Hvordan endre brukeragent for å se mobilversjonssider på PC

Veiledning for å endre brukeragent på Chrome Firefox og Safari for å se nettsteder i mobilversjon for mobiltelefoner

Alle moderne nettlesere kobler seg til Internett ved å "kommunisere sine personlige detaljer", dvs. indikerer til det besøkte nettstedet at vi bruker den nettleseren til å navigere.

Denne informasjonen er kjent som User Agent og hver nettleser har en annenslik at vi kan vise en advarsel hvis vi besøker en side som ikke er optimalisert eller som fungerer dårlig med nettleseren som er i bruk (dette er nå en stadig mer sjelden forekomst, men det kan ikke helt utelukkes).

Brukeragenten endres også fra PC til mobile enheter: en nettleser for smarttelefon eller nettbrett vil kommunisere sin spesifikke brukeragent og hvis nettstedet som besøkes har en side optimalisert for mobil, vil en redusert versjon av nettstedet lastes, ofte raskere enn motparten designet for vanlige PC-er.

I denne guiden vil vi derfor vise deg hvordan du kan gå dypere inn i diskusjonen om brukeragenten e hvordan du endrer det på en hvilken som helst nettleserfor å vise nettsteder i en versjon optimalisert for mobil eller for en bestemt type nettleser.

LES OGSÅ: Slå av mobilversjonen av et nettsted på smarttelefonen din

1) Bytt brukeragent med Google Chrome

Google Chrome vi kan endre brukeragenten fra den utviklingsverktøyuten å installere noe.

For å fortsette, trykk tastene samtidig CTRL+Shift+Itrykk på det nettbrett- og smarttelefonformede ikonet i høyre rute, trykk øverst til venstre på rullegardinmenyen ved siden av elementet Dimensjoner og velg enheten vi vil "imitere"; fra listen kan vi velge mellom iPhones, Android-telefoner, nettbrett, iPads og andre enheter. Å endre brukeragenten med denne teknikken er bare midlertidig og fungerer når du holder Utviklerverktøy-ruten åpen.

For alltid å holde en annen brukeragent aktiv enn standarden og se alle nettstedene i mobilversjonen fra PC-en, kan vi installere utvidelsen Brukeragentbytter for Chrome. Med denne utvidelsen er det enkelt å velge hvilken enhet du vil simulere tilkoblingen fra for alle nettsteder, og du kan velge om du vil se en side i iPhone-versjonen, i Android-versjonen, i iPad- eller nettbrettversjonen eller i normal Desktop-versjon.

2) Bytt brukeragent med Mozilla Firefox

For å endre User Agent til Mozilla Firefox vi kan bruke en prosedyre som er veldig lik den som er sett på Chrome, og bruker derfor utviklingsverktøyene.

For å fortsette trykker vi på tastene CTRL+Shift+I, klikk på telefon- og nettbrettikonet nederst til høyre, og trykk deretter på rullegardinmenyen øverst til høyre for raskt å endre brukeragent. På Firefox kan vi velge ulike typer iPhone, ulike Samsung Galaxy med Android og iPad som ny brukeragent for visning av siden; innstillingene forblir aktive så lenge du holder utviklerverktøyene åpne.

For Firefox er det mulig å installere en praktisk og rask utvidelse for å endre brukeragent med en gang: Brukeragentbytter lar oss endre enheten som er deklarert på siden dynamisk, uten å åpne utviklingsverktøyene.

3) Endre User Agent til Microsoft Edge

Microsoft Edgenettleseren integrert i Windows 11 og Windows 10, har et system for å endre brukeragenten som i hovedsak er identisk med den som er sett på Chrome, begge er basert på Krom.

For å fortsette er alt vi trenger å gjøre å trykke på knappene CTRL+Shift+I på tastaturet og, i utviklingsverktøyskjermen som åpnes, trykk på smarttelefon- og nettbrettikonet i høyre fane og velg hvilken brukeragent du vil bruke i rullegardinmenyen ved siden av elementet Dimensjoner.

Hvis vi imidlertid ønsker å endre brukeragent også utenfor utviklingskonsollen og velge et større antall enheter å emulere, anbefaler vi å installere utvidelsen Bruker-agent-byttertil stede på siden dedikert til Utvidelser for Microsoft Edge.

4) Endre User Agent til Opera

Hvis vi er store fans av Opera nettleser vi kan endre brukeragenten ved å bruke utviklingsverktøyene som vist på andre nettlesere.

For å endre brukeragenten trykker vi på tastene CTRL+Shift+I på tastaturet, trykk på ikonet med smarttelefon og nettbrett i høyre fane og åpne til slutt rullegardinmenyen ved siden av elementet Dimensjoner (hvis vi har utviklingsverktøyene på engelsk).

5) Endre brukeragent i Safari på Mac

Dette alternativet er tilgjengelig i Safaris skjulte utviklermeny. For å aktivere den, åpne Apple-nettleseren og gå til menyen Safari -> Innstillinger -> Avansert og aktiver alternativet Vis Utvikle-menyen i menylinjen.

La oss nå klikke på menyen Utvikling i topplinjen og i rullegardinmenyen Brukeragenter, velg enheten du vil simulere internettforbindelsen fra. Det skal bemerkes at ved å bruke denne endringen, vil brukeragenten bare endres for gjeldende fane og ikke for hele nettleseren (når du åpner en ny fane, vil standarden for Safari bli brukt).

Konklusjoner

Det er veldig enkelt å endre User Agent på alle moderne nettleseregitt at det er både integrerte metoder (utviklingskonsoll) og praktiske utvidelser, slik at vi alltid kan utveksle måten nettsteder identifiserer oss på når vi surfer.

Med denne modusen blir det også mulig å utnytte smarttelefon som modem for PC-en eller bruke din iPhone som et hotspot.

Hvis vi ønsker å endre brukeragenten på vår smarttelefon eller nettbrett, for å se nettsteder som om vi var på en PC, inviterer vi deg til å lese vår guide Tving et nettsted til skrivebordsmodus på Android og iPhone.

Index
  1. 1) Bytt brukeragent med Google Chrome
  2. 2) Bytt brukeragent med Mozilla Firefox
  3. 3) Endre User Agent til Microsoft Edge
  4. 4) Endre User Agent til Opera
  5. 5) Endre brukeragent i Safari på Mac
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up