Hvordan fikser jeg DPC Watchdog Violation-feilen?

DPC Watchdog-bruddfeilen er en av de mest frustrerende blåskjermfeilene en Windows-datamaskin kan støte på. Siden det potensielt er tvetydig, er det best å undersøke alle mulige årsaker før du prøver å løse problemet.

Noen vanlige årsaker til denne feilen inkluderer inkompatible maskinvareenheter, konfliktskapende programvareapplikasjoner og korrupte systemfiler. Videre kan en teknisk feil på harddisken også være skylden.

Start datamaskinen på nytt

Når PC-en din opplever en DPC-vakthund-feil, vises et varsel på skjermen og forhindrer deg i å lagre filer. Videre kan den nekte å starte opp før dette problemet er løst.

Denne feilen kan skyldes en rekke årsaker, men to primære årsaker er utdaterte enhetsdrivere og inkompatibel maskinvare. Du kan prøve å oppdatere driverne og sørge for at maskinvaren er kompatibel med operativsystemet ditt.

Men hvis datamaskinen din konsekvent støter på denne feilen, er det best å iverksette tiltak og få det fikset med en gang. Hvis du gjør det, kan maskinen din kjøre mer effektivt og vare lenger.

En måte å løse DPC-vakthund-feilen på er ved å sette inn og rense maskinvaren på nytt, i tillegg til å utføre noe generelt PC-vedlikehold. Å gjøre dette vil garantere at datamaskinen din ikke har mekaniske problemer som kan føre til at feilmeldingen vises.

Kjør en systemfilsjekk

Systemfilsjekker er en rask og effektiv måte å finne ut om et problem med systemfilene dine forårsaker dpc watchdog-feilen. Dette standard Windows-verktøyet skanner viktige Windows-filer for integritetsproblemer, og hvis det oppdages problemer, kan det reparere dem automatisk.

Denne prosessen kan brukes til å diagnostisere en rekke problemer, for eksempel krasj, blå skjermer og feil. Det er ofte det første trinnet i å feilsøke et problem, så det er verdt å prøve det for å se om det hjelper med å identifisere årsaken til problemet.

For å kjøre en systemfilsjekk, åpne en ledetekst som administrator og skriv inn "sfc /scannow". Merk: dette kan ta litt tid, så vær tålmodig!

Kjør en disksjekk

DPC-vakthund-feilen er en av de hyppigste feilene som Windows-brukere møter. Det kan føre til en blå skjerm av død (BSOD), så vel som en minnedump.

Heldigvis finnes det flere løsninger for å løse dette problemet. En av de mest effektive er å kjøre en disksjekk for å skanne harddisken og rette opp eventuelle feil den oppdager.

Dette kan være en effektiv løsning for å løse problemet ditt raskt og enkelt, i tillegg til å holde harddisken i utmerket stand.

En måte å forhindre at DPC-vakthund-feilen oppstår igjen, er å oppdatere SSD-ens fastvare. Ved å gjøre dette sikrer du at harddisken din er kompatibel med Windows 10 og bidrar til å unngå fremtidige DPC-vakthund-feil.

Hvis du ikke er sikker på å bruke kommandolinjen, bør du vurdere å investere i tredjeparts driveroppdateringsprogramvare som automatisk kan håndtere dette for deg. Det er et flott alternativ siden det krever minimal installasjonstid og vil spare mye tid!

Kjør en maskinvaresjekk

En maskinvaresjekk er en måte å bekrefte om det er noen problemer med datamaskinens maskinvare. Dette kan gjøres enten ved å kjøre programmer som kjører på maskinen din eller ved å bruke et integrert maskinvareverktøy innebygd i systemet.

Maskinvarediagnostikk kan identifisere problemer med ulike systemer i datamaskinen og er avgjørende for å unngå sammenbrudd eller funksjonsfeil. De hjelper også med å beskytte tap av data og holde maskinen i gang optimalt.

Noen av de hyppigste årsakene til DPC-vakthund-feil inkluderer utdaterte enhetsdrivere eller feil installasjon, maskinvareinkompatibilitet og programvarekonflikter mellom to applikasjoner.

Hvis DPC Watchdog-feilen din er relatert til en SATA AHCI-kontroller, kan det være at driveren for denne enheten må oppdateres. Du kan gjøre dette ved å åpne enhetsbehandler og utvide "IDE ATA/ATAPI-kontrollere". Hvis det ikke løser problemet ditt, kan det hende du må oppgradere både hovedkortets BIOS og driveren.

Visninger av innlegg: 49

Index
  1. Start datamaskinen på nytt
  2. Kjør en systemfilsjekk
  3. Kjør en disksjekk
  4. Kjør en maskinvaresjekk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up