Hva er et DPC Watchdog-brudd?

DPC (deferred procedure call) er en prosess på systemnivå som varsler prosessoren når maskinvare prøver å kommunisere med prosessoren, men gjør det litt i uorden.

Når DPC-en ikke klarer å løse innen en spesifisert tid, forårsaker det DPC-vakthund-bruddsfeilen (Vakthunden er prosessen som er ansvarlig for å sørge for at DPC-en løser seg innenfor det tildelte vinduet).

Denne feilen kan være forårsaket av en rekke problemer, for eksempel utdaterte drivere eller fastvare på maskinvaren eller inkompatibilitet med programvare. Heldigvis finnes det løsninger tilgjengelig for å fikse dette problemet.

1. Avinstallere eller fjerne maskinvare

En dpc_watchdog_violation er en feil som oppstår når Windows-feilkontrollen venter lenger enn forventet. I løpet av denne perioden vil Windows vise en blå skjerm og deretter slå av systemet.

Feilmeldinger som disse kan være forårsaket av problemer med maskinvarekompatibilitet, manglende drivere eller programvarekonflikter mellom applikasjoner. Selv om det kan være frustrerende, er det noen få løsninger du kan prøve for å løse problemet.

1. Avinstaller eller fjern all ny maskinvare du nylig har lagt til datamaskinen. Hvis du for eksempel nylig har installert en harddisk eller skriver, kan du prøve å koble den fra og se om det løser feilen.

2. Oppdatere eller korrigere enhetsdrivere som er utdaterte, skadet eller installert feil.

3. Avinstaller driveren til IDE ATA/ATAPI-kontrolleren hvis den har en SATA AHCI-driver installert.

4. Sørg for at fastvareversjonen av SSD-en din er oppdatert hvis du bruker den på datamaskinen.

2. Installere ny programvare

Installering av riktig operativsystem på datamaskinen eller mobilenheten din er alltid avgjørende, da dette forbedrer kraften og funksjonaliteten.

I likhet med å installere en hvilken som helst maskinvareenhet som et grafikkort eller SSD, må du sørge for at driverne er oppdatert. Uten dem vil ikke maskinvaren din fungere optimalt.

Et DPC-vakthund-brudd er vanligvis forårsaket av enhetsdrivere som er utdaterte eller feil installert. Det kan imidlertid også skyldes konfliktskapende programvareapplikasjoner eller korrupte systemfiler.

Derfor kan det å deaktivere alt unødvendig periferiutstyr og starte PC-en på nytt hjelpe med å identifisere kilden til denne feilen. Ta deretter de nødvendige trinnene for å løse det.

3. Oppdatering av drivere

En dpc_watchdog_violation-feil er et av de hyppigste problemene som oppstår på Windows-datamaskiner. Det oppstår når noe går galt og systemet ikke vet hvordan det skal håndtere det, noe som fører til en Blue Screen of Death (BSOD).

Denne feilen kan være forårsaket av en rekke ting, for eksempel en utdatert enhetsdriver eller feil installasjon. En enhetsdriver er et dataprogram som fungerer som et mellomledd mellom operativsystemet og maskinvaren.

Denne feilen kan også skyldes en konflikt mellom to deler av programvaren eller korrupte systemfiler. Den vanligste løsningen er å oppdatere drivere.

En annen mulig løsning er å bruke CHKDSK-verktøyet til å skanne og reparere dårlige sektorer på harddisken. Selv om denne prosessen kan ta litt tid, er det verdt innsatsen for å sikre at systemfilene fungerer igjen.

4. Starter på nytt

Feilen dpc_watchdog_violation er forårsaket av interaksjonen mellom Deferred Procedure Call (DPC) og Windows Watchdog-feilkontroll. Denne kontrolløren overvåker og overvåker alle forgrunns- og bakgrunnsoppgaver som kjører på datamaskinen din.

DPC-vakthunden forhindrer avbrudd ved kjøring av langvarige programmer og lar operativsystemet oppdage når et enkelt utsatt prosedyrekall overskrider tidsavbruddsverdien eller akkumulerer for mange avbruddsforespørselsnivåer (IRQL) på DISPATCH_LEVEL eller høyere.

Hvis du har prøvd alle metodene i denne artikkelen og fortsatt ikke kan løse dpc_watchdog_violation blåskjerm-feilen, kan det være en annen mulighet å starte datamaskinen på nytt. Ved å gjøre det kan systemet kjøre en disksjekk som kan identifisere driveren eller enheten som forårsaker dette problemet.

For å kjøre disksjekken, åpne en ledetekst og skriv "chkdsk c: /f /r" etterfulgt av Enter. Denne prosessen vil skanne harddisken din for skadede eller ødelagte systemfiler og forsøke å reparere dem; hvis det mislykkes, må du omplanlegge sjekken for når datamaskinen starter på nytt neste gang.

Visninger av innlegg: 39

Index
  1. 1. Avinstallere eller fjerne maskinvare
  2. 2. Installere ny programvare
  3. 3. Oppdatering av drivere
  4. 4. Starter på nytt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up