Hvor du skal kaste datamaskiner, telefoner, TV-er og teknologisk avfall

Hvor skal du kaste datamaskiner, gamle smarttelefoner, bærbare datamaskiner, TV-er og annet teknologisk avfall for å kaste dem på riktig måte

Hvis datamaskinen vår, smarttelefonen vår eller annen elektronisk enhet går i stykker og ikke lenger kan repareres vi må sørge for avhendingsiden det ikke er mulig å bare kaste det i søppelsekken eller i det udifferensierte avfallet.

Inne i kretsene Det finnes også stoffer som er farlige og skadelige for miljø og helsederfor er det nødvendig å avhende den i henhold til gjeldende lover i din kommune eller, på en generisk måte, etter forslagene vi har samlet inn, for å holde miljøet rent og unngå forurensing.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvor man skal kaste teknologisk avfallfor å vite nøyaktig hvor vi skal ta med alt avfall vi genererer når vi demonterer en gammel PC, når vi kaster gamle komponenter eller når vi må kaste en gammel smarttelefon eller et gammelt nettbrett med ødelagt eller ikke-fungerende skjerm (den slår seg ikke lenger på eller gir ikke flere livstegn).

1) Hvor du skal kaste brukte batterier og batterier

Blant det viktigste teknologiske avfallet finner vi absolutt batterier og brukte batterierlavt ladet eller ødelagt, som vi kan avhende veldig enkelt i ethvert kjøpesenter, i et supermarked eller på gaten i de riktige beholderne (der vi vanligvis finner batterisymbolet på skjermen).

I disse beholderne kan vi sette inn vanlige alkaliske batterier, oppladbare batterier og smarttelefonbatterier (i hvert fall for modeller som krever fjerning av batteriet). Hvis vi trenger å kvitte oss med et bærbart batteri kan vi bruke de samme beholderne, eller hvis batteriet er for stort, kan vi ta det med til det lokale avfallssentralen for å overlevere det til den ansatte for korrekt avhending.

Vi minner om at batterier inneholder farlige kjemiske stoffer og kan også eksplodere: det er bedre å umiddelbart kvitte seg med oppbrukte batterier eller batterier som ikke fungerer som forventet.

2) Hvor du skal kaste stasjonære og bærbare datamaskiner

Fungerer ikke vår stasjonære eller bærbare datamaskin lenger eller vil den ikke slå seg på? I dette tilfellet anbefaler vi at du umiddelbart fjerner harddisken eller den interne SSD-en (selv om den tilsynelatende ikke fungerer) og kaster datamaskinen til ditt lokale avfallssenter eller i en EE-sentergitt at de ulike komponentene ikke alltid kan separeres og krever spesifikk lagring.

Velger vi henting via WEEE er det også mulig å planlegge hjemhenting, slik at du kan kaste gamle katodestrålerørmonitorer eller gamle etuier på riktig måte uten å måtte forlate hjemmet ditt. Hvis datamaskinen er gammel, men fortsatt funksjonell, kan vi alltid gjenbruke den, som vist i vår guide 7 alternative måter å bruke din gamle datamaskin på.

Hvis vi har en harddisken fungerer ikke eller med skadede sektorer (derfor ubrukelige) er det alltid bedre å fortsette med total kansellering før avhending, for å hindre noen fra å gjenopprette personopplysningene våre; For å fullstendig slette dataene fra en disk, vennligst les veiledningen vår Slett filer sikkert og permanent og slett dem fra disken for alltid.

3) Hvor skal du kaste tilbehør (kabler, USB-ladere, mus osv.)

Hvis vi trenger å kaste smarttelefon- og datatilbehør som ladekabler, USB-kabler, USB-ladere, mus, tastaturer og annet tilbehør, er det å foretrekke å ta alt sammen på innsamlingssentralen eller den økologiske øya i din kommune.

På den valgte økologiske øya finner vi en seksjon eller søppel som er reservert for IT-materiell og/eller til kabelbutikken, hvor vi kan kaste ubrukte eller ødelagte kabler. Alternativt kan vi også ta dem med til en databutikk eller et kjøpesenter: når vi kjøper en ny elektronisk enhet er det mulig å resirkulere de gamle enhetene (fungerende eller ikke) i henhold til WEEE-direktivene fastsatt av butikken.

4) Hvor skal man kaste smarttelefoner og nettbrett

Har vi ødelagt en telefon eller nettbrett? Er den bærbare enhetens batteri utladet eller skjermen slås ikke på lenger? I dette tilfellet vi råder deg til å ta med din ødelagte smarttelefon eller nettbrett til nærmeste databutikk eller gå til en stor elektronikkkjede (som Unieuro, Euronics, MediaWorld eller lignende): når vi kjøper en ny smarttelefon eller nettbrett, vil vi kunne levere den gamle enheten gratis, som vil bli resirkulert i henhold til WEEE-forskrifter.

Hvis vi har en iPhone eller iPad skal resirkuleres, kan vi gå til en Apple Store for å se om den fortsatt har innbytteverdi: hvis enheten har restverdi vil vi få et Apple Store-kort for å kjøpe hva som helst (selv en ny telefon eller nettbrett); men hvis Apple-enheten ikke har noen verdi, vil Apple Store sørge for å kaste den uten kostnad.

Slår smarttelefonen seg på, men skjermen er ubrukelig? Er telefonen for gammel for nyere apper eller går batteriet raskt tomt? Før du kaster den anbefaler vi at du leser våre guider 15 forskjellige måter å bruke din gamle Android-telefon på Og Android med ødelagt skjerm, hvordan du bruker den eller gjenoppretter data.

5) Hvor du skal kaste blekk- eller tonerkassetter

Skriverkassetter skal ikke kastes i usortert avfall, i plast eller i andre husholdningskasser, men de må tas med til den økologiske øya i din bostedskommunehvor de trygt kan deponeres. Vi minner deg på det tonere kan være giftigederfor bør de kastes med forsiktighet.

Noen selgere av kompatible kassetter de gir også en liten forhåndsstemplet konvolutt for returuten ekstra kostnader, de brukte patronene til hovedkvarteret til selskapet som resirkulerer de gamle patronene, for å unngå forurensing og gi nye patroner som skal regenereres.

6) Hvor skal du kaste den gamle TVen

Vi kan levere gamle fjernsyn (LCD, plasma eller katodestrålerør) til gjenvinningssentraler eller til innsamlingssentraler utstyrt for innsamling av WEEEofte til stede i kjøpesentre eller i områder med høy befolkningstetthet.

Hvis TVen har en HDMI-port vi kan unngå å kaste den, selv om den ikke lenger fungerer med digitale bakkenettkanaler: faktisk er alt du trenger å gjøre å koble til en Fire TV Stick eller a Google Chromecast å dra nytte av alle Smart-funksjonene som er sett på de nye TV-ene.

I denne forbindelse kan vi lese våre ai-guider beste smarte dekodere for gammel TV og ai beste HDMI-adaptere for tilkobling av eldre TV-er.

Konklusjoner

Som vi har sett det er ikke nødvendig å kaste teknologi- og IT-avfall i det enkle søppelet eller i posen med udifferensiert tørt avfall! Vi kan kaste og resirkulere mye av det gamle og utslitte materialet vi har hjemme, du trenger bare å vite hvordan du går frem med hver type teknologisk avfall.

For ytterligere informasjon kan vi også lese i alternative måter å bruke din gamle datamaskin på.

Index
  1. 1) Hvor du skal kaste brukte batterier og batterier
  2. 2) Hvor du skal kaste stasjonære og bærbare datamaskiner
  3. 3) Hvor skal du kaste tilbehør (kabler, USB-ladere, mus osv.)
  4. 4) Hvor skal man kaste smarttelefoner og nettbrett
  5. 5) Hvor du skal kaste blekk- eller tonerkassetter
  6. 6) Hvor skal du kaste den gamle TVen
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up