og CPU-bruken din i tabellboksen.

Metode 1: deaktiver gjennomsiktighetseffekter

Det første du kan gjøre er å deaktivere systemets transparente innstillinger, noe som vil redusere CPU-bruken av Desktop Window Manager.

1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne Innstillinger og klikk deretter på Personalisering.

2.Nå under Personalisering, klikk Farger fra menyen til venstre.

3. Klikk på bryteren under Transparency Effects for å slå den av.

Metode 2: Slå av alle visuelle effekter på systemet ditt

Dette er en annen måte å redusere belastningen på skrivebordsvindusbehandleren.

1. Høyreklikk på "Denne PCen" og velg Egenskaper.

2.Her må du klikke på lenken Avanserte systeminnstillinger.

3. Bytt nå til kategorien Avansert og klikk på Innstillinger-knappen under Ytelse.

4. Velg alternativet "Juster for best ytelse".

5. Klikk på Bruk og deretter OK for å lagre endringene.

Metode 3: Deaktiver skjermspareren

Skjermspareren din kontrolleres og administreres også av Windows Desktop Manager. Det har blitt observert at i de siste Windows 10-oppdateringene rapporterte mange brukere at skjermsparerinnstillingene bruker mye CPU-bruk. Derfor, i denne metoden, vil vi prøve å deaktivere skjermspareren for å sjekke om CPU-bruken er redusert eller ikke.

1.Skriv inn låseskjerminnstillinger i Windows-søkefeltet og trykk Enter for å åpne innstillinger for låseskjerm.

2. Fra vinduet med låseskjerminnstillinger klikker du på koblingen Skjermsparerinnstillinger nederst.

3. Det kan være mulig at standard skjermsparer er aktivert på systemet ditt. Mange brukere rapporterte at det var en skjermsparer med et svart bakgrunnsbilde allerede aktivert, men de skjønte aldri at det var en skjermsparer.

4. Derfor må du deaktivere skjermspareren for å fikse CPU-bruken til Desktop Window Manager (DWM.exe). Velg (Ingen) i rullegardinmenyen for skjermsparer.

5. Klikk på Bruk og deretter OK for å lagre endringene.

Metode 4: Sørg for at alle drivere er oppdatert

En av de største faktorene for å senke PC-en din er at driverne er utdaterte eller bare ødelagte. Hvis systemets drivere er oppdaterte, vil belastningen på systemet reduseres og noen av systemressursene frigjøres.. Oppdatering av skjermdriverne vil imidlertid bidra til å redusere belastningen på Desktop Window Manager. Men det er alltid en god idé å oppdatere enhetsdrivere i Windows 10.

Metode 5: Kjør ytelsesfeilsøkeren

1. Skriv powerhell i Windows Search, høyreklikk deretter Windows PowerShell og velg Kjør som administrator.

2. Skriv inn følgende kommando i PowerShell og trykk Enter:

msdt.exe -id Vedlikeholdsdiagnose

3. Dette åpner Feilsøking for systemvedlikehold, klikk på Neste.

4.Hvis noen problemer blir funnet, må du klikke på Reparer og følge instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

5. Skriv inn følgende kommando igjen i PowerShell-vinduet og trykk Enter:

msdt.exe / id PerformanceDiagnostic

6. Dette vil åpne ytelsesfeilsøkeren, bare klikk på Neste og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre.

Er dwm.exe et virus?

Nei, det er ikke et virus, men en integrert del av operativsystemet ditt som administrerer alle skjerminnstillinger. Den ligger som standard i Sysetm32-mappen til Windows-installasjonsdriveren, hvis den ikke er der, bør du begynne å bekymre deg.

Forhåpentligvis har du allerede en ide om hva Desktop Window Manager er og hvordan den fungerer. Dessuten bruker det svært lite ressurser på systemet ditt. En ting å huske på er at det er en integrert del av systemet ditt, så du bør ikke gjøre noen unødvendige endringer i det. Alt du kan gjøre er å sjekke hvor mye bruk du bruker, og hvis du oppdager at du bruker mye, kan du ta tiltakene nevnt ovenfor. Hvis du vil vite mer, vennligst del kommentarene dine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up