Hvordan blokkere et uønsket nettsted på PC

Vil vi at barna våre ikke skal åpne bestemte nettsider? La oss se hvordan du bruker effektive blokker på PC

De som bruker PC vet hvor vanskelig det kan være hindre mindreårige barn i å få tilgang til uønskede nettsteder: Internett er så stort at det er umulig å skjule alle nettstedene som finnes, spesielt hvis du ikke bruker kontrollverktøy dedikert til dette formålet (som for eksempel foreldrekontroll).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan blokkere et uønsket nettsted på din PCved å bruke både gratisverktøyene gjort tilgjengelig av Windows og noen av tredjepartsproduktene du kan prøve på datamaskinen din, hvorav mange er så kraftige at de kan utøve en form for full kontroll over bruken og nettstedene som besøkes av barna dine .

1) Windows-familiealternativer

På Windows 10 og Windows 11 du kan bruke den innebygde foreldrekontrollen kalt Familiealternativer.

Med denne foreldrekontrollen kan vi kontrollere tilgangen til PC-en, sjekke nettlesingsloggen, blokkere kun enkelte apper, gi en forhåndsbestemt brukstid og Internett-tilgang og blokkerer automatisk uønskede nettsteder ved å bruke listene levert av Microsoft selv og designet for mindreårige (vi kan imidlertid også legge til personlige nettsteder for å blokkere).

For å aktivere foreldrekontroll på en bestemt datamaskin eller på en bestemt konto (hvis flere personer bruker samme PC), åpne Start-menyen, søk etter Windows-sikkerhetåpne menyen Familiealternativer og konfigurer filteret ved å trykke på elementet Se familieinnstillinger.

En Microsoft-konfigurasjonsside åpnes der vi kan aktivere nettfiltrering når vi bruker Microsoft Edge, angi brukstider, kontrollere hvilke apper og nettsteder som åpnes og velge hva som kan kjøpes og hva som kan blokkeres fra Microsoft Store.

Denne typen blokkering er vanskelig å omgå eller begrensesiden Microsoft krever at du legger til ioverordnet Microsoft-kontosom vil fungere som administrator for Microsoft-kontoene som er tildelt barna dine.

Dette systemet er basert på Familiekonto og påbarnekonto det fungerer veldig bra og tilbys gratis, og blir derfor umiddelbart beste metoden for å blokkere uønskede nettsteder og uautorisert tilgang på Windows PC.

2) Blokkering av nettsteder via vertsfil

En annen helt gratis metode for blokkering av uønskede nettsteder innebærer å redigere vertsfilenen spesiell fil på Windows der referanser til anrop fra nettsteder registreres (når du skriver inn en spesifikk nettadresse og den konverteres til en IP-adresse, som vist i DNS guide).

Å bruke endringer på vertsfilen er ikke enkelt og krever fortsatt manuell tillegg av hvert nettsted som vi ønsker å blokkere: hvis det er få uønskede nettsteder kan det være et veldig gyldig valg, men hvis vi ønsker å blokkere kategorier av nettsteder er det bedre å fokusere på foreldrekontroll med en gang.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan blokkere nettsteder fra vertsfilen og på måter å redigere Hosts-filen på, for eksempel å gi nytt navn til nettsteder og omdirigere dem.

3) Qustodio

Som et gyldig alternativ til foreldrekontrollen som tilbys av Microsoft, kan vi blokkere et uønsket nettsted på PC ved hjelp av Qustodiotilgjengelig gratis for Windows, men kan også brukes på Mac, Android og iOS.

Dette programmet lar deg legge til enheter til overordnet konto, slik at du kan overvåke alle besøkte sider og brukstid; riktig konfigurert, lar den deg sette grenser for PC-bruk ved å bruke veldefinerte tiderblokkerer alle typer tilkoblinger hvis enheten brukes utenom åpningstidene.

Fra en smarttelefon lar den deg også spore plasseringen til enheten, blokkerer apper og spill etter en viss tid og tilbyr også en knapp Panikk som kan trykkes av den mindreårige for umiddelbart å signalisere om hjelp. Bestemt et av de mest avanserte verktøyene for å blokkere et uønsket nettsted på datamaskinen din og på andre enheter som vi tillater mindreårige å bruke.

4) Norton-familien

En annen gyldig foreldrekontroll som vi kan prøve på Windows er Norton-familien, produsert av det berømte selskapet som produserer antivirus- og datasikkerhetsløsninger. Programmet en gang installert integreres perfekt med operativsystemetså det kan ikke omgås med vanlige hackingmetoder.

Norton foreldrekontroll fungerer via en administratorkonto kun tilgjengelig via passordet vårtsom lar deg angi typen nettsteder som "Kid"-kontoen kan besøke, angi en eller flere tidsluker for bruk av PC-en (også angi en plass der PC-en ikke vil kunne surfe, for eksempel studier eller natten ), blokker visse søk på Google og blokkerer også video- og sosialt medieinnhold.

Foreløpig dette er et av de beste programmene for å begrense PC-bruk av mindreårigemed tanke på at den også kan integreres i nettbrett eller smarttelefoner som tilbys til mindreårige (ved å synkronisere nettbaserte innstillinger).

Norton Family er kun tilgjengelig mot en avgift: vi kan kjøpe Premium-versjonen for €39,99 per år som inkluderer antivirusbeskyttelse, beskyttelse mot deling av personlige data, støtte for opptil 10 enheter, automatisk sikkerhetskopiering av rapporter og konfigurasjoner og 25 GB skyplass som kan brukes av hele familien å utveksle filer.

5) OpenDNS Family Shield

Blant de mest gyldige systemene for å blokkere et uønsket nettsted på PC finner vi OpenDNS Family Shieldtilbudt av selskapet som også tilbyr guder Gratis DNS for surfing.

Med dette systemet vil filtrering og tidsbegrensning skje via DNS-kontroll: ved å legge til de ulike PC-ene til familien vil vi kunne bestemme hvilken type nettsteder vi skal besøke, brukstidspunkt og DNS-forespørselsovervåking.

For de som ikke vet, lar DNS-forespørsler deg laste inn hvilken som helst side fra Internett, og uten dem er det ikke mulig å navigere på noen måte: dette forklarer hvorfor dette systemet er veldig effektivt uten engang å måtte installere et overvåkingsprogram (kontrollen gjøres ved å krysse IP-en til nettverket og MAC-adressen til enheten som skal filtreres).

Denne foreldrekontrollen gir utmerket beskyttelse for å beskytte barn og de som ikke kan mye om datateknologi generelt, spesielt hvis barna ikke kan noe om DNS og hvordan Internett-tilkoblingen fungerer.

5) Andre programmer for å blokkere uønskede nettsteder

Foreldrekontrollene som er sett så langt bør garantere et utmerket beskyttelsesnivå på praktisk talt alle datamaskiner med et Windows-operativsystem. Hvis vi ikke er fornøyde, kan vi også prøve de i følgende liste for å effektivt kontrollere andres tilgang til PC-en:

Mange guder foreldrekontroll og foreldrekontrollprogrammer de er betalt, men de tilbyr også prøveversjoner for å kunne teste funksjonene før du kjøper, for å bruke penger kun på de løsningene som overbeviser oss mest.

Konklusjoner

avsnitt

Fortsatt på temaet PC-kontroll, kan vi også installere verktøy som lar deg vite om PC-en var slått på, når og hvor lenge og hvis vi frykter det noen bruker datamaskinen uten tillatelsekan vi ta et bilde og registrere en logg over hendelsene.

For å lære mer kan vi også lese vår guide om hvordan registrere PC-aktiviteter og spionere på bruken av en datamaskin.

Index
  1. 1) Windows-familiealternativer
  2. 2) Blokkering av nettsteder via vertsfil
  3. 3) Qustodio
  4. 4) Norton-familien
  5. 5) OpenDNS Family Shield
  6. 5) Andre programmer for å blokkere uønskede nettsteder
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up