Hvis Windows bruker lang tid på å slå seg av

Slik løser du problemer med avslutning av datamaskinen hvis Windows ikke slår seg av med en gang eller tar lang tid

Å slå av datamaskinen bør være en enkel prosess, men alt som trengs er et program som forblir aktivt i minnet for å laste ned, et program som ikke slår seg av ordentlig, en plutselig systemoppdatering eller en prosess som leser data fra disken for å lage den avstengingsprosedyren mye langsommere enn forventetselv på moderne PC-er utstyrt med SSD-er (som bør slå seg av på noen få sekunder).

Vanligvis bruker imidlertid Windows kort tid på å slå seg av, bare noen få sekunders lasting, med mindre det er noen hindring eller feil. Hvis avslutningsproblemet skjer ofte, har vi samlet alle de beste triksene i denne guiden få Windows til å slå seg av raskt og hva vi kan gjøre hvis det tar for lang tid å slå av Windows.

LES OGSÅ -> Alle måter å slå av Windows på

1) Programvareproblemer

Å kjøre programmer er den vanligste årsaken til problemer med avslutning av datamaskiner. I dette tilfellet forblir PC-en, når stoppknappen trykkes, fast på en skjerm som sier: "et program er ennå ikke avsluttet" og to knapper for å stoppe uansett eller vente.

Hvis du slår av PC-en uansett, vil du miste lagringene for det programmet, som imidlertid i de fleste tilfeller er en prosess som ikke trenger å lagre noe. For å løse problemet og unngå bryet med å trykke på avslutningsbekreftelsen hver gang, må du finne det programmet og oppdatere det eller avinstallere det og installere det på nytt hvis du virkelig trenger det.

Noen ganger avhenger blokkeringen av .NET Framework-plattformen: gitt viktigheten av denne plattformen på PC-en er det praktisk avinstaller og installer .NET Framework), slik at den fungerer perfekt igjen.

Men hvis problemet gjelder en fil eller en systemprosess, kan løsningen komme fra kommandoen SFCi stand til å gjenopprette korrupte Windows-filer; hvis denne kommandoen ikke løser problemet kan vi også prøve DISMsom vist i veiledningen ovenfor hvordan reparere Windows-systemfiler med DISM.

2) Problemer med hurtigstart eller dvalemodus

Windows Rask oppstart og dvalemodus kan forstyrre avslutningsprosessenforlenger tiden og gjør alt veldig frustrerende, spesielt hvis vi har det travelt og ikke ønsker å la PC-en være "suspendert" i et forsøk på å slå av på riktig måte.

Rådet i dette tilfellet er å deaktivere hurtigoppstart av PC-en, slå av datamaskinen normalt (det vil helt sikkert ta kortere tid), starte PC-en på nytt (her vil oppstarten helt sikkert ta lengre tid enn forventet) og til slutt aktiver hurtigstart igjensom vist i vår guide på Slik aktiverer eller deaktiverer du rask oppstart i Windows 10 og 11.

Hvis dette rådet ikke løser problemene, kan vi prøve Slå av PC-en helt uten dvalemodusdeaktiver dvalefunksjonen og prøv å slå av datamaskinen, test flere ganger for å sikre at avslutningsfasen utføres riktig.

For å slå av og aktivere dvalemodus, vennligst les artikkelen vår om hvordan administrere dvalemodus i Windows 10 og 11.

3) Driverproblemer

En mulig årsak til feil i Windows kan være relatert til maskinvaredriveresom kan forstyrre Windows' strømsparingsmoduser og hindre den i å slå seg av på riktig måte.

Vi så i en annen artikkel hvordan du oppdaterer driveremen på de nyeste versjonene av Windows er driveroppdateringen automatisk takket være Windows Update-tjenesten, og ingen ekstra programmer er nødvendig for alltid å få de mest stabile driverne.

Hvis driverne ble oppdatert til siste versjon og vi fortsatt merker problemet med å slå av, er rådet å prøve å slå av datamaskinen etter at du har koblet fra alle eksterne USB-enheter (som skriveren), for å se om problemet oppstår igjen.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan fjerne og avinstallere skjulte drivere eller gamle enheter kom igjen Hvordan laste ned oppdaterte drivere for sikker installasjon.

4) Problemer med Windows Update

I flere tilfeller går det tregt å slå av Windows fordi det starter prosedyre for å installere oppdateringer; dette skjer vanligvis en gang i uken og kan ikke unngås. Men hvis det er den samme oppdateringen som prøver å installere hver dag (og mislykkes), så er det et problem som må løses på en eller annen måte.

For problemer relatert til Windows Update foreslår vi at du leser våre guider om hvordan fikse Windows Update-feil kom igjen Slik avinstallerer du Windows-oppdateringer hvis de forårsaker feil.

5) Disk- eller SSD-problemer

Hvis datamaskinen slår seg sakte av uten noen åpenbar grunn, kan dette være problemet en treg intern disk full av feilenten det er en mekanisk disk eller en moderne SSD.

I dette tilfellet kan vi sjekke integriteten til interne disker ved å bruke den scandisk, som sjekker disken for feil.

For å bruke scandisken effektivt åpner vi Filutforsker fra start, la oss ta oss inn Denne PC-enhøyreklikker vi på disken der Windows er installert, og trykker videre Eiendomla oss åpne fanen Instrumenter og trykk til slutt på Sjekk det ut (under seksjonen Feil ved kontroll).

Hvis disken er skadet, veldig gammel og full av feil, er det absolutt verdt å erstatte den med en ny fordi den ikke kan repareres og det er en risiko for at den etter kort tid ikke lenger vil fungere og du vil ende opp med å miste alt dine data.

For å velge nye høyytelsesplater kan vi stole på guidene våre på hvordan montere en SSD i stedet for harddisken på en bærbar datamaskin kom igjen hvordan kjøpe en ny disk til PC-en.

Konklusjoner

En PC som ikke slår seg raskt av kan ikke alltid være en kilde til problemer: en systemoppdatering eller et program som er aktivt i minnet kan bremse prosessenmen i de fleste tilfeller vil PC-en slå seg av innen 10-15 minutter.

Hvis avslutningsfeilen skjer ofteavslutning tar lang tid, eller vi merker utseendet til andre feil, er det verdt å undersøke driverne, aktive prosesser og mulige skadede systemfiler, ved å bruke rådene ovenfor for å øke hastigheten på avslutningen av enhver datamaskin.

I en annen artikkel så vi hvordan akselerere Windows-avslutningen så mye som mulig.

Index
  1. 1) Programvareproblemer
  2. 2) Problemer med hurtigstart eller dvalemodus
  3. 3) Driverproblemer
  4. 4) Problemer med Windows Update
  5. 5) Disk- eller SSD-problemer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up