Hvis PC-en din ikke er kompatibel med Windows 11, hvordan installerer du den uansett

Er ikke datamaskinen vår kompatibel med Windows 11? La oss se hvordan du installerer det uansett, og overvinne grensene som er pålagt av Microsoft.

Windows 11 er det nye Microsoft-operativsystemet som introduserer noen viktige innovasjoner i grensesnittet og brukervennligheten til systemet, men med denne oppdateringen har Redmond-selskapet "lukket rekker", og introduserer offisiell støtte kun for datamaskiner som har visse funksjoner. Dette klarte det kan ikke installere eller oppdatere til Windows 11 alle som har en PC, ofte fortsatt ny, med Windows 10 regelmessig installert.

For de som ikke kan fortsette å installere det nye systemet (på grunn av utseendet til feilmeldingen "Du kan ikke kjøre Windows 11 på denne PC-en"), bare fortsett å lese veiledningen: i de følgende kapitlene vil vi vise deg hvordan du installerer Windows 11 på nesten hvilken som helst datamaskinog omgår begrensningene Microsoft har pålagt.

Du kan derfor installere Windows 11 selv om det står på Windows 10 at det ikke er mulig, med et lite triks som vi får se etter å ha sjekket at PC-en virkelig ikke oppfyller kravene til Windows 11.

1) Sjekk kravene til Windows 11

Windows 11 kan kanskje ikke installeres på datamaskinen vår på grunn av noen sikkerhetsparametere som kreves av den nyeste versjonen av Microsoft-operativsystemet. Nedenfor har vi samlet parametrene for å sjekke for å installere Windows 11 riktig.

Aktiver TPM 2.0

Datamaskinen vår kan også være kompatibel med Windows 11-krav, men hvis vi aldri har aktivert TPM fra BIOS/UEFI vil det være feil inkompatibelt. For å løse dette problemet umiddelbart, starter vi datamaskinen på nytt, vi får tilgang til BIOS/UEFI-innstillingenela oss gå til skjermen Sikkerhet eller Avansert -> Trusted Computing og vi aktiverer varen knyttet til TPM-stat.

Etter å ha aktivert TPM, la oss gå til skjermen Exit og vi presser på Lagre og lukk for å starte datamaskinen på nytt. Nå trenger vi bare å gjenta installasjonsprosedyren for Windows 11 (ved å brukeInstallasjonsassistent), slik at vi kan fortsette problemfritt.

Vi minner deg om at for å offisielt installere Windows 11 må vi ha TPM 2.0-brikke installert på datamaskinen din: hvis vi har TPM 1.2 Windows 11 kan ikke installeresselv om den er aktivert fra BIOS/UEFI.

For å lære mer kan vi lese guiden vår hva er bruken av Secure Boot og TPM på en PC, Verifikasjon og aktivering

Aktiver sikker oppstart

En annen viktig funksjon som kreves for å kjøre Windows 11 er Sikker oppstart, den spesielle oppstartsfunksjonen som hindrer kode uautorisert av Microsoft fra å kjøre når datamaskinen starter. Hvis vi har deaktivert denne funksjonen (kanskje for å kjøre Linux tidligere) kan vi enkelt aktivere den ved å gå til BIOS/UEFI-innstillingene, åpne skjermen Støvel og identifisere stemmen denne gangen Sikker oppstart.

Når vi åpner elementet for å konfigurere funksjonen, sørg for å sette det Windows OS, Standardmodus eller Muliggjøre, for å aktivere sikker oppstart. La oss unngå rykter Annet OS eller Arvsom deaktiverer sikker oppstart (for å kunne installere andre operativsystemer enn de som leveres av Microsoft).

Etter å ha aktivert Secure Boot, la oss gå til skjermen Exit og vi velger Lagre og lukk for å starte PC-en på nytt. Ved omstart skal vi kunne installere Windows 11 uten problemer.

Om samme tema kan vi lese guiden vår om Hvordan sikker oppstart fungerer.

Bruk GPT-partisjonering

Et annet krav (dette er det eneste som ikke kan omgås) for å installere Windows 11 på datamaskinen er tilstedeværelsen av GPT-partisjonering i stedet for den gamle MBR. For å gjøre denne endringen må vi åpenbart slette alle partisjonene på disken: det er derfor tilrådelig å bruke det bare hvis vi har en annen datamaskin der vi kan lagre sikkerhetskopiene og hvor vi kan forberede Windows 11-bildet for den påfølgende installasjonen.

For å få en GPT-partisjonert disk kobler vi MBR-disken til den nye PC-en (for anledningen bruker vi a SATA adapter), åpner vi Windows Start-menyen, søk Diskbehandling og når dette verktøyet er åpent, høyreklikker vi på de enkelte partisjonene og sletter dem. Etter å ha slettet alle partisjonene, høyreklikk på disken og trykk opp Konverter til GPT-disk.

På slutten av prosessen kobler vi disken igjen til PC-en som er inkompatibel med Windows 11 og fortsetter med installasjonen.

Om dette emnet kan vi også lese vår guide om hvordan Bytt fra BIOS til UEFI og konverter disk til GPT.

2) Installer Windows 11 på en inkompatibel PC

Hvis vi har en PC uten TPM, med TPM 1.2, uten sikker oppstart eller med en inkompatibel CPU vi kan ikke offisielt installere Windows 11, men vi kan omgå problemet ved å bruke metodene som vises i de følgende kapitlene, og fra tid til annen velge den som passer best til våre behov.

Rufus

Den enkleste måten å installere Windows 11 på en inkompatibel PC er å bruke Rufusprogrammet for opprettelse av minnepinner som kan fjerne begrensninger når du oppretter en ny Windows 11-pinne.

For å fortsette laster vi ned Windows 11 ISO direkte til offisiell side (seksjon Windows 11 Disk Image (ISO) Last ned), la oss åpne programmet Rufus på datamaskinen vår trykker vi på den øverste knappen Plukke utvelg Windows 11 ISO, sørg for at du har satt USB-pinnen til bruk for installasjonen, la alle de grunnleggende innstillingene og klikk på nedenfor Start.

Sørg for å trykke på i den nye skjermen Fjern kravet om 4 GB+ RAM, Secure Boot og TPM 2.0 kom igjen Fjern kravet om en nettbasert Microsoft-kontofor å lage en Windows 11-pinne som kan installeres på hvilken som helst PC som har minimumskravene for å kjøre Windows 10 (minst 4 GB RAM, dual core eller høyere prosessor og minst 80 GB diskplass).

Når pinnen starter la oss endre oppstartsrekkefølgenvelger vi nøkkelen opprettet med Rufus og installerer Windows 11 uten noen begrensninger.

AnyBurn

En annen veldig effektiv metode for å installere Windows 11 på en ikke-kompatibel PC innebærer å endre ISO-bildefilen med et gratis program som f.eks. AnyBurn.

Etter å ha installert AnyBurn laster vi ned Windows 11 ISO (som sett i forrige kapittel), åpner vi AnyBurn på datamaskinen, trykk på Rediger bildefiltrykk på mappeikonet øverst til høyre, velg Windows 11 ISO-bildet, trykk på Etter deg og åpne mappen i vinduet som vises kilder og identifisere filen appraiserres.dll.

Når vi har identifisert denne filen, klikker du på den og trykker på knappen øverst Fjernebekrefter vi endringene og La oss gjenskape den nye Windows 11 ISO-filen ved å trykke på Etter degvelge hvor du vil lagre den endrede bildefilen og til slutt trykke på Skape.

Det nye ISO-bildet kan lagres på en USB-pinne med Rufus eller med en av metodene vist i veiledningen om hvordan lag en USB-pinne for å installere Windows 11.

Endre USB-pinnen i sanntid

Hvis vi allerede har satt inn den intakte USB-pinnen (med aktive grenser) på PC-en som skal formateres, kan vi fortsatt endre Windows 11 "live" parametere, uten å lage en ny pinne.

For å fortsette, ta oss bare til skjermbildet for valg av språk og tastatur og trykk på tastene SHIFT+F10 for å åpne ledeteksten og skrive inn kommandoen regedit.exe.

Når vi er inne i registerredigereren, la oss gå til banen HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Oppsetthøyreklikk på mappen Oppsett og vi presser på Ny -> Nøkkel; vi bruker som navn på den nye mappen LabConfig.

Etter å ha opprettet den nye mappen, velg den og høyreklikk på høyre side av vinduet, slik at du kan opprette en Ny DWORD (32-bit) verdi. Vi gjentar denne kommandoen for å lage 3 oppføringer, trykk på høyre knapp på hver av oppføringene, velg Gi nytt navn og vi bruker følgende verdier som navn for nøklene:

 • Bypass TPMCheck
 • Bypass SecureBootCheck
 • BypassRAMCheck

Etter å ha opprettet disse tre oppføringene (vær oppmerksom på store bokstaver!) dobbeltklikker vi med venstre knapp på dem for å endre referanseverdien, fra 0 (null) til 1. Etter å ha deaktivert kontrollfunksjonene til Windows 11 ISO, lukker vi alle åpne vinduer og fortsetter med installasjonen, sikre på at vi ikke lenger vil støte på noen feil.

3) Oppgrader fra Windows 10 til Windows 11

Hvis vi allerede har Windows 10, men ikke kan oppgradere til Windows 11, kan vi det Omgå enkelt TPM 2.0-kravene og installer Windows 11 selv på en datamaskin med en gammel, ikke-støttet CPUåpne Start-menyen og skrive regedit og tar oss med på reisen HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup.

Etter å ha åpnet den høyre delen, trykk på høyre museknapp i høyre del av vinduet og velg Ny DWORD (32-bit) verdila oss lage stemmen Tillat oppgraderinger med ikke-støttet TPMOrCPU og ved å dobbeltklikke på den, endrer vi verdien fra 0 til 1.

Etter endringen lukker vi registerredigering og prøver å starte den på nyttWindows 11 Setup Assistantsikker på at denne gangen vil prosedyren være vellykket.

Hvis det fortsatt ikke fungerer, last ned Windows 11 ISO (fra samme side sett i de forrige kapitlene), dobbeltklikk på den nedlastede ISO-filen og åpne den nye disken så snart den er montert fra Filutforsker > Denne PC-en for å starte oppgraderingen fra Windows 10 til Windows 11.

Konklusjoner

Windows 11 kan ikke installeres på alle datamaskiner på markedet, i det minste offisielt; hvis vi fortsatt ønsker å få Windows 11 selv på eldre, men fortsatt veldig gode datamaskiner, bruk bare metodene beskrevet i denne veiledningen for å omgå ethvert problem.

Vi minner deg om at omgå restriksjonene pålagt av Microsoft det kan ha langsiktige effekter: Microsoft garanterer ikke oppdateringer for systemer som ikke er offisielt støttet, så vi kan finne oss selv med en datamaskin uten sikkerhetsoppdateringer i løpet av de kommende månedene eller årene (for øyeblikket er imidlertid oppdateringer vanlige og automatiske selv på PC-er som ikke støttes).

Hvis vi kan aktivere de nødvendige maskinvarekravene, kan vi installer Windows 11 uten bekymringer; hvis vi i stedet må tvinge installasjonen eller oppdateringen, risikerer vi å se feil eller nedganger som ikke var forutsett av Microsoft, uten å glemme det sannsynlige fraværet av noen viktig oppdatering (minst de TPM-baserte).

Index
 1. 1) Sjekk kravene til Windows 11
  1. Aktiver TPM 2.0
  2. Aktiver sikker oppstart
  3. Bruk GPT-partisjonering
 2. 2) Installer Windows 11 på en inkompatibel PC
  1. Rufus
  2. AnyBurn
  3. Endre USB-pinnen i sanntid
 3. 3) Oppgrader fra Windows 10 til Windows 11
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up