Hvordan administrere Chrome-profiler, bruker- og gjestekontoer

I Google Chrome, hvordan du bruker menyen til å endre, tilpasse og administrere brukerkontoer og gjestetilgang

Med Google Chrome er det mulig å endre brukere uten å måtte starte på nytt eller avslutte økten på datamaskinen vår: ved å gjøre det kan vi åpne en ny nettleserside dedikert til andre brukere som bruker PC-en eller åpne forskjellige forekomster av Chrome hver med sine bokmerker, dens favoritter og utvidelser registreres med en spesifikk Google-konto.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan administrere Chrome-profiler, opprette en egen Chrome for hver brukerkonto vi ønsker å bruke; for fullstendig informasjon vil vi også vise deg hvordan du bruker gjestekontoenutmerket for å koble venner eller slektninger som kommer for å besøke oss.

LES OGSÅ -> Åpne alltid Chrome anonymt i inkognito eller Firefox

1) Opprett og administrer Chrome-brukere

For å opprette en ny brukerkonto på Chrome åpner vi nettleseren, trykk på profilikonet øverst til høyre, klikk på Legg til og følg instruksjonene på skjermen for å opprette den nye kontoen.

Hvis vi umiddelbart vil knytte en Google-konto til profilen vi oppretter, trykker du på Logg Inn; alternativt kan vi også opprette en enkel lokal konto (uten synkronisering) ved å trykke på Fortsett uten konto.

I det nye skjermbildet velger vi et navn å gi til den nye profilen, endrer profilbildet (ved å bruke et hvilket som helst bilde eller bilde på datamaskinen), velger en farge for temaet til den nye profilen og sørg for å merke av i boksen Lag en snarvei på skrivebordet for å lage en gyldig profilsnarvei på skrivebordet vårt.

For å bekrefte er alt vi trenger å gjøre å trykke på slutt; for å administrere profilene som allerede finnes på PC-en, åpne Google Chrome fra Start-menyen (vinduet for valg av profil åpnes) eller trykk på profilikonet øverst til høyre og klikk til slutt på tannhjulikonet ved siden av elementet Andre profiler.

2) Knytt Chrome-profiler til Google-kontoer

Hvis vi allerede har opprettet Chrome-profiler og vi ønsker å synkronisere dem med en Google-konto på et senere tidspunkt kan vi gripe inn ved å åpne profilvalgskjermen (som vist på slutten av forrige kapittel), klikke på den lokale profilen som skal oppdateres og, når den dedikerte Chrome-forekomsten er åpnet, trykk på ikonet ved øverst til høyre profil og klikk på Slå på synkronisering.

Nå er det bare å sette inn en gyldig Google-, Gmail-, Android- eller YouTube-konto, valider passordet ditt og bekreft tofaktorautentisering for å synkronisere bokmerker, historikk, utvidelser, åpne faner og alt annet som kan synkroniseres; Mer avanserte brukere kan også velge å synkronisere bare noen av de tilgjengelige elementene (for eksempel bare bokmerker og passord).

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan lagre legitimasjon på Google-konto.

3) Slett Chrome-brukere

For å slette en brukerprofil fra Chrome, gå til profilvalgskjermen, trykk på de tre prikkene øverst til høyre i profilboksen og trykk til slutt på Slett. Sletting vil slette alle data som er lagret fra den lokale profilen og fra Chrome-forekomsten: hvis vi ikke har synkronisert, vil dataene gå tapt for alltid, uten mulighet for gjenoppretting.

Hvis vi hadde synkronisert profilen med en Google-konto, kan vi fortsatt gjenopprette alle synkroniserte data ved å ta oss til siden Google Dashboard og trykk på appen Chromemed mulighet for å se alle dataene og laste dem ned lokalt (ved å trykke på knappen nedlasting).

4) Bruk gjestekontoen

Gjestekontoen er perfekt for å la en fullstendig fremmed bruke Chromeslik at du slipper å bruke nettsidene våre, bokmerkene og passordene våre for å få tilgang til dine personlige sider (noe som kan skade personvernet vårt alvorlig).

For å aktivere den raskt, åpne en hvilken som helst Chrome-profil, trykk på profilikonet øverst til høyre og trykk på Gjest. Alternativt kan vi åpne profiladministrasjonsvinduet og klikke på gjestemodusknappen nederst til venstre.

Alt som gjøres i gjestemodus lagres ikke derfor vil ingen historikk lagres i nettleserens cache, og det vil ikke engang være risiko for at eieren av datamaskinen vil kunne se passordene som er skrevet inn for å få tilgang til e-post eller Facebook. Hvis du bruker Chrome på en annen persons PC, kan vi bruke gjestemodus selv for å ikke etterlate spor på den datamaskinen.

Konklusjoner

Med disse enkle triksene vi kan administrere de ulike Chrome-profileneadministrere tilgangen til Google-kontoen og bruke gjestekontoen uten problemer, opprette ulike forekomster av Chrome for hver av våre personlige profiler (for eksempel en Chrome for jobb og en Chrome for privatliv) eller ulike forekomster av Chrome for hver bruker som bruker PC-en.

Siden alle kan åpne alles profiler fra Chrome Vi anbefaler å skille Chrome-profiler i individuelle Windows-kontoerved å bruke et passord eller en fingeravtrykkleser for å oppnå maksimalt nettleservern.

I denne forbindelse kan vi lese våre guider om hvordan opprette en brukerkonto på Windows kom igjen hvordan beskytte åpning av Chrome, Firefox, Edge med passord.

For ytterligere informasjon kan vi også lese artikkelen om hvordan opprette en egen og sikker gjestekonto for venner eller gjester.

Index
  1. 1) Opprett og administrer Chrome-brukere
  2. 2) Knytt Chrome-profiler til Google-kontoer
  3. 3) Slett Chrome-brukere
  4. 4) Bruk gjestekontoen
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up