Hva kan du gjøre med NFC på smarttelefoner

Hva er NFC og hvilke praktiske bruksområder kan gjøres av det? oversikt over NFC og eksempler på bruk av NFC TAGS med Android som alle kan prøve

På praktisk talt enhver moderne telefon finner vi NFC-modulen av teknologiene med størst potensiale som ofte utnyttes av brukeren ubevisst eller deaktivert uten grunn (bortsett fra etter å ha lest en usannsynlig veiledning om energisparing).

NFC har faktisk endret telefonvanene våre, sentralisering av teknologier som tidligere var rettighetene til bare noen få enheter (som brikken på kredittkort). Faktisk er det mange som bruker det til betale kontaktløst med telefonenmen det er ikke den eneste funksjonen som kan brukes med NFC.

Hvis vi aldri har hørt om denne teknologien i denne veiledningen vil vi vise deg hva er NFC, hvordan du bruker det og hvordan det kan være veldig nyttig i ulike uventede scenarier, slik at vi kan få det frem selv når vi slipper å betale regningen på restauranten.

LES OGSÅ -> Er kontaktløs betaling virkelig trygg?

1) Hva er NFC

NFC står for Near Field Communication og er et sett med standarder som lar smarttelefoner og andre enheter kommunisere via radiosignaler når de er i umiddelbar nærhet.

NFC er inkludert på nesten alle Android-smarttelefoner, mens den er allestedsnærværende på iPhones solgt etter 2015; dataoverføringen skjer trådløst og er trygg, kryptert og lesbar kun av enheter som kommer i nærkontakt.

2) Hvordan aktivere NFC

På Android må NFC-funksjonen aktiveres, og om nødvendig kan vi også deaktivere den (selv om vi ikke anbefaler den, gitt at den praktisk talt ikke bruker batteri); på iPhones er funksjonen alltid aktiv og trenger ikke å aktiveres.

For å aktivere denne teknologien på Android er den enkleste prosedyren å åpne hurtigtastskjerm (sveip nedover fra øvre kant av telefonen eller fra øverste høyre hjørne): her finner vi, ved siden av Wi-Fi- og Bluetooth-tastene, også knappen for å slå på NFC.

Hvis vi ikke finner NFC-knappen på snarveiskjermen, åpner du appen Innstillingerla oss gå til menyen Tilkobling og deling og aktivere bryteren ved siden av elementet NFC; hvis det ikke er noen NFC-knapp, har ikke Android-telefonen vi ikke har NFC-teknologi.

3) Hvordan betale med NFC

NFC er avgjørende for å kunne betale kontaktløst på aktiverte POS-terminaler, uten å måtte ta ut kredittkortet, forhåndsbetalte kortet eller debetkortet (ATM).

Den kontaktløse betalingsfunksjonen administreres på Android av appen Google Wallet (kalt Google Pay i fortiden), som allerede finnes på aktiverte telefoner, men som vi også kan oppdatere eller legge til fra Google Play Butikk.

Med denne appen kan vi forvandle et hvilket som helst kreditt- eller debetkort til et digitalt kort, beskyttet av ditt fingeravtrykk eller hemmelige PIN-kode for opplåsing; med det kan vi betal raskt i butikker eller kjøpesentre med POS aktivert.

Når kredittkortet er lagt til kan vi betale med et enkelt trykk ved å låse opp telefonen og bringer den bakre delen nærmere POS, for å autorisere betaling med standardkortet; hvis vi har mange kort, må vi først åpne Google Wallet-appen, velge kortet vi vil bruke og til slutt betale ved å berøre baksiden av telefonen.

iPhone-eiere kan bruke appen Apple Paysom fungerer identisk med Google-appen: vi kan legge til et hvilket som helst kredittkort og, på betalingstidspunktet, bare bringe baksiden av iPhone nær POS for å godkjenne betalingen.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du legger til et kort på Google Play og Apple Store Og hvordan legge til minibank på telefonen.

4) Annen bruk av NFC på telefonen

NFC kan også brukes til andre formål enn enkel betaling (som fortsatt er hovedfunksjonen og foretrukket av mange brukere).

NFC har faktisk et bredt utvalg av andre mulige bruksområderblant annet finner vi:

 • Rask sammenkobling av Bluetooth-hodetelefoner
 • Offentlig transportbilletter og boardingkort
 • Pass for reserverte områder
 • NFC bilnøkler
 • Rask pengeoverføring
 • Elektronisk billettvalidering

For eksempel i Roma er det mulig å betale ved t-banens turnstiles ganske enkelt ved å plassere baksiden av telefonen (aktivert for NFC-betalinger) nær dreiekorset, ved å bruke NFC-sensoren på toppen av barrieren.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan lagre tog- eller flybilletter på telefonen.

5) Hvordan bruke en NFC-tag

I tillegg til å bruke NFC for kontaktløse betalinger kan vi bruke denne teknologien med NFC-tag; de er ikke annet enn fritt programmerbare brikker som inneholder informasjon eller kommandoer som kan leses via en smarttelefon utstyrt med NFC.

Disse taggene kan være kjøpt direkte på Amazon, for noen få euro. Brikken trenger ikke strøm og kan brukes når som helst, bare ta den nær telefonen for å aktivere den nødvendige funksjonen.

Ved å programmere en NFC-tag kan vi få raske funksjoner for telefonen: Hvis du alltid setter smarttelefonen i stille modus når du legger deg, i stedet for å gjøre det manuelt hver kveld, kan du sette en NFC-tag på nattbordet, slik at når du legger deg, plasserer du smarttelefonen på taggen og den vil automatisk settes på lydløs.

Du kan også lage en NFC-tag som inneholder Wi-Fi-nettverkets SSID og passord. Når folk kommer hjem til deg, kan de berøre NFC-brikken for å koble til Internett, uten å måtte angi passord manuelt. Den kan lagres i en NFC-tag, en internettadresse, et kontaktkort, et telefonnummer, en melding, en adresse eller hva du måtte ønske.

NFC-taggen kan da enkelt programmeres bruke en Android-smarttelefon med applikasjonen NFC-verktøy.

Med denne appen kan vi programmere taggene til å utføre bestemte handlinger på smarttelefonen eller å starte spesifikke apper ganske enkelt ved å plassere taggen nær baksiden av telefonen eller plassere smarttelefonen oppå taggen (for eksempel på skrivebordet eller mobiltelefonen holder).

For å lage arrangementer og handlinger kan vi også bruke andre apper som f.eks NFC-oppgaver.

Konklusjoner

NFC er referansestandarden for kontaktløse elektroniske betalinger og nå inkluderer alle produsenter det i telefoner som selges i Europa; vi må bare ta hensyn til Kinesiske importerte telefoner (dvs. kun beregnet for bruk i Kina), gitt at NFC ikke brukes i Kina, men betal raskt med QR-koder.

I tillegg til betalinger kan vi bruk også NFC-tagger for å lagre billetter, boardingkort, T-banebilletter og for raskt å pare de nye Bluetooth-hodetelefonene dine. En annen veldig nyttig funksjon er NFC-tagger, som automatisk kan aktivere alternativer på telefonen din bare ved å programmere NFC-taggen.

Fortsatt på NFC-temaet, inviterer vi deg til å lese våre guider om hvordan bruk NFC TAGS kom igjen hvordan endre ringetonevolum og vibrasjonstype automatisk på Android.

For mer informasjon kan vi lese videre hvordan du lager, skanner og leser QR-koder fra PC og mobiltelefon.

Index
 1. 1) Hva er NFC
 2. 2) Hvordan aktivere NFC
 3. 3) Hvordan betale med NFC
 4. 4) Annen bruk av NFC på telefonen
 5. 5) Hvordan bruke en NFC-tag
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up