Hvor mye RAM trenger en smarttelefon?

Index
  1. 1) Hvordan RAM fungerer
  2. 2) Hvor mye RAM trengs på Android-smarttelefoner
  3. 3) Minneutvidelse på Xiaomi
  4. 4) Hvor mye RAM trengs på iPhones
    1. Konklusjoner

Hvor viktig er RAM i en smarttelefon og hvor mye trengs for å unngå nedgang i apper?

Når vi kjøper en ny smarttelefon må vi alltid ta en nøye titt på det tekniske arket, slik at vi kan se hvor mye RAM enheten inkluderer. Hver ny generasjon smarttelefoner kommer alltid ut med nye superfunksjoner, med mer prosessorkraft, med bedre batterilevetid og en skjerm med stadig høyere oppløsning.

Alle veldig fine ting, men til syvende og sist er det som utgjør forskjellen fremfor alt mengden RAM-minne, dvs. minnet som data og instruksjoner lagres i under bruken, som holder appene i minnet for å motta varsler og oppdateringer i tide. .

I denne guiden vil vi vise deg hvor mye RAM trenger en moderne smarttelefon for raskt å kunne kjøre alle moderne apper, også basert på operativsystemet vi bestemmer oss for å fokusere på, da det er betydelige forskjeller mellom Android-verdenen og iPhone-verdenen.

LES OGSÅ: Hva du bør vite før du kjøper en ny smarttelefon

1) Hvordan RAM fungerer

For bedre å forstå hva RAM gjørla oss raskt se hvordan databehandling fungerer på en moderne telefon, som faktisk er veldig lik en liten PC.

Alle filene som utgjør telefonens operativsystem (sammen med applikasjoner, spill, musikk, bilder og videoer) lagres i enhetens interne minne (som tilsvarer SSD-en eller harddisken til PC-en); når du ber om å få tilgang til en av disse filene, blir dataene behandlet av prosessoren, og deretter kommer RAM-en i spill, som fungerer som mellomledd mellom telefonens minne og CPUbevarer både data som venter på å bli behandlet og data som allerede er behandlet, uten å glemme prosesser som alltid er aktive i minnet (som meldingsapper).

Uten å gå inn på tekniske detaljer, kan RAM forstås som et midlertidig lager hvor data som allerede er behandlet eller venter på behandling lagres. Jo større dette lageret er, jo mer data kan behandles samtidig og jo flere prosesser kan forbli aktive mens de venter på nye aktiviteter.

I smarttelefoner må mange operativsystemfiler oppta RAM til enhver tid, ellers vil det være en forferdelig forsinkelse før du bytter skjerm hver gang du trykker på en tast. Når du åpner en app legges den umiddelbart i RAM, som fortsetter å fylles med data klare til bruk (faktisk forblir alle apper som fungerer i bakgrunnen aktive i RAM, slik at de umiddelbart kan sende varsler, alarmer eller varsler).

Alt dette skjer til RAM-en er helt opptattog så må hver nye app som åpnes, for å finne plass, overskrive dataene til den forrige og telefonens ytelse reduseres merkbart.

Så hvor mye RAM trenger en smarttelefon for aldri å se disse nedgangene i apper? Gitt den kontinuerlige utviklingen av operativsystemer og apper (som gradvis blir tyngre), er det verdt det med en gang sikte på rikelige mengder RAMfor å forbli dekket i minst 2-3 år (gjennomsnittlig levetid for en moderne smarttelefon).

2) Hvor mye RAM trengs på Android-smarttelefoner

Android-smarttelefoner, til tross for alle optimaliseringene som er oppnådd de siste årene, forblir smarttelefonene som mest av alt har en tendens til å mette RAM, selv på tilsynelatende høyytelsessystemer.

Hvis vi bestemmer oss for å fokusere på en smarttelefon fra en tredjepartsprodusent (Samsung, Xiaomi, Huawei etc.), anbefaler vi at du kun fokuserer på enheter utstyrt med minst 6 GB RAMselv på svært økonomiske modeller.

Den økonomiske smarttelefonen med riktig mengde RAM det er uten tvil OnePlus Nord CE 2 Lite 5Gsom har 6 GB RAM, 128 GB internminne, trippelkamera med 64MP AI, 5000 mAh batteri, støtte for 5G-nettverk og Android 12 operativsystem.

Som gyldige alternativer kan vi vurdere Xiaomi Redmi Note 11sThe Samsung Galaxy A33 5G og DOOGEE N40 Pro.

Alle mellomstore og avanserte smarttelefoner starter med 8 GB RAM, nok minne til å åpne alle meldingsapper uten å bremse telefonen. Den beste telefonen for forhold mellom kvalitet og pris er uten tvil POCO M4 Proutstyrt med 8 GB RAM, 256 GB internminne, 6,43 tommer AMOLED DotDisplay-skjerm, MediaTek Helio G96-prosessor, 64MP trippelkamera, 5000mAh batteri og Android 12 operativsystem.

Alternativt kan vi også ta en titt på POCO X4 Pro 5G et al rike 8andre veldig gode telefoner med 8 GB integrert RAM.

For mer informasjon kan vi lese artikkelen vår om Beste Android-smarttelefoner noensinne for enhver prisklasse.

3) Minneutvidelse på Xiaomi

På den siste generasjonen Xiaomi og POCO smarttelefoner er det gitt en "virtuell" økning i RAM-minne; for å aktivere denne funksjonen må vi gå til appen Innstillingertrykker vi på Tilleggsinnstillinger og åpner menyen Minneutvidelse.

Ved å aktivere dette elementet vil telefonen bruke deler av internminnet (2 eller 3 GB) som ekstra RAM, på lignende måte som personsøkingsfil (på Windows) eller til swap-filen (på Linux).

Denne funksjonen har de samme begrensningene som personsøkingsfilen eller byttefilen: siden internminnet aldri vil være så raskt som RAM-minnet bruk av denne utvidelsen vil føre til mer eller mindre merkbare nedganger på telefonenderfor anbefaler vi deg alltid å fokusere på en reell mengde RAM-minne i stedet for å fokusere på fiktive løsninger (en telefon med 6 GB ekte RAM er bedre enn en telefon med 4 GB ekte RAM og 2 GB virtuell RAM) .

4) Hvor mye RAM trengs på iPhones

Apple iPhones er unike smarttelefoner fordi de er optimalisert i hver detalj; det er ikke mye vits i å gå tom for RAMtil det punktet at ikke engang Apple selv annonserer denne verdien gitt dens høye optimalisering (4 GB RAM på iPhone tilsvarer 8 GB RAM på Android).

Hvis vi skal satse på nye modeller iPhone, kan vi trygt ignorere RAM-parameteren; Men hvis vi kjøper en brukt iPhone, la oss sørge for det ha minst 3 GB RAMfor å kunne støtte nye versjoner av iOS og åpne alle apper med maksimal hastighet.

For eksempelApple iPhone 14 den har 4 GB RAM, mer enn nok til å kjøre alle daglige apper og starte operativsystemet uten synlige nedganger eller hakking.

Toppmodellen, nemligApple iPhone 14 Pro Maxhar 6 GB RAM, en mengde så enorm at vi neppe vil kunne bruke den gjennom hele telefonens levetid!

For å lære mer om brukte og renoverte iPhones kan vi lese vår guide på Hvilken iPhone er best å kjøpe i dag? versjoner og modeller tilgjengelig.

Konklusjoner

For øyeblikket trenger alle telefoner minst 6 GB RAM for å fungere problemfritt og rask selv etter et år med installasjon av en myriade av apper; Enhver lavere mengde RAM vil tvinge deg, på et bestemt tidspunkt, til å gi opp noen tunge apper eller til å utføre noen optimaliseringer, som vi har sett i våre guider på måter å frigjøre RAM på Android kom igjen Hvordan frigjøre RAM på iPhone.

Hvis problemet er internminne, anbefaler vi å lese veiledningene våre om hvordan Frigjør Android-plass på internminnet og SD-kortet og hvordan få fart på iPhone og optimaliser iOS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up