Hvordan fikse DPC Watchdog Violation Error

Index
  1. Hvordan fikse?
  2. Start datamaskinen på nytt
  3. Installer driverne på nytt
  4. Installer Windows på nytt

DPC Watchdog Violation-feilen oppstår når Windows ikke kan motta et svar fra maskinvare eller en datamaskinkomponent raskt nok. Dette kan skje hvis enhetsdriverne er utdaterte eller feil installert.

En annen potensiell årsak er programvarekonflikt; dette er imidlertid sjeldnere enn de to andre mulighetene.

Hvordan fikse?

DPC Watchdog bruddfeil er et av de hyppigste problemene som oppleves av Windows-brukere. Det kan være forårsaket av flere årsaker, for eksempel SSD-fastvare som ikke støttes, utdaterte eller feilaktige drivere for SSD-en din, problemer med maskinvareinkompatibilitet eller korrupte systemfiler.

Heldigvis kan problemet løses med noen få enkle trinn. Det første trinnet innebærer å sjekke systemfilene for korrupsjon.

For å gjøre dette, åpne kommandoprompt som administrator ved å skrive cmd i søkeboksen og trykke Ctrl + Shift + Enter for å starte den i forhøyet modus.

Deretter kjører du SFC /scannow-kommandoen og venter til den er ferdig. Dette vil skanne og reparere eventuelle korrupte systemfiler som forårsaker DPC Watchdog Violation.

Start datamaskinen på nytt

En DPC Watchdog-timer overvåker tiden brukt av DPC-rutiner. Hvis den oppdager at for mange DPC-prosesser i kø tar for lang tid å fullføre, vil en feil vises: DPC_WATCHDOG_VIOLATION.

DPC-rutiner kjører vanligvis i ikke mer enn 100 mikrosekunder, og hjelper til med å overvåke systemytelsen og garantere at alle prosesser behandles raskt.

Hvis du opplever DPC_Watchdog_Violation-feilen, er det viktig at du starter datamaskinen på nytt. Dette vil gjøre det mulig for Windows OS å gjennomføre en fullstendig skanning av harddisken din og identifisere eventuelle problemer som må fikses.

DPC_Watchdog_Violation-feilen kan ofte spores tilbake til utdaterte eller feilfungerende enhetsdrivere. For å sikre at systemene dine kjører optimalt, sørg for at alle drivere – spesielt de som kontrollerer maskinvareenheter som eksterne harddisker – er oppdatert.

Installer driverne på nytt

Den mest sannsynlige årsaken til dpc_watchdog_violation-feilen er utdaterte, skadede eller feilinstallerte drivere. Derfor er oppdatering av driverne et avgjørende skritt for å løse dette problemet.

Du kan oppdatere driverne manuelt eller automatisk gjennom tredjepartsprogramvare. Alternativt kan du avinstallere alle nylige programmer som har blitt installert.

En annen potensiell årsak er at maskinvaren du bruker er inkompatibel med operativsystemet ditt. Dette kan skje spesielt med SSD-er på grunn av feil fastvare.

En enkel måte å finne ut om dette er problemet på er ved å koble fra alle ikke-essensielle enheter og starte datamaskinen på nytt. Hvis dette ikke løser problemet, må du kanskje erstatte eller oppdatere enheten fullstendig eller oppdatere driveren for å løse det permanent.

Installer Windows på nytt

Når datamaskinen ikke vil starte opp og viser feilen dpc_watchdog_violation, kan det hende du må installere Windows på nytt. Dette kan gjøres enten med en ren installasjon eller reparasjonsinstallasjon (reparasjon på stedet).

I tillegg til driver- og programvarekonflikter, kan datamaskinen din ha utdatert SSD-fastvare som forårsaker DPC Watchdog Violation Blue Screen of Death (BSOD). For å løse dette problemet, oppdater fastvaren på SSD-en din – som du finner på produsentens nettsted.

Hvis løsningene ovenfor ikke løser problemet, kan det skyldes en virusinfeksjon på PC-en. I slike tilfeller, kjør en dyp skadelig skanning og fjern eventuelle uregelmessigheter.

Til slutt vil du kanskje også undersøke systemfiler som ser ut til å være korrupte eller mangler. Du kan gjøre dette ved å kjøre et disksjekkverktøy i Windows 10.

Visninger av innlegg: 48

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up