Hvilken skjerm du skal bruke for din PC

som er de beste PC-skjermene, tekniske egenskapene og typene som er egnet for ulike bruksområder

Blant de viktige komponentene når vi monterer en ny stasjonær PC, skiller skjermen seg absolutt ut, som er den visuelle komponenten som operativsystemets skrivebord og vinduene til alle programmene projiseres på. Å velge en utmerket skjerm full av funksjoner med en gang vil tillate oss å se alle detaljene i applikasjonene bedre, i tillegg til å kunne spille eller bruke 3D-programmer med den nødvendige kvaliteten.

I den følgende guiden vil vi vise deg qhvilke egenskaper en moderne skjerm må haegenskapene å vurdere for en billig skjerm (for å spare uten å miste for mange funksjoner) og som monitor kjøp direkte på nett.

LES OGSÅ: Ny dataskjerm: hvilke funksjoner du skal ha

1) Typer skjermer og egenskaper

For en skjerm som passer for enhver PC, må vi også ta hensyn til følgende parametere:

Skjermteknologi

Monitorskjermer reagerer på svært forskjellige teknologier:

 • TN-skjerm: Disse skjermene tilbyr en veldig høy oppdateringsfrekvens og responstid, noe som ofrer bildekvaliteten litt. Disse skjermene egner seg godt for videospill, hvor det kreves svært lav responstid.
 • VA-skjermer: denne typen skjermer tilbyr betydelig høyere fargegjengivelse og kontrast enn TN-skjermer, selv om vi er langt unna kvaliteten som vi kan oppnå med IPS-skjermer (som vi snart skal fortelle deg om). Disse skjermene gir god kontrast og gode farger og er ideelle for å se filmer eller TV-serier.
 • IPS-skjermer: de er for tiden den beste teknologien for de som leter etter lyse og fulle farger, og genererer dermed veldig vakre bilder med farger som er tro mot videokilden som brukes. De er de beste skjermene for de som jobber i grafikkens verden eller for de som driver med bilderedigering.

Denne forskjellen alene lar oss forstå om vår gamle skjerm er egnet for de formålene vi har satt oss: hvis behovene våre tilsvarer de som er beskrevet ovenfor mens skjermen som allerede er i bruk er "utenfor tema" (for eksempel vil vi spille videospill med en gammel IPS-skjerm), er det bedre å tenke på å bytte den ut.

Tilkobling

Så godt som alle moderne skjermer har minst én HDMI-port: hvis skjermen vår ikke har det, må den byttesselv om en digital DVI-kontakt er til stede.
For å få mest mulig ut av nye synsteknologier (som HDR, synkronisert oppdateringsfrekvens og 4K9), la oss sørge for at den også er til stede en DisplayPort-portgitt dens utbredte bruk blant nye generasjons skjermkort.

DisplayPort-kontakten er veldig lik HDMI, men er optimalisert for å håndtere høye oppløsninger og fargespekter, typisk for spill og grafikkbehandlingsprogrammer.

For å lære mer kan vi lese guiden vår Forskjeller mellom HDMI- og VGA-kabler, og mellom DVI- og DisplayPort-kontakter.

Størrelse, oppløsning og oppdateringsfrekvens

Størrelsen på skjermen er alltid knyttet til våre behov og plassen vi har ved skrivebordet vårt: en gammel skjerm gjør ikke alltid inntrykk eller er nyttig til formålet, akkurat som en skjerm som er for liten kanskje ikke er tilstrekkelig for ny programmer eller for å støtte nye oppløsninger.

Hvis vi nødvendigvis må kjøpe en ny skjerm, er det bedre å fokusere på diagonaler som passer for ethvert skrivebord (24, 25 eller 28 tommer) med minimum oppløsning 1080p (1920x1080 piksler), selv om prisene på 4K-skjermer synker raskt og det er mulig å finne noen billig.

Vi har laget en guide om skjermstørrelser På hvilken avstand å se TV eller skjerm basert på skjermstørrelse.

Standard oppdateringsfrekvens for skjermer er 60 Hz og er mer enn tilstrekkelig for ethvert behov; Imidlertid finner vi også på markedet skjermer på 144Hz eller meregnet for fartsfylte spill med mange bevegelsesscener (men vi må også ha kompatibilitet på skjermkortnivå og i det valgte spillet).

L'Antirefleks det er svært viktig å forhindre at kunstig lys og naturlig lys reflekteres på skjermen.

Adaptive synkroniseringsteknologier

En av de viktigste nyvinningene innen skjermer er adaptiv synkroniseringadministrert gjennom teknologier AMD FreeSync Og NVIDIA G-Sync: med dem kan skjermkortet variere oppdateringsfrekvensen til skjermen i sanntid basert på oppdateringsfrekvensen til bildene som skal reproduseres (i dette tilfellet et videospill).

En gammel skjerm vil derimot ha en fast oppdateringsfrekvens og spill må tilpasse seg den, og skaper ofte den hatefulle "cut"-effekten som bremser spillets flyt og gjør det umulig å se.

I spill- eller profffeltet er det viktig å kunne administrere en oppdateringsfrekvens (også kalt oppdateringsfrekvens) på minst 144 Hz og en responstid (tid det tar pikselen å endre farge eller intensitet) på mindre enn 5ms; bare på denne måten kan vi skille kvalitetsmonitorer fra dårlige.

I denne forbindelse kan vi også lese vår guide til forskjeller mellom Monitor 60 Hz, 120 Hz og 144 Hz.

Størrelsesforholdet

I tillegg til den klassiske 16:9, finnes i dag skjermer med Ultra Widescreen 21:9så store i lengden at de effektivt kan erstatte en løsning med to klassiske skjermer.

Hvis vi må jobbe på Excel-tabeller eller gjøre mye multitasking, vil en skjerm som denne utgjøre forskjellen, øke produktiviteten og trette øynene mindre enn to skjermer side om side.
På denne typen skjermer kan vi lese guiden vår om hvordan kjøpe 21:9 widescreen (ultra bred skjerm).

2) Økonomiske skjermfunksjoner

Hvis vi ikke vil bruke mye på å kjøpe en ny skjerm, må vi fortsatt holde øye med noen tekniske funksjoner, for å unngå å kjøpe gamle skjermer eller de med få funksjoner.

Funksjonene som absolutt ikke må mangle er følgende:

 • Vedtak: skjermen må være kompatibel med Full HD-oppløsning, dvs. ha en maksimal oppløsning på 1920 x 1080 piksler. På denne måten vil vi kunne dra nytte av høyoppløsning når vi surfer på Internett og når vi åpner flere programmer, siden størrelsen på ikoner og tekst reduseres når oppløsningen øker.
 • Overvåk dimensjoner: de ideelle dimensjonene for en skjerm med middels lav rekkevidde er mellom 22 tommer og 27 tommer, basert på visningsavstanden, størrelsen på skrivebordet og bruken vi ønsker å gjøre av det. Noen dyrere modeller kan også ha en buet skjerm, for å forbedre romoppfatningen av bilder, spesielt i kantene.
 • Tilkobling: den valgte skjermen må ha en HDMI-kontakt for å kunne koble den riktig til moderne grafikkort (som alltid har en stikkontakt av denne typen). Kvaliteten på HDMI-tilkoblingen er høy og det samme gjelder styringen av farge og oppdateringsfrekvens, så det er verdt det å bytte til denne typen tilkobling.
 • Panelteknologi: nå har alle skjermer LCD-paneler med LED-bakgrunnsbelysning, med ulike konfigurasjoner basert på produsenten valgt (IPS, TN eller PLS). Dette er minimum for en moderne skjerm, for å kombinere jevnt lys og lavt energiforbruk.
 • Integrerte høyttalere: Siden HDMI også overfører lyd digitalt, har noen skjermer også små lydhøyttalere integrert i bunnen eller bakdelen av skjermen, slik at du kan ha lyden uten å måtte kjøpe separate høyttalere. Kvaliteten etterlater imidlertid mye å være ønsket, så, med mindre vi har plassbegrensningerdet er verdt det la denne parameteren være og kjøpe noen dedikerte eksterne høyttaleresom alltid vil høres bedre ut enn høyttalere innebygd i skjermer.
 • OSD-menyen: alle skjermer har nå grafiske innstillingsmenyer synlige overlegg, for å justere detaljene og kvaliteten til det samme maksimalt. Parametrene som absolutt må justeres er lysstyrke, kontrast og fargetemperaturer; Mange skjermer har forhåndsdefinerte profiler som vi kan prøve til vi finner den som passer for oss.

Hvis skjermen respekterer egenskapene sett ovenfor, kan vi vurdere kjøpet, kanskje velge en av skjermene som finnes i det følgende kapittelet.

Beste skjermer å kjøpe

Etter å ha sett hvilke funksjoner du bør holde øye med for skjermer, la oss sammen se hva som etter vår mening og for øyeblikket er de beste skjermene å kjøpe online med rabatterte priser, uten fraktkostnader (hvis vi har Amazon Prime aktiv på vår Amazon-konto).

Økonomisk overvåker

En flott økonomisk skjerm å bruke for alle typer stasjonære PC-er er Lenovo C24-25utstyrt med en 24-tommers Full HD IPS-skjerm, ultratynne kanter, 75 Hz oppdateringsfrekvens, AMD FreeSync adaptiv frekvens, 4ms responstid, HDMI-inngang og VGA-inngang.

Alternativt kan vi se på monitorene Samsung T35F LED-skjerm og monitoren Samsung Smart Monitor M5; den første er utstyrt med funksjoner for å unngå røde øyne mens den andre også fungerer som en Smart TV.

Monitor for profesjonelt arbeid (foto, design og video)

Blant de beste skjermene beregnet for fotografering, design og videobehandling profesjonelle finner vi BenQ PD2705Qsom kan skilte med en 27-tommers skjerm med 2K WQHD 1440P-oppløsning, IPS-teknologi, LED-bakgrunnsbelysning, AQCOLOR-teknologi med trofast fargegjengivelse (100 % Rec 709 sRGB-sertifisert), HDR10-støtte, DualView-funksjon for å dele skjermen i to, Skjermprogramvare Pilot for å stille inn visningsmodus i henhold til programmet, fire forskjellige visningsmoduser (M-Book, Darkroom, CAD/CAM og animasjonsmodus), HDMI-inngang, DisplayPort-inngang, enkeltkabel USB-C-tilkobling, Lite blått lys, fjerning av flimmer og bygget -i 2W høyttalere.

Andre gyldige monitorer for å fungere er LG 34WN750-skjerm 34" QuadHD UltraWide 21:9 og monitoren ASUS PA32UC-K 32"både utmerket for trofast fargegjengivelse og reduksjon av irriterende effekter på øynene.

Spillskjerm

For å spille videospill med maksimal detalj kan vi kjøpe det Xiaomi 2K Gamingen spektakulær skjerm utstyrt med en 2560X1440 piksler IPS-skjerm, USB 3.0-port, 165 Hz oppdateringsfrekvens, HDR-støtte, 178° vid visningsvinkel, Adaptive-Sync-system, 1 ms IMBC-responstid, TUV-teknologi, HDMI-inngang og DisplayPort-innganger.

Alltid for spill kan vi ta i betraktning skjermen ASUS TUF Gaming VG27AQ1A og monitoren Samsung Odyssey G5 spillskjermbegge perfekt for å spille.

Konklusjoner

Å velge en god skjerm er viktig for å kunne høste fordelene av alle programmene, spesielt profesjonelle programmer og videospill. For de som sjelden bruker sin stasjonære PC eller bare bruker den til surfing, studier eller videokonferanser Selv en billig skjerm er greit, for å bruke mindre enn €200. Hvis vi derimot er svært krevende, stiger prisene uunngåelig opp til €400 (og mer), men kvaliteten som tilbys er virkelig uten sidestykke.

I tillegg til monitorene ovenfor kan vi også ta hensyn til 21:9 brede skjermer (ultra bred skjerm)som er et godt valg for å unngå å måtte Plasser to skjermer side ved side på samme PC.

Index
 1. 1) Typer skjermer og egenskaper
  1. Skjermteknologi
  2. Tilkobling
  3. Størrelse, oppløsning og oppdateringsfrekvens
  4. Adaptive synkroniseringsteknologier
  5. Størrelsesforholdet
 2. 2) Økonomiske skjermfunksjoner
 3. Beste skjermer å kjøpe
  1. Økonomisk overvåker
  2. Monitor for profesjonelt arbeid (foto, design og video)
  3. Spillskjerm
  4. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up