Hvis den bærbare PC-en går tom for strøm selv under lading, hva kan du gjøre?

Går den bærbare datamaskinen fortsatt tom for strøm selv når den er koblet til strømnettet? La oss se hvordan vi kan løse dette batteri- eller strømforsyningsproblemet

På notatbøker som er noen år gamle, er det mulig å komme i den ubehagelige situasjonen hvor Batteriet som er satt inn i den bærbare datamaskinen bruker strøm selv om det er koblet til strømforsyningen.

I dette scenariet, mens du bruker PC-en slått på og koblet til strømuttaket, synker batteriladenivået, i stedet for å stige som det skal, sakte, som om energien ikke var tilstrekkelig til å lade den. Dette er et problem som i noen tilfeller fører til at PC-en lades opp til et visst punkt, og så plutselig går litt ned.

Hvis vi også har funnet oss selv i dette scenariet, la oss ikke fortvile: i den følgende guiden vil vi vise deg i detalj hva du skal gjøre for å løse problemet med Notebook-batteriet dør selv når det er koblet til strømslik at du kan gå tilbake til å lade batteriet normalt uten plutselige endringer i autonomiverdien.

Start Windows feilsøking

For å umiddelbart forstå om problemet er programvare eller maskinvare i naturen La oss prøve å starte Windows feilsøkingsverktøyetogså utstyrt med et verktøy som er i stand til å gjenopprette PC-ens energiprofiler og løse batterirelaterte programvareproblemer.

For å fortsette på Windows 11 trykker vi WIN+I på tastaturet og åpner menyen Systemklikk på menyen Feilsøkingtrykk på menyen Andre feilsøkingsverktøy og trykk til slutt på knappen Løpe ved siden av oppføringen Energisparing.

Hvis problemet var relatert til energisparingsinnstillinger i Windows, vil kjøring av verktøyet tillate deg å gjenopprette de opprinnelige innstillingene, og også gjenopprette den normale batteriladeprosessen.

Kalibrer bærbar batteri

Hvis løsningen av problemene ikke har gitt noen fordel, analyserer vi i detalj arten av batteriproblemet, og prøver å forstå om det kan stamme fra manglende kalibrering av gjenværende ladningsnivå.

Et batteri som ikke er "kalibrert" vil vise et lavere ladenivå hvert par minutter mellom en kontroll og en annen, og dermed får brukeren til å tro at den bærbare datamaskinen går tom for batteri selv om den lades.

Til Kalibrer den bærbare datamaskinens batteri raskt vi slår av operativsystemet, lar den bærbare datamaskinen lades i minst 3-4 timer (eller i det minste til ladelampen slås av), fjerner deretter strømkabelen og slår på PC-en igjen, og bruker den til den er helt utladet.

Så snart PC-en er helt utladet, sett den på lading igjen i minst 3-4 timer til (fortsetter ladingen selv om lade-LED-en er av), slå på PC-en mens laderen fortsatt er tilkoblet, logg på og vent minst 10 minutter, kontrollerer batteriets ladenivå.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan du kalibrerer laptopbatteriet.

Kontroller kabel og strømforsyningstilkobling

Hvis problemet vedvarer etter å ha sett noen programvareforslag vi må fokusere på maskinvareproblemer.

Det første forslaget av denne typen innebærer Kontroller kabelen og strømforsyningen som brukes daglig for å lade den bærbare datamaskinens batteri. Noen ganger skal det veldig lite til for å få strømforsyningen til å eksplodere, får oss til å tro at den bærbare datamaskinen lades når den faktisk allerede hadde vært frakoblet i minutter.

Vi fjerner stikkontakten fra veggen, fjerner kabelen fra strømforsyningen og ladepluggen fra den bærbare datamaskinen, vent noen minutter og koble til alt igjen, Vær spesielt oppmerksom på forbindelsen mellom strømkabelen og strømforsyningen (ofte på grunn av strømstøt).

Hvis laderen ser ut til å være i orden, men utladningsproblemet fortsatt er tilstede, er det best å prøve rådene i resten av veiledningen.

Prøv å lade med PC-en slått av

Et annet gyldig forslag for å forstå hvorfor notebook-batteriet lades ut når det slås på innebærer å la den bærbare datamaskinen lades når den er slått av, passe på å slå den av helt og ikke bruke søvn eller dvale.

Hvis LED-lyset knyttet til batteriladingen slukker etter noen minutter eller etter noen timer, fortsetter vi med å slå på datamaskinen igjen: hvis ladenivået synker når den slås på igjen problemet kan være den underdimensjonerte strømforsyningendet vil si at den gir et utilstrekkelig ladenivå til å lade batteriet når PC-en er slått på.

Så la oss prøve bytt den ut med en kraftigere, og velg en lader med riktig spenning og wattog ta hensyn til informasjonen på den nederste etiketten på den bærbare datamaskinen (vi kan også hente de elektriske spesifikasjonene til PC-en med et raskt Google-søk).

Bytt den bærbare strømforsyningen

Hvis vi trenger å bytte ut datamaskinens strømforsyningdet er verdt å ta en titt på universelle strømforsyninger for bærbare datamaskiner tilgjengelig på Amazon eller, på den nyeste generasjonen bærbare datamaskiner, ai USB-C bærbare ladere høy effekt.

Vi velger åpenbart en modell som er kompatibel fra et elektrisk synspunkt med den bærbare datamaskinen vår: spenningen må sammenfalle, slik at effektverdien i watt også faller sammen (som vi husker er volt per ampere).

For å lade PCen raskere, må laderen og kabelen støtte industristandarder. Laderen og kabelen må støtte de strømnivåene PC-en krever for raskest lading og det er ikke tilstrekkelig å bruke en klassisk USB-C-port (som leverer maksimalt 15W), men vi må bruke USB-C-porten dedikert til strøm (vanligvis kjent som dør USB-C strømforsyning eller USB-C PD).

Konklusjoner

Hvis vi plutselig ser datamaskinens ladenivå falle selv om den er koblet til strømuttaket vi kan først sjekke, siden det er enkelt, om problemet er programvarerelatert, selv om det neppe blir løst på denne måten. Mye mer sannsynlig er det et strømforsynings- eller batteriproblem som krever utskifting av laderen eller hele den bærbare datamaskinen.

Dersom PC-en ikke er ny, må dette også vurderes alderen på batteriet som vi bruker: hvis batteriet er mer enn 3 år gammelt det kan gi aldringsproblemer og vise et feil ladenivåsom viser svingende verdier: i disse tilfellene skal batterikalibreringen løse de fleste problemene.

Fortsatt om emnet bærbare ladere og batterier, kan vi lese våre guider om hvordan Sjekk den bærbare batteristatusen og estimert levetid kom igjen hva du skal gjøre hvis den bærbare laderen ikke fungerer.

Index
  1. Start Windows feilsøking
  2. Kalibrer bærbar batteri
  3. Kontroller kabel og strømforsyningstilkobling
  4. Prøv å lade med PC-en slått av
  5. Bytt den bærbare strømforsyningen
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up