Hvordan fikser jeg DPC Watchdog-brudd i Windows 11?

DPC-vakthund-bruddet er en av de mest irriterende Blue Screen of Death-feilene som Windows 11-brukere opplever. Denne feilen kan være forårsaket av en rekke forskjellige ting.

Hvis du støter på denne feilen, er det noen få skritt du kan ta for å løse den. Disse instruksjonene vil bidra til å eliminere feilen fra datamaskinen din og lar deg starte den normalt igjen.

Index
  1. 1. Sjekk maskinvaren
  2. 2. Sjekk programvaren
  3. 3. Sjekk systemfilene
  4. 4. Sjekk harddisken

1. Sjekk maskinvaren

Hvis du støter på DPC Watchdog-bruddfeilen i Windows 11, kan det være et underliggende maskinvareproblem. Denne feilen oppstår vanligvis på grunn av utdaterte enhetsdrivere som enten var feil installert eller ødelagt.

Hvis dette er tilfelle, kan oppdatering av driverne løse problemet. Alternativt kan du installere tredjepartsprogramvare som automatisk oppdaterer driverne for deg.

Du kan også prøve å koble fra alle eksterne enheter fra datamaskinen og se om det løser feilen. I så fall vet du hvilken enhet som forårsaker problemet.

2. Sjekk programvaren

Et brudd på DPC-vakthunden kan resultere i en blåskjerm-feil på datamaskinen din, som låser deg ute. Dette kan være ekstremt frustrerende siden du kanskje ikke kan logge på igjen og fortsette å jobbe.

Det er imidlertid skritt du kan ta for å forhindre at denne BSoD-en gjentar seg. Dette er spesielt relevant hvis du har noen sensitive filer eller data på datamaskinen.

En av de beste måtene å unngå dette problemet på er å sjekke programvaren som er installert på PC-en. Noen nylig installerte programmer er kanskje ikke kompatible med eksisterende maskinvare og programvare på datamaskinen din, noe som fører til brudd på DPC-vakthunden.

For å identifisere hvilken programvare som forårsaker dette problemet, kjør en hendelsesvisning. Dette vil gjøre deg i stand til å observere hendelser innenfor en bestemt tidsperiode.

3. Sjekk systemfilene

Hvis du fortsatt mottar DPC Watchdog-bruddfeilen på Windows-datamaskinen din, er det et tilgjengelig verktøy som kan skanne og reparere systemfiler. For å gjøre dette, kjør kommandoprompt med administrative rettigheter først.

Systemfiler i Windows-operativsystemer er viktige komponenter som datamaskinen din trenger for å kjøre optimalt. Disse inkluderer systembiblioteker, ikoner, temaer og enhetsdrivere.

Disse filene ligger vanligvis under C:WindowsSystem32 og kan brukes av kjernen eller systemverktøyene.

Noen feil kan være forårsaket av ødelagte eller manglende systemfiler. For å reparere disse filene kan du bruke DISM-verktøyet for Windows.

Hvis du ikke allerede har et DISM-verktøy installert, kan du laste ned et gratis fra Internett. Den vil skanne og reparere korrupte systemfiler, i tillegg til at du kan gjenopprette PC-en til en tidligere dato – og hjelper til med å løse både DPC Watchdog-bruddproblemer og andre blåskjerm-problemer i fremtiden.

4. Sjekk harddisken

DPC-vakthund-brudd er en av de hyppigste feilene en Windows-bruker kan støte på, noe som fører til en Blue Screen of Death (BSoD)-hendelse som til slutt kan føre til at PC-en din krasjer.

Det kan være forårsaket av problemer med maskinvarekompatibilitet eller programvarekonflikter. I sjeldne tilfeller kan det også være et resultat av et virus eller skadelig programvare.

En annen mulig årsak til feilen kan være en ødelagt eller skadet systemfil. Å bekrefte og fikse Windows-systemfilene dine kan bidra til å løse dette problemet.

Fra ledeteksten kan du kjøre en sjekkdisk eller CHKDSK-skanning for å verifisere harddiskens helse. Avhengig av problemet kan det imidlertid ta litt tid å fullføre dette.

Hvis problemet vedvarer, prøv å oppdatere fastvaren til SSD-en din for å løse det og sikre at den kjører optimalt igjen.

Visninger av innlegg: 28

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up