Hvis grønne linjer, feil eller grafiske feil vises på skjermen, løsninger

Index
  1. Maskinvare- eller programvareproblem?
  2. Sjekk tilkoblingskablene mellom monitor og PC
  3. Gjenopprett skjermkortdriveren
  4. Kjøp et nytt skjermkort
    1. Konklusjoner

En av de mest "urovekkende" feilene vi kan støte på i Windows involverer utseendet på horisontale eller vertikale linjer på skjermen eller til og med såkalte "glitches", det vil si grafiske feil med pikselflekker på den påslåtte PC-skjermen, svært hyppige fargeendringer og flimrende eller blinkende effekter. I de fleste tilfeller vil disse linjene vises grønne på skjermen, men røde eller svarte linjer kan også vises.

Når vi ser disse linjene vises, må vi ta i betraktning at problemet kan være ganske alvorlig, men før vi drar til konklusjoner, la oss lese alle kapitlene i veiledningen vår om hvordan fjerne grønne horisontale linjer og grafikkfeil på skjermenslik at du kan prøve dem alle før du strekker deg etter lommeboken.

Maskinvare- eller programvareproblem?

Utseendet til grønne linjer på skjermen indikerer inn 90 % av tilfellene en maskinvarefeil: spesifikt gjelder problemet Skjermkort. I tillegg til skjermkortet kan problemet også gjelde skjermen eller videotilkoblingen, men dette er ganske fjerntliggende muligheter.

Før du kjøper et nytt skjermkort, anbefaler vi deg å utelukke alle andre typer maskinvare- eller programvarefeil: det anbefales derfor å sjekke kablene, skjermen og installerte skjermkortdrivereslik at du kan spare mye penger.

Sjekk tilkoblingskablene mellom monitor og PC

Utseendet til grønne horisontale linjer eller linjer på skjermen kan være forårsaket av en dårlig forbindelse mellom PC-en (og skjermkortet) og skjermen. Hvis vi brukte gamle forbindelser som VGA og DVI du vi anbefaler å bytte til HDMI og DisplayPort umiddelbart (forutsatt at skjermkortet og skjermen støtter denne typen tilkobling).

Hvis problemet gjelder en bærbar PC, la oss prøve koble den bærbare datamaskinen til en TV eller skjermved å bruke FN+F8 eller lignende tastekombinasjon for å endre videokilden uten å påvirke operativsystemet: Hvis linjene forsvinner, gjelder problemet bare den bærbare datamaskinens skjerm og ikke hele grafikkrommet.

EN god HDMI-kabel for skjermer koster det mindre enn €10, mens for en DisplayPort-kabel kostnaden er mellom €10 og €15.

For å lære mer kan vi lese vår guide til forskjeller mellom HDMI- og VGA-kabel, og mellom DVI- og DisplayPort-kontakter.

Gjenopprett skjermkortdriveren

Hvis kablene ikke er årsaken til problemet eller vi står foran en bærbar PC, må vi prøve gjenopprette skjermkortdrivereni håp om at denne operasjonen vil tillate skjermen å fungere perfekt igjen.

Først prøver vi å bruke skjermen likevel, muligens flytte vinduene til den fortsatt fungerende delen av skjermen eller prøver å se hvor vi klikker (selv om skjermen er full av linjer); hvis vi har et minimum av kontroll over datamaskinen vår, høyreklikker vi på Start-menyen, velger menyen Enhetsadministrasjonla oss utvide delen Skjermkorthøyreklikk på skjermkortet som er i bruk og trykk på knappen Avinstaller enhetenpass på å også avinstallere den tilknyttede driveren (Fjerner enhetsdriveren).

Etter avinstallering vil skjermen gå svart og blinke, og slås på redusert grafikkmodus: hvis vi i denne modusen ikke ser linjer og grafiske feil vises, er problemet av programvarekarakter og vi kan løse det installere den nyeste driveren som er tilgjengelig for skjermkortet vårt.

Nedenfor har vi samlet lenkene for å laste ned oppdaterte drivere for alle skjermkort:

Etter å ha lastet ned den riktige driveren, kjør den, bekreft alle trinnene som er angitt, og start på nytt for at endringene skal tre i kraft når du blir bedt om det.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan last ned og installer oppdaterte NVIDIA- og AMD-skjermkortdrivere og på Løsninger hvis videodriveren din sluttet å svare i Windows.

Kjøp et nytt skjermkort

Vi har prøvd dem alle, men er de grønne horisontale linjene og grafiske feilene fortsatt til stede på dataskjermen din? I dette tilfellet er det ikke noe annet valg enn å bytt ut det faste PC-skjermkortetvelge en økonomisk, men perfekt funksjonell modell.

Hvis vi ikke har noen spillerkrav, kan vi velge følgende dedikerte skjermkort for stasjonære PC-er:

Disse skjermkort for mindre enn €100 de egner seg utmerket for arbeids-PCer eller datamaskiner beregnet for nettsurfing, samt for programmer som krever maskinvareakselerasjon. For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan bytte skjermkort kom igjen hvordan velge skjermkort for PC-grafikken.

Konklusjoner

Denne artikkelen er basert på min erfaring, jeg hadde faktisk dette problemet nylig, og jeg måtte prøve de forskjellige løsningene som ble foreslått før jeg innså at skjermkortet faktisk var ødelagt og måtte byttes.

Hvis vi ser horisontale eller vertikale linjer vises på skjermen vår, er skjermkortet sannsynligvis dødt og må skiftes ut, spesielt hvis problemet oppstår selv når vi går inn i BIOS/UEFI eller når vi starter Windows gjenopprettingskonsoll.

Linjene v og grafiske feil er en av de tydeligste tegn på at skjermkortet ikke fungerer.

Heldigvis kan vi enkelt bytte skjermkort på stasjonære PC-er ved å velge en økonomisk modell (men bare hvis vi ikke har forventninger til spill); på bærbare datamaskiner er det veldig lite å gjøre annet enn å kaste den bærbare datamaskinen og umiddelbart kjøpe en ny, kanskje lese vår guide på hvordan velge den nye notatboken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up