Hvor mange ting Microsoft Onedrive brukes til og hvordan det fungerer

10 måter å bruke Onedrive med alle programmer og applikasjoner, både Microsoft og web, fra PC, mobiltelefon og online

Microsoft OneDrive kan enkelt bli referanseskyen for alle våre enheter, gitt at den er integrert i Windows, kan enkelt installeres på Mac, Android og iPhone/iPad, og med et enkelt abonnement kan plassen økes (1 TB for hver bruker tilknyttet Microsoft 365-kontoen).

I denne guiden vil vi vise deg de beste funksjonene til Microsoft OneDrive og hvordan du får mest mulig ut av det når du jobber fra en PC, Mac eller en annen kompatibel enhet.

LES OGSÅ -> De sikreste krypterte skyene som ikke spionerer på filer og respekterer personvernet

1) Fil- og mappesynkronisering

Hovedfunksjonen til OneDrive er det automatiske synkroniseringssystemet som er tilgjengelig på Windows 10 og Windows 11: etter å ha logget på med en Microsoft-kontoer alt vi trenger å gjøre er å åpne Start-menyen og søke etter OneDrive for å få tilgang til skyrommet; alternativt kan vi alltid åpne File Explorer-appen og få tilgang til skymappen integrert i systemet.

Alle filer og mapper som flyttes eller lagres i denne plassen vil bli synkronisert med skyen og vil være tilgjengelig fra andre PC-er, i tillegg til å kunne vises på telefoner og nettbrett utstyrt med OneDrive-appen (kan lastes ned gratis på Android kom igjen iOS/iPadOS).

Synkroniserte filer kan også opprettholdes for offline tilgang, som vist i vår veiledning om hvordan identifisere filtypen på OneDrive.

På Windows 11 er OneDrive avgjørende for sikkerhetskopiering av personlige filer, som vist i veiledningen ovenfor hvordan sikkerhetskopiere i windows 11.

2) Lagre bilder og videoer automatisk

Som enhver god mobil sky-app kan OneDrive-appen automatisk lagre bildene og videoene vi tar på telefonen eller nettbrettet, for ikke å miste dem og finne dem umiddelbart på PC-en uten å måtte flytte dem manuelt.

I dette tilfellet er den ledige plassen som tilbys av OneDrive (5 GB) kanskje ikke nok til å inneholde alle bildene; Hvis vi tar mange bilder, anbefaler vi at du umiddelbart bytter til Microsoft 365 og drar nytte av den ekstra plassen som følger med abonnementet.

For å lære mer kan vi lese vår guide på Hvordan Microsoft 365-abonnementet ditt fungerer.

3) Sikker og kryptert plass

På OneDrive kan vi også dra nytte av Personlig hvelv, en kryptert og utilgjengelig plass uten passord eller uten rett legitimasjon. Denne plassen er flott for lagring av dokumenter og filer som ingen bør lese eller som ikke bør hentes av noen snoopere.

Det personlige hvelvet lukkes etter en viss aktivitetsperiode: vi trenger ikke engang å huske å lukke det selv, siden det hele er automatisert for å oppnå maksimal sikkerhet og brukervern.

På hvelvet kan vi lese artikkelen vår om hvordan beskytte filer lastet opp til OneDrive.

4) Lagre Office-dokumenter automatisk

Office-dokumenter opprettet med Office online lagres direkte på OneDrive, og hvis vi har et Microsoft 365-abonnement, utføres automatisk lagring av dokumenter direkte på skyen, for ikke å gå glipp av en eneste endring (selv i tilfelle en plutselig blackout ).

For mer informasjon kan vi også lese artiklene våre om Slik aktiverer du automatisk fillagring i Word, Excel og PowerPoint kom igjen hvordan du bruker Office online og skybaserte tjenester.

5) Andre OneDrive-funksjoner

I tillegg til funksjonene ovenfor kan vi bruke andre nyttige funksjoner i Microsoft OneDrive ved å lese de følgende avsnittene nøye.

Del filer og mapper

Det er veldig enkelt å dele en fil fra Microsoft OneDrive bare høyreklikk på en fil for å få koblingen til å dele på chatter, på nettet eller på andre nettsteder. Trykk i stedet på alternativet Bygg inn, kan du bygge inn den filen. En HTML-kode genereres så bare for å lime inn på siden. Dette fungerer også for filmapper.

OneDrive offline

OneDrive-applikasjonen i Windows lar deg velge om filer som er lagret online kan være tilgjengelige på PC-en din selv om det ikke er internettforbindelse. For å finne dette alternativet, klikk på Microsoft OneDrive-ikonet nederst til høyre på oppgavelinjen, gå til innstillinger og finn det for gjør alle filer tilgjengelige selv når PC-en ikke er koblet til Internett.

Tidligere versjoner av filene

Hvis du bruker OneDrive integrert med et Office-program, lagres hvert endrede dokument som en ny versjon, uten å slette den forrige. Så hvis du overskriver en fil, kan du åpne OneDrive-nettstedet, finne den filen og få tilgang til versjonsloggen din for å slette endringer og om nødvendig gjenopprette den forrige versjonen.

OneDrive med Xbox

Xbox 360 eller Xbox One er perfekte konsoller for å se personlige bilder eller videoer på TV. Derfor, hvis du laster opp videoer og filmer til OneDrive, kan de sees på TV via XBox, enkelt og uten overføringer.

Synkroniser hvilken som helst mappe med symbolske lenker

Vi kan sørge for at en mappe lastes opp online til OneDrive, slik at den blir liggende fysisk på PC-en, selv om den ikke flyttes inn i OneDrive-mappen. Trikset, som virker forseggjort, er faktisk veldig enkelt og er forklart i vår guide ovenfor hvordan synkronisere hvilken som helst mappe med symbolske lenker.

Viser bilder i album

Microsoft OneDrive fungerer med mapper som er nyttige for å holde filer organisert. Album brukes til å organisere bilder slik at du kan bla gjennom dem. Du trenger ikke flytte bilder til et album, bare lag albumet og velg deretter bildene eller mappene som skal inkluderes.

OneDrive med Outlook

De som bruker e-posttjenesten Outlook.com kan lagre vedlegg mottatt i OneDrive ved å høyreklikke på dem. Bilder, videoer, dokumenter, lyd og alle filer kan lagres i Microsoft OneDrive.

Ransomware-sikkerhet

Windows Defender er i stand til å lage en kopi av dokumenter i mapper som er beskyttet av løsepengeprogramvare, for å forhindre at de blir kryptert under et angrep av denne typen. Selv med låste PC-er og krypterte filer, få tilgang til OneDrive og gjenopprett intakte filer fra skyen, uten kryptering.

Om dette emnet kan vi lese veiledningen ovenfor hvordan du aktiverer Ransomware-beskyttelse i Windows 10 og 11.

Konklusjoner

OneDrive er definitivt en veldig interessant skytjeneste for de som jobber på PC og har et Microsoft 365-abonnementgitt at i dette tilfellet er plassen desidert større og funksjonene som tilbys er alle veldig nyttige og interessante.

Hvis vi bruker andre skyer på enhetene våre og vi vil ikke ha OneDrive på PC-en vi foreslår at du leser våre guider om hvordan fjerne OneDrive-mappen fra File Explorer i Windows 10 og 11 kom igjen hvordan slå av OneDrive i Windows 11 og 10.

Index
  1. 1) Fil- og mappesynkronisering
  2. 2) Lagre bilder og videoer automatisk
  3. 3) Sikker og kryptert plass
  4. 4) Lagre Office-dokumenter automatisk
  5. 5) Andre OneDrive-funksjoner
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up