Hvis Google Maps bruker for mye batteri, hvordan løser du det

Hva du skal gjøre hvis Google Maps-appen bruker for mye strøm og tapper batteriet raskt mens du bruker navigasjon og kart

Google Maps-appen lar deg nå alle destinasjoner og få presis informasjon om de beste stedene å besøke i enhver by i Italia og i verden. Google Maps-appen er derfor viktig på moderne telefoner, men dette vell av funksjoner oversettes til virkelig stort batteriforbrukspesielt når vi tar lange reiser uten mulighet for å lade telefonen.

I den følgende guiden vil vi vise deg Slik løser du problemer med strømforbruket i Google Maps-appenmed anbefalinger som du kan bruke for begge versjoner

1) Bruk mørk modus

Google Maps-appen kan vises med det mørke temaet (mørk modus) når som helst på dagen og ikke bare om natten. Denne modusen sparer mye strøm på iPhone-modeller med OLED-skjermer og telefoner utstyrt med AMOLED- eller SuperAMOLED-skjerm.

For å aktivere mørk modus på Google Maps-appen for Android, åpne appen, trykk på profilbildet øverst til høyre, ta oss til menyen Innstillingeråpne menyen Tema og velg stemmen Alltid med mørkt tema.

På iPhone kan vi aktivere Google Maps mørk modus ved å åpne appen, trykke på profilbildet øverst til høyre, ta oss til menyen Innstillinger og aktivere det mørke temaet i menyen Mørk modus.

2) Endre appens plasseringstillatelser

Plasseringstillatelsene til Google Maps-appen er avgjørende for å kunne bruke GPS og finne riktig rute, men hvis vi reiser uten lader kan det være en god idé å begrense tilgangen til plassering kun når appen er åpen i forgrunnen .

På Android kan vi endre plasseringstillatelsene ved å ta oss til banen Innstillinger -> Apper -> Tillatelser -> Plassering (eller lignende), åpne Google Maps-appen og krysse av for elementet Tillat bare mens appen er i bruk.

På iPhone kan vi utføre en lignende endring ved å ta oss til banen Innstillinger -> Personvern og sikkerhet -> Stedstjenesterved å trykke opp Google Kart og dukker opp stemmen Mens du bruker appen.

3) Endre appens energisparing (Android)

Androids strømsparing er kanskje ikke "pushet" nok til å forhindre at Google Maps starter automatisk, slik at den kan appen forblir aktiv i bakgrunnen for å forbruke energi selv når vi har ankommet destinasjonen (selv i tilfelle tvangslukking fra listen over nylige apper).

For å oppnå svært effektive energibesparelser for Google Maps er det bare å ta oss langs veien Innstillinger -> Batteri (eller lignende varer, det varierer mye avhengig av produsent), trykk på innstillingsknappen øverst til høyre, klikk på Energisparende appvelg appen Google Kart og aktivere stemmen din Begrens bakgrunnsapplikasjoner (eller lignende varer); hvis appen ikke er tilstede, trykk på de tre prikkene øverst til høyre og sørg for å trykke videre Vis systemapplikasjoner.

Om dette emnet kan vi lese vår guide om hvordan forlenge android batterilevetid til det maksimale.

4) Deaktiver automatisk bakgrunnsoppdatering (iPhone)

Det er ikke noe system på iPhone for å regulere energisparing, men vi kan fortsatt forhindre at Google Maps-appen forblir aktiv i minnet og bruker batteri i bakgrunnen.

For å deaktivere Google Maps bakgrunnsaktivitet, åpne appen Innstillingerla oss komme inn på menyen denne gangen Generellåpner vi Oppdater apper i bakgrunnsmenyen og slår av bryteren ved siden av elementet Google Kart; nå vil appen være oppe og kjøre når den er i forgrunnen, men vil ikke utveksle data når den er i bakgrunnen, noe som sparer mye energi.

5) Tøm appdata og cache (Android)

Hvis Google Maps-appen fortsetter å forbruke energi selv når den er stengt, kan vi det Prøv å tømme appens buffer og data direkte fra Android-innstillingenefor å gjenopprette standardfunksjonen til appen.

Den raskeste måten å fortsette på er å åpne listen over nylige apper, hold nede Google Maps-appen, trykk Appinformasjontrykke på Slett data og trykk til slutt på Slett alle data.

Foruten denne metoden kan vi slette alle dataene til appen ved å ta oss til banen Innstillinger -> Apper -> Appadministrasjon (eller lignende), ved å trykke på Google Kart og gjenta de samme trinnene som tidligere.

6) Bruk Google Maps offline

Google Maps offline-kart sparer mye energisiden det meste av kartdataene er lagret i telefonens interne minne.

Hvis vi må foreta en lang reise, er det derfor lurt å laste ned så mange offline kart som mulig langs hele ruten, og husk at hvert lagrede Google Maps-kart er 50 x 50 km stort. For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan laste ned kart fra Google Maps kom igjen hvordan få offline kart med navigasjon for iPhone.

7) Bruk Google Maps Go (Android)

På Android-enheter har vi også et flott alternativ til den offisielle Google Maps-appen: Denne alternative appen kalles Google Maps Go og det er en redusert versjon av appen med mindre RAM, CPU og batteriforbruk.

Hvis vi legger merke til at Google Maps-appen på telefonen vår bruker for mye energi, kan det være en god idé å avinstallere den og prøve å bruke Google Maps Go for å nå målet. På Go-appene kan vi også lese vår dybdeanalyse på hvordan du bruker Google Go.

Konklusjoner

Google Maps-appen kan forbruke mye energi når den fungerer som en GPS-navigator (og vi kan ikke gjøre så mye der =, men det som er mest irriterende er at den bruker batteriet selv når den står i ro i bakgrunnen, til og med mer så hvis vi har Posisjonshistorikk aktiv.

Med disse enkle triksene vil vi kunne redusere energiforbruket til Google Maps betydelig uten å gi opp navigasjonsfunksjonene på Android og iPhone.

For mer informasjon kan vi også lese våre guider mest nyttige og skjulte Google Maps-funksjoner kom igjen hvordan du bruker talekommandoer på Google Maps.

Index
  1. 1) Bruk mørk modus
  2. 2) Endre appens plasseringstillatelser
  3. 3) Endre appens energisparing (Android)
  4. 4) Deaktiver automatisk bakgrunnsoppdatering (iPhone)
  5. 5) Tøm appdata og cache (Android)
  6. 6) Bruk Google Maps offline
  7. 7) Bruk Google Maps Go (Android)
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up