Hvordan fikse "Ikke registrert på nettverk"-feil på Android

Har du problemer med å koble til mobildatanettverket? La oss se hva vi kan gjøre for å løse tilkoblingsproblemer på Android.

På Android-telefoner kan du ende opp med meldingen Ikke registrert på nettverket i forgrunnen, med totalt fravær av mobilnettverkssignal: denne meldingen er et tydelig tegn på at noe er galt med telefoninnstillingene eller med innstillingene som er gitt for å få tilgang til den valgte operatørens nettverk, og det er nødvendig å gripe inn for å gjenopprette korrekt funksjon av telefonen.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle de effektive triksene og tipsene for fikse feilen "Ikke registrert på nettverket" på Androidslik at vi umiddelbart kan gå tilbake til å sende meldinger, surfe på Internett, laste ned nye apper når vi er borte fra hjemmet, ringe og sende SMS.

Slå flymodus på og av

En enkel metode for å fikse "Ikke registrert på nettverk" feil på Android gir ved hjelp av flymodus: med aktiveringen vil vi slå av hver tilkoblingsmodul på telefonen, og ved deaktivering vil vi umiddelbart kunne sjekke om feilen ikke lenger vises.

For å aktivere flymodus på Android utvider vi rullegardinmenyen øverst, går til hurtigalternativene og trykker på det flyformede ikonet; vi venter 1 minutt og trykker deretter på det samme ikonet igjen for å reaktivere tilkoblingene. Alternativt kan vi administrere flymodus fra ruten Innstillinger -> Tilkobling og deling.

Start Android-telefonen på nytt

Hvis feilen ikke forsvinner etter bruk av flymodus, kan det være en lurt å starte telefonen på nyttfor å slå av hver systemprosess, tøm hurtigbufferen for apper og tjenester knyttet til nettverkstilkoblinger og gjenopprett riktig funksjon av Android.

Å starte Android på nytt er alt i alt veldig enkelt: vi holder nede avslutningsknappen og trykker på elementet Omstart eller Start telefonen på nytt for å fullføre operasjonen. Hvis enheten er blokkert, kan vi også fortsette med en tvungen omstart ved å holde nede av/på-knappen i minst 10 sekunder.

Ta ut SIM-kortet og sett det inn igjen

Hadde flymodus og omstart av enheten ingen effekt? I dette tilfellet kan vi fikse feilen "Ikke registrert på nettverket" på Android prøver å fjerne SIM-kortet som er satt inn i telefonen og sette det inn igjen i riktig spor.

For å fortsette slår vi av telefonen, fjern SIM-sporet via spesiell metallstiftfjern selve SIM-kortet og sett det inn i SIM-spor 1; hvis problemet vedvarer, gjentar vi trinnene og prøver å installere SIM-kortet i SIM-spor 2 (hvis tilstede).

Oppdater operativsystemet

Hvis telefonen nettopp har blitt utgitt på markedet og/eller var beregnet på et utenlandsk marked (for eksempel Kina eller India), er den kanskje ikke fullt ut kompatibel med italienske nettverk: i dette tilfellet kan vi løse dette ved å lansere en operativsystemoppdatering via Wi-Fi-nettverk.

For å oppdatere Android-telefonen åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Systeminformasjon eller Telefon infotrykker vi på systemversjonen eller på varen Systemoppdateringer og trykk til slutt på Se etter oppdateringer for å søke etter og installere nye versjoner av operativsystemet.

Alle som ønsker å gå dypere inn i problemet kan lese vår guide på hvorfor Android ikke oppdateres og hvordan du gjør det.

Velg operatør manuelt

Feilen "Ikke registrert på nettverket" på Android kan vises hvis den automatiske nettverksvelgeren på telefonen din ikke har valgt riktig nettverk blant de tilgjengelige i området. Hvis du velger et forbudt nettverk eller et nettverk med samme navn, men med forskjellige tilgangsparametere, vil denne advarselen vises.

For å manuelt velge mobiloperatør åpner vi appen Innstillingeråpner vi menyen SIM-kort og mobilnettverk (eller Mobile nettverk), trykk på det aktive SIM-kortet (for eksempel SIM 1), la oss trykke på Mobile nettverkfjerner vi haken fra varen Velg nettverk automatisk og, etter et kort søk, trykker vi på navnet til operatøren knyttet til SIM-kortet vårt for å få tilgang.

Endre din foretrukne nettverkstype

Koblet til forrige punkt er det også valg av type nettverk som brukes for tilkoblingen: på noen telefoner skyldes faktisk utseendet til feilen "Ikke registrert på nettverket" pga. velge et nettverk som ikke er tillatt (for eksempel 5G) eller et nettverk som ikke lenger støttes av operatøren (som f.eks 3G).

For å endre den foretrukne nettverkstypen, la oss gå tilbake til banen Innstillinger -> SIM-kort og mobilnettverk -> SIMtrykker vi på Foretrukket nettverkstype og vi velger det beste alternativet for vår operatør (Foretrekker 4G-nettverk eller Foretrekker 5G-nettverk). Hvis de to elementene ikke gir resultater, prøver vi også alternativet Kun 2G eller Foretrekker 3G-nettverk.

Hvis vi har problemer med Fastwebs 5G foreslår vi at du leser vår guide på hvordan aktiverer du Fastweb 5G.

Tilbakestill nettverksinnstillinger

Har alle forslagene som er sett så langt ikke løst noe? For å fikse feilen "Ikke registrert på nettverket" på Android kan vi prøve tilbakestille nettverksinnstillingenefor å korrigere eventuelle tilpassede innstillinger eller feil innstillinger fra tidligere konfigurasjoner.

For å tilbakestille nettverksinnstillingene på Android åpner vi appen Innstillingerla oss se etter menyen Tilkobling og delingtrykker vi på menyen Tilbakestill Wi-Fi, mobilnettverk og Bluetooth og til slutt trykker du på Datatilkobling for å begynne å gjenopprette nettverksinnstillingene.

Bytt SIM-kort

Hvis feilen "Ikke registrert på nettverket" vedvarer, kan det være en problem med SIM-kortet som er i bruk akkurat det øyeblikket eller et problem med SIM-sporet på telefonen. For definitivt å bekrefte opprinnelsen til feilen, sett inn et annet SIM-kort i telefonen og/eller bruk det problematiske SIM-kortet på en annen telefon.

Hvis et nytt SIM-kort fungerer på telefonen som har gitt problemer så langt vil vi ha bekreftelse på at feilen er forårsaket avslitasje eller skade på SIM-kortet (som vi kan erstatte i en av operatørens butikker); Hvis imidlertid et SIM-kort som er satt inn i den problematiske telefonen ikke fungerer, må vi vurdere en maskinvareskade på logikkkortet eller oksidering av SIM-lesekontaktene.

Konklusjoner

Feilen "Ikke registrert på nettverket" på Android er ganske irriterende, men heldigvis er det ingen mangel på prosedyrer for å raskt løse ethvert problem. I de fleste tilfeller er problemet bare midlertidig og ved å utføre målrettede omstarter eller endre noen alternativer, skal telefonen være fullt funksjonell igjen.

Vil vi tilbakestille Android og returnere den til de opprinnelige innstillingene? I dette tilfellet anbefaler vi deg å lese våre guider om hvordan formater Android og tilbakestill telefonen, slett alt og hvordan reparer Android hvis telefonen eller nettbrettet ikke starter.

Index
  1. Slå flymodus på og av
  2. Start Android-telefonen på nytt
  3. Ta ut SIM-kortet og sett det inn igjen
  4. Oppdater operativsystemet
  5. Velg operatør manuelt
  6. Endre din foretrukne nettverkstype
  7. Tilbakestill nettverksinnstillinger
  8. Bytt SIM-kort
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up