Hvis WhatsApp er treg på telefonen din, hva skal du gjøre

Hva gjør du hvis Whatsapp-appen på din Android-smarttelefon eller iPhone blir treg til å åpne, sende og motta chattemeldinger

WhatsApp er så viktig for mange brukere at så snart det begynner å avta eller vise tegn på blokkering, kommer panikken umiddelbart for å forstå hva som er galt og hvorfor meldingene våre inviteres eller mottas så sakte.

Som enhver telefonapp WhatsApp kan også lide av små nedganger eller fryserdu trenger bare å vite hva du skal gjøre i saken for å gripe inn raskt og gjenopprette appens funksjon på noen få sekunder.

I denne guiden vil vi vise deg hva du skal gjøre hvis WhatsApp er treg eller åpner sakte, for å få den til å fungere perfekt igjen på alle telefoner selv om den er blokkert eller ikke har mottatt noen meldinger på noen minutter. Trinnene beskrevet i veiledningen kan brukes på både Android-versjonen av WhatsApp og iPhone-versjonen.

LES OGSÅ: Hva du skal gjøre hvis Whatsapp ikke fungerer, ikke sender eller mottar og ikke kobler til

1) Start telefonen på nytt

Det kan virke som et trivielt forslag, men Å starte telefonen på nytt kan løse de fleste sakteproblemene som oppstår med WhatsAppgitt at denne prosedyren umiddelbart vil slette alle app-cacher og blokkere prosesser som bruker for mange ressurser.

For å starte en Android-telefon på nytt, hold nede strømknappen og trykk deretter på knappen Omstart for å starte systemet på nytt. For å planlegge omstart i løpet av natten (minst en gang i uken) kan vi dra nytte av en dedikert Xiaomi-funksjon, som vist i vår guide om hvordan du starter telefonen på nytt automatisk.

Alt vi trenger å gjøre for å starte iPhone på nytt er å holde nede Power-knappen, sveip skyveknappen og slå av telefonen; så snart telefonen er slått av, trykk og hold inne strømknappen igjen for å starte den.

2) Sjekk Internett-tilkoblingen din

Problemet er sannsynligvis ikke engang med selve WhatsApp-appen, men med Internett-tilkobling på telefonen vårsom kan være for treg til å tillate utveksling av meldinger.

For å finne det ut, la oss starte nettleseren på enheten vår og koble til den Navigaweb hastighetstestside, for å starte en rask hastighetstest. Hvis vi får en hastighet mindre enn 5 MegaWhatsApp (men også de andre telefonappene) vil redusere håndteringen av meldinger og sending/mottak av multimedieinnhold (bilder, videoer, GIF-er osv.) betydelig.

Hvis Wi-Fi er for tregt, prøver vi å slå av denne tilkoblingen og bruker bare datatilkoblingen, spesielt hvis vi har den LTE eller 5G dekning. Omvendt, hvis datatilkoblingen er for treg (kanskje fordi vi er i et område med dårlig dekning), ser vi etter et raskt Wi-Fi-nettverk i nærheten, kanskje ved å dra nytte av App for å finne gratis Wifi og gratis trådløse nettverk på kartet.

Vil vi bruke en app til å utføre en nettverkshastighetstest? I dette tilfellet anbefaler vi deg å lese vår guide til App for å gjøre speedtest fra smarttelefon.

3) Se etter WhatsApp-oppdateringer

Problemet med WhatsApp-nedgang er ikke alltid feilen til nettverket vi er koblet til: det er nok å hoppe over en eller to appoppdateringer for å møte nedganger, spesielt hvis vi mottar nytt innhold som ikke administreres av de gamle versjonene av meldingsappen.

Å reparere Vi holder WhatsApp-appen kontinuerlig oppdatertåpner Google Play Butikk (på Android) ol'Apple App Store (på iPhone) og søker etter appen Hva skjerfor umiddelbart å se tilstedeværelsen av eventuelle oppdateringer.

På apppresentasjonsskjermen trykker du bare på Oppdater for å oppdatere WhatsApp. De nyeste versjonene av Android-apper kan lastes ned manuelt som vist i vår guide på hvordan du oppdaterer Android-apper regelmessig og manuelt.

4) Lukk og åpne appen på nytt

Hvis ingen av de tidligere metodene fungerte, kan vi ganske enkelt prøv å lukke og åpne appen på nytt, for å starte prosessen på nytt og løse noen problemer knyttet til den midlertidige cachen. Dette problemet er hyppig på Android-enheter, men iPhone kan også lide av det, spesielt hvis den er mer enn to år gammel.

For å lukke appen på Android, hold nede knappen Hjem eller vi sveiper fra bunnen til midten av skjermen (holder den siste nede i 2 sekunder), slik at vi kan se alle de åpne appene og lukke WhatsApp-en (med et sveip til høyre eller venstre). Etter at du har lukket appen, starter du den igjen fra ikonet på startskjermen eller ved å åpne appskuffen og søke etter WhatsApp-appen blant de installerte.

Hvis vi har en iPhone, kan vi lukke åpne apper ved å dobbeltklikke på knappen Hjem eller ved å sveipe fra bunnen til midten av skjermen (hold den siste nede i 2 sekunder), og sveip deretter opp fra WhatsApp-appen. Også i dette tilfellet kan vi starte appen på nytt ved å bruke ikonet på startskjermen eller ved å åpne skjermen App-bibliotek (utføre ett eller flere sveip fra høyre til venstre).

5) Tøm appbufferen

For større WhatsApp-problemer må vi fortsette med tømme appbufferenfor å fjerne data som har samlet seg over tid og som ikke umiddelbart slettes av operativsystemet.

For å tømme hurtigbufferen på Android, la oss ta veien Innstillinger -> Appertrykker vi på WhatsApp-appen og bruker deretter knappen Tøm cache eller stemmen Tøm cache å slette alle midlertidige data; For å gjøre kanselleringen effektiv anbefaler vi også å tvinge appen til å lukke (som vist ovenfor) og åpne den på nytt senere.

For å tømme hurtigbufferen på iPhone kan vi avinstallere hele appen og installere den på nytt, som vi vil se i neste kapittel i veiledningen.

Fortsatt om emnet cache og gjenoppretting av plassen okkupert av WhatsApp, kan vi også lese guiden vår om hvordan Frigjør plass i Whatsapp og ryd opp i arkivbruken.

6) Avinstaller appen og installer den på nytt

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerte, f WhatsApp er fortsatt veldig tregt vi kan prøve å fjerne appen fra telefonen og installere den på nytt, for å løse eventuelle latente problemer som ikke kan løses med metodene som er sett så langt.

Før du avinstallerer appen, la oss gjøre en WhatsApp backupså fortsetter vi med å fjerne appen basert på systemet du bruker.

På Android åpner vi Play Store, søk etter "Hva skjer" i søkefeltet og klikk deretter på knappen Avinstaller for å fjerne den fra systemet.

På iPhone må vi imidlertid trykke og holde inne appikonet og velge Endre startskjermen trykk deretter på ikonet X ved siden av WhatsApp-appen; alternativt kan vi åpne appen Innstillingerta oss til menyen Generellåpne iPhone Space-menyen, trykk på elementet Hva skjer og til slutt trykk på stemmen Slett apper.

Etter å ha slettet appen, kan vi installere den på nytt ved å åpne de respektive butikkene og søke på nytt Hva skjerfor å fortsette med installasjonen og gjenopprettingen av den tidligere utførte sikkerhetskopien.

Konklusjoner

Hvis WhatsApp er treg, fryser eller ikke sender meldinger riktig, bare husk prosedyrene beskrevet i kapitlene ovenfor raskt gjenopprette funksjonaliteten til den mest populære meldingsappen i verdenslik at vi umiddelbart kan chatte med våre venner eller slektninger.

Vi minner om at nedganger også kan skyldes at enheten går tom for plass, spesielt hvis vi deler mange bilder og videoer; i dette tilfellet anbefaler vi deg å lese våre guider om hvordan Frigjør Android-plass på internminnet og SD-kortet og hvordan Frigjør plass på iPhone hvis det ikke er nok.

Index
  1. 1) Start telefonen på nytt
  2. 2) Sjekk Internett-tilkoblingen din
  3. 3) Se etter WhatsApp-oppdateringer
  4. 4) Lukk og åpne appen på nytt
  5. 5) Tøm appbufferen
  6. 6) Avinstaller appen og installer den på nytt
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up