Hvis skriveren ikke skriver ut (HP, Epson og andre), hva skal du gjøre

Alt som kan gjøres hvis skriveren ikke fungerer og ikke skriver ut, for å tilbakestille den og fikse feil i Windows 10 og Windows 11

Noen ganger kan det skje skriveren reagerer ikke på utskriftskommandoen og selv om alt ser ut til å være slått på og tilkoblet og ingenting har blitt rørt, har noe stoppet og gjør det ikke mulig å skrive ut dokumentet. Dette kan avhenge av selve skriveren eller konfigurasjonen til PC-en, som av en eller annen grunn har endret seg og må tilbakestilles.

I noen tilfeller kan det være et problem med administrasjonsprogramvaren eller med driveren: med Windows 11 og Windows 10 har problemet blitt mye sjeldnere, selv om det fortsatt kan skje at du ikke kan skrive ut med gamle skrivere koblet til nettverket eller kun tilgjengelig via USB-tilkobling.

I veiledningen som følger viser vi deg hvordan tilbakestill en skriver som ikke lenger skriver ut, uansett merke det er (HP, EPson og andre). I de ulike kapitlene vil vi vise deg hvilke som er de vanligste årsakene og de hyppigste problemene som vanligvis er veldig enkle å løse.

LES OGSÅ: Koble skriveren til datamaskinen og løs wifi-tilkoblingsproblemer

1) Sjekk skrivertilkoblingen

Hvis skriveren ikke skriver ut, er det lurt å kontrollere at tilkoblingen er aktiv. Selv om det virker som et trivielt forslag, er det alltid greit å sjekke at skriveren er slått på, at papiret som kreves for utskrift er tilstede og at lampen som indikerer tilkoblingen er aktiv. Hvis lyset blinkerså er det et problem med skriveren, og den enkleste måten å løse det på er ved å slå enheten av og på igjen.

I tilfelle av en Wi-Fi-skriverdet blinkende lyset kan bety det nettverket er ikke konfigurert eller ikke sett. Kontroller deretter at modemet som brukes for Wi-Fi-tilkoblingen fungerer og ikke er langt fra skriveren, og kjør deretter konfigurasjonsveiviseren, som i HP- og Epson-skrivere åpnes fra innstillingsmenyen.

På Epsons finner du vanligvis den nøyaktige nettverksinnstillinger-menyen under Vedlikehold av hovedmenyen. Modemet, etter å ha skrevet Wi-Fi-nettverkspassordet, bør tildele en IP-adresse til skriveren.

Men hvis dette ikke skjer, må du gå inn i modemkonfigurasjonsmenyen og sørge for atautomatisk IP-tilordning via DHCP.

Hvis vi brukte 2,4 GHz-nettverket, prøver vi å koble til 5GHz-nettverket (hvis kompatibelt); hvis vi i stedet brukte en rekkeviddeforlenger, prøver vi å koble skriveren direkte til modemet uten mellomledd.

Hvis det er en skriver som deles av en annen datamaskin, anbefaler vi at du leser veiledningen om hvordan dele skriveren på nettverketog husk at for å fungere må PC-en som deler den alltid være slått på, det er den som skriveren er koblet til via kabel.

Hvis vi mistenker at problemet er USB-kabelen, prøver vi å erstatte den med en ny USB-kabel - dette bør løse eventuelle problemer som følge av feil på kabelen. Vi minner deg om at skrivere vanligvis bruk USB type A-kabler for tilkobling, dvs. litt andre kabler enn de vi er vant til på smarttelefoner eller andre enheter.

2) Sjekk Windows-innstillingene

Hvis skriveren er riktig koblet til Wi-Fi-nettverket eller via USB-kabel til PC-en som du vil skrive ut fra, så ligger problemet på Windows-PCen og alt skal løses med noen få klikk. På Windows 11 kan vi få tilgang til listen over installerte enheter ved å trykke VINN + I på tastaturet, åpne Bluetooth og enheter-menyen og til slutt klikke på Skrivere og skannere. På Windows 10 i stedet må vi åpne banen Innstillinger -> Enheter -> Skrivere og skannere.

I den nye skjermen skal skriveren vår være synlig blant de som er oppført; hvis det ikke fungerer, skal det stå "offline", som betyr frakoblet. Hvis vi er sikre på at skriveren er aktiv og riktig tilkoblet, klikker du på den med høyre museknapp og klikker på Ta vekk.

Etter at du har fjernet skriveren, trykk på knappen øverst Legg til enhet opp; Windows vil skanne etter tilgjengelige enheter via nettverk eller USB, finne skriveren vår og gjøre den tilgjengelig for en ny installasjon.

Hvis den ikke finnes og ikke er synlig fra Windows du kan fortsatt klikke på lenken "skriveren jeg ønsker er ikke oppført", og gir deg flere alternativer for å finne den manuelt. Hvis det er en trådløs skriver, kan du angi din IP-adressesom kan leses fra skriverdisplayet i innstillingsmenyen (avhengig av merke og modell kan denne menyen endres, men den burde uansett ikke være vanskelig å finne).

3) Installer skriverdriverne riktig

Hvis den automatiske Windows-prosedyren ikke har løst problemene med skriveren, anbefaler vi at du installere proprietære skriverdrivere, og unngår dermed driverne levert direkte av Windows. For å installere de riktige driverne, henter vi skrivermodellen fra etiketten på baksiden, og skriver deretter inn skrivernavnet på en av produsentenes offisielle nettsteder:

Etter å ha installert riktig driver, kan vi prøve på nytt å legge til skriveren fra Windows-menyen, med mindre driverinstallasjonsprogrammet umiddelbart ber om at skriveren kobles til for å fullføre installasjonsprosedyren.

Hvis situasjonen fortsatt ikke er løst, kan vi installere driverne som allerede er tilstede på nytt etter å ha avinstallert den. For å gjøre dette, høyreklikk på Start-menyen, klikk på Enhetsadministrasjonla oss utvide delen Skriveretrykk på høyre knapp på navnet på skriveren som er i bruk, trykk på Avinstaller enhetensjekker vi varen Fjern enhetsdriveren så trykker vi på Avinstaller.

Nå kan vi installere skriverdriveren på nytt og prøve å legge den tilbake til Windows for å fikse alle problemene.

4) Bruk feilsøkingsprogrammet

Hvis skriveren din er oppført, men forårsaker problemer eller ikke skriver ut, er en god måte å fikse situasjonen på med en gang å bruke den Windows feilsøking.

På Windows 11 vi kan åpne dette verktøyet ved å trykke WIN + I på tastaturet, åpne menyen Systemved å klikke på menyen Problemløsningved å trykke på Andre feilsøkingsverktøy og til slutt trykke på tasten Løpe tilstede ved siden av varen Skriver. Hvis skriveren er koblet til via Wi-Fi, kan det være en god idé å starte verktøyene også Nettverkskort, Delte mapper Og Inngående forbindelse.

I Windows 10 det samme verktøyet finnes i Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet> Feilsøkingved å trykke på elementet Ytterligere feilsøkingsverktøy. De rapporterte verktøyene fungerer helautomatisk og er i stand til å løse selv de vanskeligste problemene.

5) Andre effektive triks

Alltid i vinduet til Enheter og skriverehøyreklikk på ikonet til skriveren vår e sett den som standard hvis det ikke allerede er det.

Forblir i denne skjermen, trykker vi på høyre museknapp på skriveren som ikke fungerer for oss, trykker vi videre Se pågående utskrift for å åpne skriverkøen og om nødvendig kansellere eventuelle utskrifter som satt fast og ventet. I denne forbindelse kan vi lese vår guide om hvordan administrer og eliminer utskriftskøer raskt og uten sløsing.

I Windows 10 du kan åpne startmenyen, gå til Innstillinger> Enheterfor å finne en konfigurasjonsskjerm som ligner, men mer intuitiv, til standardskjermen Enheter og skrivere (eller skrivere og skannere på Windows 11). Herfra kan du klikke på vår skriver og åpne utskriftskøen eller gå til administrasjonsmenyen.

I Windows 11 og Windows 10, alltid fra menyen Skrivere og skannere det er et alternativ som automatisk setter den sist brukte skriveren som standardskriver. Vi kan slå av denne muligheten ved å slå av bryteren ved siden av varen La Windows administrere standardskriveren.

Konklusjoner

Disse prosedyrene burde virkelig løse nesten alle årsakene til en skriverfeil. Hvis skriveren til tross for rådene ikke fungerer eller ikke lenger er identifiserbar, la oss vurdere muligheten for at den er fullstendig ødelagt, spesielt hvis det ikke er mulig å skrive ut fra en enhet som er koblet til den eller til Wi-Fi-nettverket.

For å lære mer kan vi lese guiden vår til løsninger på vanlige skriverproblemer på Windows.

Index
  1. 1) Sjekk skrivertilkoblingen
  2. 2) Sjekk Windows-innstillingene
  3. 3) Installer skriverdriverne riktig
  4. 4) Bruk feilsøkingsprogrammet
  5. 5) Andre effektive triks
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up