Hvis du vil installere Opera-nettleseren på Android, har du flere alternativer: Opera, Opera Mini og Opera Touch. Hvilken bør du bruke?

Hvis du er en del av de omtrent to prosentene av Internett som bruker Opera-nettleseren (et helt respektabelt alternativ, uten tvil), gratulerer du med at du er annerledes! Du har kanskje også søkt etter din favoritt Android-nettleser, bare for å finne tre alternativer, som hver har Opera-logoen: Opera, Opera Mini og Opera Touch. Hver av disse nettleserne er et legitimt Opera-produkt, men de er alle designet for ulike målgrupper og bruksområder. Det andre produktet deres i Play-butikken, "Opera News", surfer ikke på nettet, det samler bare nyheter.

Som du kanskje mistenker, er Opera deres standard flaggskipprodukt, mens Opera Mini er lettere. Opera Touch er den nyeste på markedet, og som navnet tilsier, er den spesialdesignet for bruk på smarttelefoner. Hvis du ikke er sikker på hvilken du skal velge og ikke har tid eller energi til å laste ned alle tre og prøve hver og en, vil det sannsynligvis hjelpe å vite de viktigste forskjellene.

I slekt Opera for Android vil automatisk blokkere informasjonskapselvarsler

Opera: fullfunksjons nettleser, veldig lik skrivebordsversjonen

Hvis du liker skrivebordsversjonen av Opera, vil du sannsynligvis like den. Denne søknaden. Den følger en lignende designestetikk, og de fleste funksjonene du finner i hovedproduktet er også her. Dette inkluderer det velkjente kortnummeret (en rask tilgangsliste over ofte besøkte nettsteder) øverst og det nyere tillegget av en tilpasset nyhetsfeed nederst der du kan lese nyhetene som Opera tror kommer til å ha betydning for deg. selv om du kan tilpasse dem etter eget ønske.

Hopp over

Standardfunksjonene til mobilnettleseren din som inkognitomodus, nattmodus, nettlesersynkronisering og annonseblokkering er alle her, men Opera tilbyr også noen velsmakende sideretter som en innebygd gratis VPN, en kryptolommebok, en modus for datasparing (mer om Opera Mini-seksjonen) og en tekstbrytingsfunksjon for å sikre at hver gang du forstørrer teksten, endres størrelsen på siden slik at den passer til nettleserskjermen.

kjennelse : En solid nettleser med alle funksjoner for Opera-fans som vil ha alle funksjonene, det er et godt standardalternativ.

I slekt Hvorfor du bør laste ned Opera Mini og prøve det

Opera Mini: maksimal databesparelse

Hvis du har et godt dataabonnement og en relativt moderne smarttelefon, trenger du sannsynligvis ikke Opera Mini. Denne nettleseren er rettet mot de som surfer på trege tilkoblinger på enheter med lite strøm. Din forespørsel om et nettsted vil først gå til en Opera-server, som vil laste ned siden for deg, gjengi den, komprimere den og sende den mindre siden til telefonen din. Du kan til og med tilpasse nøyaktig hvor mye du vil at den skal komprimeres; den holder ganske god kvalitet som standard, men du kan redusere sidestørrelsen (og ofte kvaliteten) med opptil 90 prosent med "Ekstrem"-modus aktivert. Datalagring gjøres også i din hovedmobilnettleser, men med færre tilpasningsmuligheter.

Sammenlignet med Operas hovedtilbud, mangler ikke Mini funksjoner. Den inkluderer det grunnleggende som hurtigvalg, nyhetsfeed, inkognitomodus, annonseblokkering, nattmodus, synkronisering, etc. Imidlertid har de andre ekstrautstyrene som VPN og kryptolommebok blitt redusert til fordel for størrelse og ytelse.

Kjennelse – Hvis du har et begrenset dataabonnement, har dårlig tilkobling eller har mange ytelsesproblemer med telefonen, er Opera Mini et flott alternativ. Ellers, gå med en av de andre.

I slekt Hvordan få mest mulig ut av New Opera Touch

Opera Touch: designet for enhåndstelefonbrukere

det er den nyeste mobilnettleseren lansert av selskapet, og også den mest annerledes. Den er designet etter prinsippet om at du skal kunne navigere på Internett med én hånd, og den markedsføres til travle brukere som bare vil komme dit de skal på Internett. Flere viktige navigasjonsknapper er flyttet ned i form av "Hurtighandlingsknappen". Hvis du trykker og holder nede knappen, kan du se fanene, søke, talesøk eller skanne en QR-kode. Imidlertid er flere av de andre knappene fortsatt nær toppen, så dette fungerer best for grunnleggende navigering.

Den kommer også med en nettlesersynkroniseringsfunksjon kalt "Flow", som lar deg koble til nettleseren din på tvers av enheter uten å måtte opprette en konto - du trenger bare å skanne en QR-kode. Du kan til og med sende lenker og notater til tilkoblede enheter fra nettleseren.

Touch kommer også med annonseblokkering, et mørkt tema, hurtigvalg og beskyttelse mot gruvedrift av kryptovaluta. Men akkurat nå mangler vi mange andre funksjoner som vi har kommet til å forvente fra Opera: ingen inkognitomodus, ingen datalagringsmodus, ingen VPN, ingen kryptolommebok, ingen nyheter og så videre. På mange måter er det en helt annen nettleser, og kan fungere bedre som et "on-the-fly"-tillegg til Operas hovedmobilnettleser.

Kjennelse : Den er genial, veldig brukbar, men ikke din bestefars Opera. Kan være bedre hvis den brukes sammen med Opera.

Jeg tror jeg skjønner det, men mesteparten av tiden har jeg scrollet til slutten i forventning om en oppsummering

Ja jeg vet. Jeg gjør det samme. Her er din oppsummering av "for lang; Jeg leste ikke»:

  • Opera – En flott allsidig mobilnettleser med en betydelig lengre liste over funksjoner enn de fleste av konkurrentene. Blant de tre er dette ditt beste standardalternativ.

  • Opera Mini: I utgangspunktet det samme som Opera, men med færre funksjoner og kraftigere komprimering. Hvis lagring av lagringsplass og/eller data er din prioritet, gå for det.

  • Opera Touch: Denne er ikke som de andre. Det gjør enhåndsnavigering til en lek, ser bra ut og kommer med noen pene funksjoner, men går glipp av det meste av Opera-ekstrautstyret. Det kan være en god hovednettleser eller en god alternativ nettleser når du ikke har nok hender.

Bildekreditt:

Index
  1. Opera: fullfunksjons nettleser, veldig lik skrivebordsversjonen
  2. Opera Mini: maksimal databesparelse
  3. Opera Touch: designet for enhåndstelefonbrukere
  4. Jeg tror jeg skjønner det, men mesteparten av tiden har jeg scrollet til slutten i forventning om en oppsummering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up