Hvordan fikse en zoomfeil for DPC Watchdog-brudd

DPC (Deferred Procedure Call) er en prosess på systemnivå designet for å hjelpe datamaskinens maskinvare og programvare til å fungere problemfritt. Hvis en maskinvare eller programvare tar for lang tid å vente på at en DPC-oppløsning skal løses, kan det føre til blåskjermfeil som stopper alt å fungere etter hensikten.

Hvis PC-en din opplever brudd på DPC-vakthunden, er det viktig at du identifiserer hva som har endret seg nylig – for eksempel kan det ha hatt en effekt å installere ny programvare, oppdatere drivere eller koble til eksterne enheter.

Index
  1. 1. Start PC-en på nytt
  2. 2. Sjekk BIOS
  3. 3. Sjekk enhetsdriverne
  4. 4. Sjekk systeminnstillingene

1. Start PC-en på nytt

Hvis du opplever en zoomfeil for DPC Watchdog Violation, kan omstart bidra til å løse problemet. Denne blåskjermfeilen oppstår når Windows ikke kan kommunisere med maskinvare eller programvare som kreves for at den skal fungere.

Først og fremst, sørg for at enhetsdriverne dine er oppdaterte. Drivere brukes av systemet ditt til å kommunisere med alle enhetene som er koblet til det og utføre ulike oppgaver for disse enhetene.

For å oppdatere stasjonsdrivere, åpne Enhetsbehandling og utvide delen Diskstasjoner. Høyreklikk på den installerte stasjonen og velg alternativet Oppdater driverprogramvare for å sjekke det.

Hvis dette ikke løser problemet, kan det hende at du oppdaterer SSD-ens fastvare. DPC vakthund brudd feil var ofte årsaken; Dette ble imidlertid stort sett løst med Windows 10s utgivelse.

2. Sjekk BIOS

BIOS-programvaren (Basic Input/Output System) på datamaskinen din identifiserer og konfigurerer maskinvaren din, tester all funksjon, kobler den til operativsystemet og utfører Power-On Self Test (POST)-tester for å sikre at alle krav for kjøring er oppfylt før begynner å laste OS.

BIOS-fastvaren er ikke-flyktig, noe som betyr at innstillingene forblir lagret og kan gjenopprettes selv etter at strømmen er brutt fra enheten. Som et resultat er det viktig at BIOS-oppdateringer utføres regelmessig.

Før du starter en BIOS-oppgraderingsprosess, sørg for å lage en sikkerhetskopi på en separat stasjon slik at du kan rulle tilbake i tilfelle ting går galt under dette trinnet. På denne måten, hvis noe går galt under oppgraderingsprosessen, vil det ikke være like stressende eller utfordrende å gjenopprette til sin forrige tilstand.

3. Sjekk enhetsdriverne

Hvis du mottar DPC Watchdog brudd zoom, kan dette være forårsaket av utdaterte enhetsdrivere. Kontroller at den nyeste versjonen av driverprogramvaren er installert på datamaskinen din, og kontroller om den er kompatibel med operativsystemet ditt.

DPC står for deferred procedure call og er en bakgrunnsprosess i Windows som foregår bak kulissene. Dessverre kan disse DPC-ene noen ganger kjøre lenger enn tiltenkt og noen ganger inkluderer systemavbrudd som også strekker seg over forventet tidsperiode.

DPC Watchdog er en prosess på systemnivå designet for å sikre utsatte prosedyreanrop (DPC) og systemavbrudd (ISR) fullføres innen de tildelte tidene. Den kan aktiveres enten av en langvarig DPC eller av for mye systemtid brukt på et avbruddsforespørselsnivå (IRQL) på DISPATCH_LEVEL eller høyere.

4. Sjekk systeminnstillingene

Hvis du støter på DPC Watchdog Violation Zoom-feil, kan det være verdt å se gjennom systeminnstillingene dine for å identifisere eventuelle avvik som kan bidra til denne feilen. I de fleste tilfeller kan dette problemet være et resultat av at inkompatible maskinvare- eller programvaredrivere er installert på systemet.

De fleste feil er vanligvis enkle å løse. Som et utgangspunkt kan du prøve å sette inn maskinvaren på nytt og bruke trykkluftverktøy for å rengjøre den.

Som en del av vanlige PC-vedlikeholdstrinn, sørg for at alle komponentene er sikkert festet og ikke vil forårsake en Blue Screen of Death-feil i fremtiden. Sørg i tillegg for å inspisere for andre mulige problemer som kan utløse slike feil på systemet ditt, for eksempel mindre hikke som kan påvirke stabiliteten og forårsake BSOD-feil.

En annen måte å forhindre DPC Watchdog-bruddzoom på er ved å oppdatere SSD- og HDD-driverne. Denne enkle prosessen lar Windows søke automatisk etter nye driverprogramvareoppdateringer.

Innleggsvisninger: 52

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up